News

România a trimis 20 de camioane cu ajutoare medicale în Republica Moldova. Ludovic Orban: ”E un gest normal pentru frații noștri”

06.05.2020 | 11:58
Romania a trimis 20 de camioane cu ajutoare medicale in Republica Moldova Ludovic Orban E un gest normal pentru fratii nostri
România trimite un convoi de 20 de camioane cu ajutoare în Republica Moldova: ”E un gest normal pentru frații noștri” Sursa: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

România trimite un convoi format din 20 de camioane încărcate cu ajutoare medicale către Republica Moldova, țară greu afectată de pandemia de coronavirus.

România trimite un convoi de 20 de camioane cu ajutoare în Republica Moldova: ”E un gest normal pentru frații noștri”

În prezența premierul Ludovic Orban, a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a ministrului Apărării, Nicolae Ciucă și a Șefului DSU, Raed Arafat, din Capitală a plecat spre Republica Moldova un convoi de 20 de camioane având echipamente medicale.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a vorbit despre ajutorul acordat de România Republicii MOldova, despre care a spus că este unul normal în aceste momente dificile pentru frații de peste Prut.

”Pe 6 mai 1990, în urmă cu 30 de ani, a avut loc trecerea liberă a Prutului, a frontierei dintre Ro și URSS o manifestație Podul de Flori, cu 1 milion de romani de pe ambele maluri ale Prutului, care a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate intre romanii

ADVERTISEMENT

Astăzi, la 30 de ani de la acel moment simbolic, cu o încărcătură simbolică puternică, Guvernul României face un gest umanitare de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru sistemul se sănătate, pentru a-i ajuta pe frații noștri

Am decis să alocăm o sumă de 16,5 milioane ron pentru a putea oferi acest ajutor important, cu echipament medicale care să ajute cetățenii Republicii Moldova în lupta cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Guvernul României donează: 500.000 de măști FFP2, 25.000 de combinezoane, 2000.000 de măști, 1200 de flacoane de Plaquenil, care pot să asigure tratamentul dublu față de numărul din Barabia indectati cu Covid19 și vom completa.

Sunt 25.000 de litri de biocide, peste 45.000 de litri de flacoane de spirt, viziere, ochelari, lucru pentru protecția personalului de sănătate”, a spus premierul României.

ADVERTISEMENT

România a ajutat Moldova și cu zeci de cadre medicale

Acest gest umanitar cu ajutoare medicale vine după cel de săptămâna trecută, atunci când peste 50 de cadre medicale din România au ajuns în Bălți și Cahul pentru a ajuta la tratarea pacienților cu Covid-19.

O echipă formată din 50 de medici și asistenți români a plecat, joi, 30 aprilie, în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această ţară.

ADVERTISEMENT