News

Avertismentul medicului Virgil Musta: „Sunt oameni care bravează, care nu sunt de acord cu aceste reguli”

25.06.2020 | 20:50
Avertismentul medicului Virgil Musta Sunt oameni care braveaza care nu sunt de acord cu aceste reguli
ADVERTISEMENT

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus pe teritoriul României crește pe zi ce trece și le dă tot mai multe bătăi de cap specialiștilor, în condițiile în care măsurile de relaxare îi fac pe cetățeni să ignore distanțarea socială. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate nu mai puțin de  460 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Vorbim, așadar, despre cele mai mari valori din ultimele două luni și a patra cea mai mare raportare de la începutul pandemiei, după 523 de cazuri pe 11 aprilie, 491 pe 16 aprilie și 468 pe 22 aprilie. De asemenea, în intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu.

ADVERTISEMENT

Îngrijorat la rândul său de toate aceste date, medicul Virgil Musta a propus ca zonele din țară în care s-a constatat o explozie a numărului de cazuri să fie izolate. În schimb, potrivit specialistului, cetățenii din regiunile cu infectări mai puține ar trebui să beneficieze în continuare de măsuri de relaxare, cu condiția respectării regulilor.

Medicul Virgil Musta propune izolarea localităților cu un număr mare de cazuri de îmbolnăvire

Sunt zone în care într-adevar la nivelul perioadei celei mai active din pandemie, în special Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi se datorează faptului că oamenii nu vor să creadă că există această pandemie, nu vor să creadă că există risc, nu respectă nimic din regulile relaxării.

ADVERTISEMENT

Eu cred că toată lumea merită această relaxare şi doreşte să aibă această relaxare, dar dacă nu o facem înţelept şi nu o facem gradat, cu respectarea regulilor, nu o să o avem, pentru că, aţi văzut, sunt situaţii când focare în anumite zone ale ţării în care numărul de cazuri depăşeşte capacitatea spitalelor, ceea ce creează o problemă mare.

Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la carantinarea şi izolarea acestor focare, iar restul să îşi desfăşoare activitatea şi să continue relaxarea, pentru că atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al psihicului nostru, social este foarte important. Cred că sunt foarte multe fake news-uri, multe interese care bulversează lumea. Omul simplu nu prea înţelege ce se întâmplă şi cred că de aici apar toate aceste lucruri care sunt de neînţeles”, a declarat șeful Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Medicul susține că unii oameni „bravează” și nu respectă regulile

Totodată, Virgil Musta atrage atenția că, în timp ce majoritatea cetățenilor au înțeles gravitatea acestei boli și s-au conformat regulilor, unii continuă să le ignore cu desăvârșire. „Eu cred că respectă lumea regulile, noi comunicăm foarte bine cu comunitatea şi eu cred că mare parte a rezultatelor se datorează acestei comunicări şi a respectării de către populaţie.

Bineînţeles, şi la noi sunt oameni care bravează, care nu sunt de acord cu aceste reguli, dar în marea lor majoritate le respectă şi le mulţumim pentru că ne protejează şi ne ajută şi pe noi”, a mai spus medicul timișorean.

ADVERTISEMENT

În judeţul Timiş, de la debutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent au fost înregistrate 516 cazuri de îmbolnăvire. La Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, din 600 de pacienți internați cu COVID-19, 539 au fost au fost declarați vindecați.

Printre aceștia se numără și persoane din Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara. Din păcate, autoritățile au confirmat şi 51 de decese, toate ale unor pacienți care prezentau comorbidități. În momentul de față, la unitatea medicală din Timișoara mai sunt internate zece persoane cu coronavirus.

ADVERTISEMENT