Fotbal intern

România a dărâmat șiștarul cu lapte după un joc bun în fața unui adversar modest. Notele Fanatik, schimbate de o fază

05.09.2020 | 00:38
Romania a daramat sistarul cu lapte dupa un joc bun in fata unui adversar modest Notele Fanatik schimbate de o faza
ADVERTISEMENT

România a început șchiopătat preliminariile celei de-a două ediții a Ligii Națiunilor, potențială cale spre CM 2022 din Qatar dacă preliminariile directe sunt prea pretențioase.

Echipa așezată surprinzător la prima vedere de (totuși) fostul fundaș Mirel Rădoi n-a rupt gura târgului, dar a arătat potențial, chiar dacă adversarul a fost unul modest. O primă repriză solidă ne-a adus avantaj nu numai pe tabela de marcaj, dar și avantajul omului în plus, după eliminarea preagesticulantului Josh Magennis.

ADVERTISEMENT

În repriza secundă tricolorii au dominat, dar, veche meteahnă, au ratat și, după cum se știe, în fotbal ratările se răzbună, așa că au fost egalați într-un final halucinant după desfășurarea jocului până atunci. Drumul de la bucurie la amărăciune e cumplit de scurt în sportu-rege…

România a dărâmat șiștarul cu lapte după un joc bun în fața unui adversar modest. Notele Fanatik schimbate de o fază

Mirel Rădoi a început într-un sistem inedit, 4-3-1-2 pe atacurile (rare) ale nord-irlandezilor, transformat pe ofensiva noastră într-un 3-4-3 curajos, cu fundașii laterali Hanca și Bancu mai mult mijlocași ofensivi, cu un Cicâldău mai retras, de multe ori al treilea fundaș central, între Chiricheș și Toșca, dar cu concentrare mare de tehnică pe centrul terenului, Stanciu și Maxim, Hagi avansând și el din dreapta, cu Pușcaș în centru și Alibec venind din stânga. N-a fost rău, dar o fază a schimbat totul. Inclusiv notele FANATIK.

ADVERTISEMENT

12. Ciprian Tătărușanu 5,5 – sigur 94 din cele 95 de minute ale jocului, fără emoții la centrările „britanice” ale nord-irlandezilor, n-a intuit tocmai faza golului egalizator și a ieșit tardiv.

4. Sergiu Hanca 7 – prezent foarte „fizic”, tare pe picioare, cu poftă ofensivă, dar prezent când a fost nevoie în apărare pe faza ofensivă a nord-irlandezilor, a dominat banda noastră stângă. Am primit gol din zona sa imediat ce a fost schimbat…

ADVERTISEMENT

6. Vlad Chiricheș 6 – a fost cu adevărat „căpitanul”, ca în vremurile (mai) bune, sigur, exact în apărare, dar și cu contribuție ofensivă, dovadă fiind pasa de gol pentru Pușcaș. N-a avut, însă, reacție într-un singur moment, spre marcatorul nord-irlandez Whyte în minutul 85.

3. Alin Toșca 5 – a jucat simplu și eficient, nu au fost probleme în zona sa în afara unei ezitări în minutul 78, rezolvată de omniprezentul Chiricheș, și la faza golului egalizator, când Kaferty i-a luat fața și a dat pasa decisivă lui Whyte.

ADVERTISEMENT

11. Nicușor Bancu 5 – a greșit multe pase simple în ofensivă, parcă „din alt film” în prima repriză, și-a mai revenit în a doua, când a rezolvat câteva încercări ofensive ale nord-irlandezilor.

10. Alexandru Maxim 5 – a luat greșit tricoul cu numărul 10, modest, nu s-a remarcat cu nimic, parcă și-a pierdut tupeul de altădată.

22. Alexandru Cicâldău 7 – efort imens, a jucat și retras, de multe ori al treilea fundaș central, când „lateralii” Hanca și Bancu urcau, dar a și filtrat multe mingii la baza construcției atacurilor noastre.

23. Nicușor Stanciu 5,5 – șters, are meritul șutului din care a ieșit golul lui Pușcaș, dar a și ratat o ocazie rarisimă în minutul 79. În rest… cam nimic.

14. Ianis Hagi 6 – adevăratul număr „10”, și-a asumat cu tupeu rolul de coordonator, a vrut multe, a reușit câteva pase „luminoase”, însă n-a fost cea mai bună zi a lui.

9. George Pușcaș 6 – a dat gol, a alergat, s-a zbătut, dar a fost parcă încurcat de minge când a fost nevoie de mai multe atingeri și nu de o reluare decisivă.

7. Denis Alibec 5,5 – a „pedalat” mult, dar mai mult în gol și fără gol. A avut și ghinion la bara din minutul 87.

Au intrat pe parcursul jocului:

2. Alexandru Crețu (minutul 56, în locul lui Ianis Hagi) 5 – „santinelă” conștiincioasă în fața apărării și atât.

8. Dan Nistor (minutul 74, în locul lui Alexandru Cicâldău) 4 – a „reușit” să strice și puținele mingii care au ajuns la el.

5. Ionuț Nedelcearu (86, în locul lui Sergiu Hanca) – a jucat prea puțin pentru a fi notat

Mirel Rădoi 6 – a așezat bine pe teren o echipă elastică, a impus un joc agresiv, în sensul bun al cuvântului, și ofensiv în prima repriză, dar parcă totul s-a schimbat în rău la pauză și în repriza a doua, cu jucător în plus, n-a găsit soluția să deschidă, tactic, apărarea aglomerată a nord-irlandezilor, parcă a așteptat la nesfârșit o rezolvare personală a scorului, a terminat meciul fricos, cu schimbări defensive – în superioritate numerică! – și de ce i-a fost frică nu a scăpat. Păcat. pentru că totul începuse atât de frumos…

  • 16-3 a fost scorul România – Irlanda de Nord la ocaziile de gol
  • 15-3 a fost scorul șuturilor la poartă, 9-3 pe poartă
  • 587-217 a fost scorul paselor în partida România – Irlanda de Nord, 512-158 reușite
  • 64%-36% a fost scorul posesiei în meciul România – Irlanda de Nord 

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 10,00 este cota pentru ”0-1 scor corect” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT
Tags: