ADVERTISEMENT
Sporturi

România a ratat aurul la Europenele de Gimnastică. Larisa Iordache, cu lacrimi în ochi. Video

Autor: Cosmin Crăciun | 19.12.2020 | 20:31
România a ratat aurul la Europenele de Gimnastică. Larisa Iordache, cu lacrimi în ochi. Video
România a ratat aurul la Europenele de Gimnastică. Larisa Iordache, cu lacrimi în ochi. Sursa foto: Captură European Gymnastics

România a fost aproape să cucerească aurul la Campionatele Europene de Gimnastică din Turcia. „Tricolorele” au terminat calificările pe locul 1, însă în finală nu au reușit să fie mai bune decât Ucraina.

ADVERTISEMENT

În frunte cu Larisa Iordache, fetele noastre au reușit să câștige doar medalia de argint. Podiumul a fost completat de echipa vecinelor din Ungaria.

Revenită în sportul pe care îl iubește, după absențe provocate de accidentări și de coronavirus, Larisa Iordache a fost foarte dezamăgită de rezultat și chiar a fost aproape să izbucnească în lacrimi pe podium.

ADVERTISEMENT

România a ratat aurul la Europenele de Gimnastică. Doar argint pentru fetele noastre

Campionatele Europene de Gimnastică din 2020 s-au desfășurat în orașul Mersin, din Turcia. Joi a avut loc sesiunea de calificări pentru probele finale de sâmbătă, 19 decembrie, iar echipa noastră a reușit să se califice de pe primul loc.

Din nefericire, în competiția finală, româncele au totalizat doar 154.496 de puncte, total mai slab decât cele 154.663 de puncte obținute de ucrainiencele medalitate cu aur. Echipa României a fost formată din Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Daniela Trică și Antonia Duță.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache, liderul echipei României, a fost foarte dezamăgită de ratarea medaliei de aur și chiar a fost aproape să izbucnească în lacrimi pe podium. Ucrainiencele Elizaveta Gubareva, Anastasia Bacinska, Anghelina Radivilova, Diana Varinska și Anastasia Motak au primit medaliile de aur. Imaginile cu Larisa Iordache aproape să izbucnească în lacrimi pot fi urmărite în format video aici.

Podiumul a fost completat din echipa Ungariei,formată din Csenge Maria Bacskay, Dorina Boeczoego, Zsofia Kovacs, Mirtill Makovits și Zoja Szekely. Acestea au totalizat 151.597 de puncte, suficiente pentru a le asigura bronzul.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache, cu ochii în lacrimi. Nu mai concurase de trei ani!

Europenele din Turcia au fost prima competiție oficială la care Larisa Iordache a luat parte după nu mai puțin de trei ani. Sportiva CS Dinamo, în vârstă de 24 de ani, a cucerit șapte medalii de aur la competițiile internaționale la care a luat parte de-a lungul carierei.

În 2012, Iordache reușea să cucerească medalia de bronz alături de celelalte componente ale lotului României, la Jocurile Olimpice de la Londra. Obiectivul declarat al Larisei Iordache este acum calificarea la Olimpiada care va avea loc în 2021, la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Înainte de argintul din Turcia, Larisa Iordache cucerise 12 medalii europene, dintre care cinci de aur, cinci de argint și două de bronz. „Probabil voi avea mai puține emoții și mai controlate pentru că am învățat în aceste două zile de competiție să îmi controlez emoțiile, sper să o fac mult mai bine la Europene”, spunea gimnasta înainte de competiția din Turcia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!