Fotbal intern

România a mai evoluat în două meciuri fără spectatori în ultimii 10 ani! Ultraşii, vinovaţii principali de fiecare dată

20.09.2019 | 18:38
Romania a mai evoluat in doua meciuri fara spectatori in ultimii 10 ani Ultrasii vinovatii principali de fiecare data

Naționala de fotbal a României a primit o lovitură cruntă cu patru etape înainte de finalul preliminariile Euro 2020. Elevii lui Cosmin Contra vor juca fără spectatori partida cu Norvegia de pe 15 octombrie, un meci decisiv pentru calificarea la turneul final de anul viitor.

Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,33 este cota pentru “1 solist” la meciul Croația – Ungaria. Vezi aici toate cotele!

România a mai jucat în două meciuri fără spectatori în ultimii 10 ani! Ultraşii, vinovații principali de fiecare dată

România nu se află la prima experiență de acest gen în ultimii ani. În prima ediție din Liga Națiunilor, tricolorii au evoluat în două rânduri fără fani. Acum mai bine de un an, pe 7 septembrie, echipa lui Cosmin Contra a avut de suferit din cauza lipsei fanilor în tribune și a remizat cu Muntenegru, la Ploieşti, pe ”Ilie Oană”, scor 0-0. Sancțiunea cu Muntenegru a venit ca urmare a unor sancțiuni primite pe durata preliminariilor Euro 2016.

Tot la Ploiești, România a jucat cu porțile închise și contra Lituaniei, în ultimul meci acasă din Liga Națiunilor. Suspendarea a venit din cauza incidentelor de la meciul cu Serbia, din aceeași competiție. De această dată, România a câștigat scor 3-0.

  • Acuzațiile aduse României au fost de de rasism, xenofobie, invadarea terenului, dar și folosirea de materiale pirotehnice
România, pedepsită după incidentele fanilor la meciul cu Spania
România, pedepsită după incidentele fanilor la meciul cu Spania

România, pedepsită după incidentele fanilor la meciul cu Spania

Sancțiunea dată de UEFA pentru meciul cu Norvegia vine după ce câțiva suporteri români au sărit pe gazon la meciul cu Spania. Tot atunci, au existat mai multe scandări xenofobe și petarde aruncate în teren. România era recidivistă la acest capitol și sancțiunea a fost una iminentă.

  • Pe lângă suspendarea cu Norvegia, FRF a primit şi o amendă de 83.000 de euro pentru incidentele de la meciurile cu Spania şi Malta.