News

România a pierdut un lider. Cine era Florin Pop, eroul care s-a luptat cu incendiile în Grecia

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a pierdut un erou, pe comandantul românilor în misiunea împotriva incendiilor din Grecia, pe colonelul Florin Pop.
17.06.2024 | 14:13
Romania a pierdut un lider Cine era Florin Pop eroul care sa luptat cu incendiile in Grecia
România a pierdut un lider. Cine era Florin Pop, eroul care s-a luptat cu incendiile în Grecia. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Vestea morții lui Florin a fost dată chiar pe pagina oficială a IGSU. Aici, colegii săi au anunțat că Florin Pop a plecat ”să slujească în armata îngerilor”. Bărbatul era extrem de apreciat și iubit de toți cei din jur, astfel că trecerea sa în neființă cade ca un trăsnet peste toată comunitatea de apropiați ai săi.

Cine era Florin Pop, eroul care s-a luptat cu incendiile în Grecia

”Un alt coleg, extrem de iubit și de apreciat, a plecat, mult prea devreme dintre noi, să slujească în armata îngerilor. Cu sufletul întristat, aducem un pios omagiu colonelului Florin Pop, șeful Centrului Operațional Național din IGSU.

ADVERTISEMENT

Era un om extrem de îndrăgit, cald și generos, dedicat meseriei pe care a slujit-o mai bine de două decenii”, au transmis colegii săi.  Florin Pop va fi ținut minte în rândul structurilor MAI drept un pompier de clasă, care a salvat foarte multe vieți.

Din păcate a pierdut cea mai importantă luptă, cea cu moartea. Florin Pop a fost un ”vizionar” și un adevărat erou care și-a condus colegii în Grecia, în timpul misiunilor de stingere a incendiilor de vegetație. ”Perseverența și determinarea au fost definitorii în activitatea sa, calități dovedite până la final, când a pierdut dificila luptă cu o boală nemiloasă.

ADVERTISEMENT

A fost un vizionar, un om cu excelent potențial și un exemplu de profesionalism pentru toți cei care l-au cunoscut și au avut privilegiul să lucreze în aceeași echipă. A condus și coordonat, în decursul carierei sale, nenumărate misiuni complexe, atât în țară, cât și peste hotare.

A participat, în calitate de team lider, la prima misiune a modulului salvatorilor români, în afara granițelor țării, în sprijinul autorităților și comunităților din Grecia, zonă grav afectată de incendiile de pădure. Să nu vă lăsaț! Viețile celor pe care îi salvăm depind de felul în care noi ne facem treaba, spunea uneori.

ADVERTISEMENT

Dumnezeu să te odihnească în pace, Florin, și să aline suferința celor dragi ție, rămași printre noi! Drum lin către stele… vei rămâne veșnic în sufletele noastre!”, au mai transmis colegii săi pompieri, dărâmați de vestea primită.

A murit un pompier legendar, eroul grecilor din 2021

În 2021, Florin Pop acorda un interviu jurnaliștilor de la Digi 24, prin care explica de ce pompierii din România au plecat spre Grecia pentru a-și ajuta colegii de acolo, care nu mai făceau față incendiilor de vegetație care distrugeau tot în cale.

ADVERTISEMENT

”O să găsim incendii care se manifestă violent la vegetație uscată și pădure, degajări mari de fum și temperaturi foarte ridicate. Aceste incendii se manifestă violent, au direcție de propagare care se schimbă de la oră la oră. Trebuie să avem în vedere protecția personalului propriu și să anticipăm direcția de propagare.

Trebuie să localizăm incendiul fără să facă alte pagube. Cei 108 pompieri participanți la misiune au fost aleși special la nivelul IGSU formându-se acest modul specializat de sprijin pentru Grecia. Toți au experiență pe toate domeniile de intervenție”, declara Florin Pop în acel moment.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul