Fotbal international

România a folosit cu Spania și Malta patru jucători care n-au evoluat deloc la echipele de club. Culmea, Tătăruşanu a fost cel mai bun “tricolor”!

09.09.2019 | 20:56
România a folosit cu Spania și Malta patru jucători care n-au evoluat deloc la echipele de club. Culmea, Tătăruşanu a fost cel mai bun
România a utilizat cu Spania și Malta patru jucători fără meciuri la echipele de club. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu Spania și a câștigat cu Malta în ultimele două meciuri din preliminariile Euro 2020 și rămâne cu șanse bune la calificare. Din nou, tricolorii lui Contra au avut evoluții șterse. Pe seama acestui lucru se poate pune și lipsa jocurilor în picioare pentru mulți dintre convocați.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,78 este cota pentru x în Moldova – Turcia. Vezi toate cotele AICI

România a utilizat cu Spania și Malta patru jucători fără meciuri la echipele de club

România are jucători în câteva dintre cele mai importante campionate ale lumii, precum Serie A, Premier League, Ligue 1 sau Bundesliga. Mulți dintre ei sunt doar oameni de lot. Cu toate acestea, nu lipsesc de la națională. Pentru meciurile cu Spania și Malta, Cosmin Contra a convocat o serie de jucători care nu joacă deloc sau aproape deloc la echipele lor de club.

ADVERTISEMENT

Pe teren, cu Spania și Malta, Contra a trimis, din primul minut sau pe parcurs, patru jucători cu zero minute la echipele de club: Vlad Chiricheș (Napoli/Sassuolo), Alex Chipciu (Anderlecht), Alex Maxim (Mainz) și Ciprian Tătărușanu (Lyon). Dacă primii trei nu au strălucit, Tătărușanu a fost un caz special. Pe bancă întregul sezon până acum la Lyon, ”Tătă” a fost erou cu Spania și ne-a salvat de la rușine cu Malta. Tocmai de aceea, doi portari titulari în Europa, Ionuț Radu (Genoa) și Florin Niță (Sparta Praga) au șanse mici de a intra în poarta României.

Mulți jucători ai României, minute puține la echipele de club

Nici ceilalți jucători din aria de selecție a lui Contra nu se simt mai bine la echipele de club. Cu mici excepții, majoritatea sunt jucători de repriză secundă sau de Cupă. Ianis Hagi și Răzvan Marin au dispărut, în ultimele meciuri, din vederile antrenorilor de la Genk și Ajax. Nicolae Stanciu, Claudiu Keșeru, Romario Benzar și Dragoș Grigore alternează primul ”11” și banca de rezerve. O veste bună vine din Anglia, acolo unde George Pușcaș a devenit om de bază la Reading. Un alt jucător tânăr, Nedelcearu, a revenit ca titular meci de meci la rușii de la Ufa.

ADVERTISEMENT

Mult mai bine la capitolul ”meciuri în picioare” stau jucătorii de națională proveniți din Casa Pariurilor Liga 1. Ciprian Deac, Florin Ștefan, Alex Cicâldău, Alex Păun și Mihai Bordeianu joacă meci de meci în întrecerea internă.

Alex Mitriță, un caz special: de bază la New York, out de la națională
Alex Mitriță, un caz special: de bază la New York, out de la națională. Sursa foto: hepta.ro

Alex Mitriță, un caz special: de bază la New York, out de la națională

Unul dintre cei mai în formă jucători români de peste hotare, Alex Mitriță, nu a mai ajuns la națională pentru ultimele acțiuni, asta deși evoluează meci de meci la New York City în Major League Soccer. Mitriță nu numai că e titular, dar jocul său are și efect pentru liderul Conferinței de Est. În 24 de meciuri, Mitriță a marcat 7 goluri pentru americani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri