România a împrumutat de pe pieţele internaţionale 2 miliarde de euro

Filon Stan   
in Stirea zilei
02/02/2018, 19:03
România a împrumutat de pe pieţele internaţionale 2 miliarde de euro

Guvernul anunţă majorări de salarii, de pensii şi o economie foarte performantă, dar, în acelaşi timp, România a împrumutat 2 miliarde de euro de pe pieţele internaţionale prin intermediul a două noi emisiuni de obligaţiuni, pe 12 şi 20 de ani, potrivit profit.ro.

Interesul investitorilor a fost semnificativ, cu subscrieri de 5,3 miliarde de euro, în contextul în care România plăteşte dobânzi ridicate comparativ cu alte state cu ratinguri similare din Europa Centrală şi de Est.

România a împrumutat de pe pieţele internaţionale 2 miliarde de euro

Guvernul intenţiona să atragă prin aceste două emisiuni, prima ieşire pe pieţele externe din acest an, între 1 şi 2 miliarde de euro. Astfel, România a vândut eurobonduri pe 12 ani de 750 de milioane de euro, iar cele pe 20 de ani au însumat 1,25 miliarde euro, împrumutând suma maximă ţintită.

Cele două emisiuni de obligaţiuni au fost intermediate de mai multe societăţi comerciale, printre care Barclays, Erste, ING, Societe Generale şi UniCredit.

Ştirea MOMENTULUI

Dinamo-Voluntari 0-0. Live video etapa 1 Liga 1 Betano. Gazdele, aproape de gol

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.