Sport

România a învins deja Olanda în magazinul cu tricouri clasice: “Pe al lui Hagi l-am vândut imediat”

FANATIK a vizitat singurul magazin cu tricouri clasice de fotbal din Wurzburg, unde România a învins-o deja pe Olanda.
România a câştigat un prim duel cu Olanda la un magazin de tricouri clasice din Wurzburg (colaj foto: FANATIK)
ADVERTISEMENT

Naţionala României a intrat în linie dreaptă pentru meciul cu Olanda din optimile de finală de la EURO 2024. Cu puţin timp înaintea duelului de la Munchen, FANATIK a vizitat un magazin care comercializează tricouri clasice de fotbal, unde s-a aflat la vânzare şi un tricou al tricolorilor din perioada Generaţiei de Aur, dar care a fost vândut în timp record.

Vizită în magazinul cu tricouri clasice înainte de România – Olanda de la EURO 2024

Herbtown Records este un magazin de unde fanii muzicii din Wurzburg îşi pot cumpăra vinyl-uri şi CD-uri cu artişti internaţionali, dar şi locali. În urmă cu un an, propietarul a decis să aducă tricouri clasice de fotbal, iar acestea au prins rapid la publicul microbist.

ADVERTISEMENT

Echipamente cu Brazilia, Spania, Olanda, Argentina, Germania sau Anglia, dar şi ale cluburilor mari din Europa, precum Manchester United, Barcelona sau Bayern Munchen, pot fi cumpărate la preţuri destul de bune. FANATIK a stat de vorbă cu unul dintre angajaţii magazinului, care a şi prezentat câteva dintre tricourile expuse la vânzare.

Este un magazin de muzică, dar aveţi aici şi tricouri de fotbal. Cum v-a venit ideea?

– De un an am început să aducem tricouri şi avem doar echipamente clasice, din anii ’80, ’90 şi 2000. Este ca o aducere aminte a vremurilor bune din fotbal. Cele vechi sunt mult mai frumoase ca cele din prezent.

ADVERTISEMENT

Aveţi vreun tricou cu naţionala României sau cu vreun jucător român?

– Am avut un tricou cu Gică Hagi, dar l-am vândut imediat. A fost cu două luni înainte ca naţionala României să vină aici pentru EURO 2024. Este un mare jucător şi din acest motiv l-am vândut aşa de repede.

Care sunt tricourile care se vând cel mai repede?

– Cele din anii ’90 se vând destul de repede. Acum, în timpul EURO 2024, am vândut tricouri cu Germania, Olanda sau Spania.

ADVERTISEMENT

“Aveţi şansa să faceţi o figură frumoasă la EURO 2024”

Care este echipa ta preferată?

– Brazilia, iar din Europa iubesc Portugalia şi Spania. Mai ţin cu Real Madrid, deci “Hala Madrid”.

Cine crezi că va câştiga EURO 2024?

– Este dificil de spus, dar cred că Germania va ajunge până în finală. De asemenea, Anglia are o echipă puternică, dar în faza grupelor nu a arătat atât de bine aşa cum mulţi se aşteptau, dar cred că poate face diferenţa de acum încolo. La fel, Spania cred că ar putea să ajungă în finală.

ADVERTISEMENT

Ce părere ţi-a făcut naţionala României la EURO 2024?

– Cred că acum aveţi şansa să faceţi o figură frumoasă şi puteţi să fiţi outsider-ul turneului. Nu a fost o grupă deloc uşoară, dar aţi câştigat-o. Aţi reuşit un meci foarte bun cu Ucraina. A fost o grupă nebună, toate echipele cu 4 puncte.

Acest articol a fost realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la Euro 2024. 

ADVERTISEMENT