Stiri sportive

Fete de aur la CE de canotaj de la Lucerna. Bilanț excelent al delegației României

02.06.2019 | 17:09
Fete de aur la CE de canotaj de la Lucerna Bilant excelent al delegatiei Romaniei

În această săptămână au avut loc pe apele lacului din localitatea elvețiană Lucerna Campionatele Europene de canotaj. România a fost prezentă în foarte multe probe și comportarea sportivilor noștri a fost una de excepție, reușind să pătrundă în finale cu foarte multe echipaje. Iar bilanțul medaliilor obținute este și el unul care ne face să privim cu optimism în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo.

România a obținut șase medalii la CE de canotaj, dintre care una de aur

În special fetele au fost cele care au ținut drapelul României sus. Duminică, delegația țării noastre a trăiat marea bucurie a câștigării aurului european de către echipajul feminin de opt plus unu, considerat a fi cea mai puternică armă a noastră la această competiție. Și așteptările nu au fost înșelate, pentru că victoria nu face altceva decât să întărească ideea că aceasta este ramura în care suntem cei mai buni, anul acesta fetele apărându-și titlul cucerit la ultima ediție de Europene.

Reprezentanții Federației de canotaj au oferit în foarte scurt timp toate informațiile despre evoluțiile sportivilor români de la CE de la Lucerna. Fetele de la echipajul de opt plus unu sunt și campioane mondiale la Sarasota și după modul în care au tras în acești ani devin candidate cu șanse importante inclusiv pentru JO din 2020. Iată componența echipajului medaliat cu aur: : POPESCU Cristina-Georgiana, BERES Amalia, CASU Madalina-Gabriela, PARASCANU Roxana, PARFENIE Beatrice-Madalina, POPA Iuliana, RUSU Maria-Magdalena, ANGHEL Roxana-Iuliana și cârmaciul DRUNCEA Daniela. Ordinea finală la Lucerna: ROMÂNIA, Marea Britanie, Rusia, Olanda.

CE de canotaj. Argint în proba de dublu vâsle la feminin

Care sunt celelalte cinci echipaje care au obținut medalii pentru România

În afara aurului, România a mai obținut alte cinci medalii, dintre care patru de argint și una de bronz. Argint au cucerit echipajul feminin de dublu vâsle, coompus din Nicoleta Bodnar și Simona Radiș, care s-a clasat în urma Germaniei, echipajul feminin de patru rame, alcătuit din Ioana Vrânceanu, Viviana Bejenariu, Mădălina Bereș și Denisa Tâlvescu, învins doar de Olanda și echipajul feminin de dublu rame, compus din Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu.

CE de canotaj. Argint au luat și băieții în proba de dublu rame

Și băieții și-au adus contribuția la salba de medalii a delegației noastre. Echipajul de dublu rame, compus din Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, s-a clasat pe locul 2, în urma campionilor mondiali din Croația. Medaliile de bronz auj fost aduse de echipajul masculin de dublu vâsle Marian Florian Enache și Ionuț Prundeanu, care însă anul trecut câștigau argintul la Europene și cel masculin de