Sport

România scrie istorie la Europenele de canotaj! Delegația noastră a încheiat competiția cu aur la 8+1. Update

România a avut o o prestație excelentă la Campionatele Europene de Canotaj cu cinci medalii de aur și un argint. Simona Radiș și Ancuța Bodnar sunt neînvinse din 2019.
28.05.2023 | 13:56
Romania scrie istorie la Europenele de canotaj Delegatia noastra a incheiat competitia cu aur la 81 Update
România a ajuns la patru medalii de aur la Campionatul European de canotaj de la Bled (Slovenia), după succesele obținute în probele de dublu rame și dublu vâsle. Sursă foto: Facebook Federatia Romana De Canotaj
ADVERTISEMENT
28-05-2023
12:18

România a câștigat aurul la 8+1 feminin!

Simona Radiș, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș și Victoria-Ștefania Petreanu au câștigat aurul în proba de 8+1 feminin (W8+). Timp: 06:01.55.

28-05-2023
11:02

România a mai luat două medalii de aur

România a ajuns la patru medalii de aur la Campionatul European de canotaj de la Bled (Slovenia), după succesele obținute în probele de dublu rame și dublu vâsle.

Echipajul de dublu rame feminin (W2-), compus din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, au terminat finala cu timpul de 6:56.40. Echipajul format din Simona Radiș și Ancuța Bodnar s-a impus în finala de la dublu vâsle feminin (W2x), cu timpul de 6:40.83.

28-05-2023
09:29

Ionela Cozmiuc, medalie de aur și record european

Ionela Cozmiuc a adus o nouă medalie de aur pentru România la Campionatul European de canotaj de la Bled (Slovenia), după ce a câștigat proba de schif simplu categorie ușoară (LW1x).

Reprezentat noastră s-a impus într-o finală extrem de spectaculoasă în care a revenit miraculos în partea a doua. Cozmiuc a încheiat finala cu timpul de 7:32.43, stabilind un nou record european. Ea a fost urmată de sportivele din Grecia şi Cehia.

27-05-2023
14:13

Echipajul masculin de 8+1 a ratat pentru puțin aurul

Echipajul de 8+1 masculin al României, format din Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu, a câştigat medalia de argint la Campionatul European de canotaj de la Bled (Slovenia).

Românii au încheiat proba în cinci minute, 28 de secunde şi 14 sutimi. Pe prima treaptă a podiumului a urcat un echipaj din Marea Britanie, cu timpul 5:28.09. Argintul a revenit Olandei (5:28.61).

Barca de 4 rame feminin a României formată din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș (W4-) a cucerit sâmbătă medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Bled (Slovenia). „Tricolorele” au pornit cursa excelent și au trecut primele linia de sosire.

România, debut cu dreptul la Europenele de canotaj! Medalie de aur pentru barca feminină de 4 rame

Sâmbătă a avut loc prima zi a finalelor de la Campionatul European de canotaj care are loc în Slovenia la Bled. România a cucerit prima medalie de aur chiar la prima finală disputată. Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș au făcut o cursă incredibilă și nu s-au simțit intimidate de campioanele mondiale.

ADVERTISEMENT

Barca feminină din Marea Britanie a luat avans la jumătatea cursei, însă româncele au forțat pe ultimii 500 de metri și au trecut primele linia de sosire, cu un avantaj de 1,03 secunde față de reprezentativele Marii Britanii. Astfel, performanța obținută în sezonul trecut la Europenele de la Munchen a fost îmbunătățită.

Anul trecut echipa formată din Bereș, Iuliana Buhuș, Rusu, Bereș cucereau medalia de bronz. Totodată, barca feminniă de 4 rame a României și-a luat revanșa după locul 4 obținut la Campionatele Mondiale. „Prima Finală A a Campionatului European 2023, prima medalie pentru România!

ADVERTISEMENT

AUR pentru echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș!”, a scris Federația Română de Canotaj pe pagina de Facebook.

Rezultatele obținute de sportivii români la Europenele de canotaj din Slovenia

În competiția de dublu rame masculin, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au participat în Semifinala A/B1. Grație clasării pe poziția secundă, echipa României s-a calificat în finala care va avea loc duminică. Pe primul loc în această probă a terminat echipajul Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Oliver Wynne-Griffith și Thomas George au parcurs cei 2.000 de metri în 6:30,07, în timp ce Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au încheiat întrecerea cu 6:31,59. În proba de dublu vâsle masculin, Florin Arteni și Ciprian Tudosă au încheiat pe poziția a 4-a în Semifinala A/B2. Astfel, echipajul va concura în Finala B.

Românii au fost aproape de finala A, însă au încheiat cursa cu 1,43 secunde întârziere. Totodată, echipajul de patru vâsle feminin (W4x), format din Ioana-Mădălina Moroșan, Andrada-Maria Moroșanu, Cristina Druga și Patricia Cireș a încheiat pe locul 1 întrecerea din Finala B și s-au clasat pe poziția a 7-a în clasamentul general.

ADVERTISEMENT

Echipajul de patru vâsle masculin (M4x) format din Mihai Chiruță, Constantin Adam, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache a încheiat pe locul 5 la Campionatul European din 2023. Finalele A de la Europenele de canotaj de la Bled (Slovenia) în care se întrec echipajele românești sunt difuzate la TV pe Prima Sport 2.

ADVERTISEMENT