Sport

România, absenţe importante înainte de amicalele din luna noiembrie! Cine ratează convocarea. Exclusiv

Edi Iordănescu are bătăi de cap înaintea meciurilor amicale cu Slovenia şi Moldova. Selecţionerul nu se va putea baza pe mai mult de 10 jucători la această acţiune.
05.11.2022 | 20:49
Romania absente importante inainte de amicalele din luna noiembrie Cine rateaza convocarea Exclusiv
Edi Iordănescu, alături de jucătorii echipei naţionale. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România va juca în luna noiembrie două confruntări amicale, cu Slovenia şi Moldova. Sunt ultimele două teste înainte de startul preliminariilor pentru Campionatul European din 2024, care vor demara în luna martie.

România, absenţe importante înainte de amicalele din luna noiembrie! Chiricheş, Stanciu, Radu sau Man sunt pe lista indisponibililor

Edi Iordănescu are bătăi de cap în ceea ce priveşte selecţia pentru ultimele două meciuri amicale ale anului. Din informaţiile FANATIK, peste 10 jucători nu pot onora convocările din diverse motive: accidentări sau jucători care nu au acordul clubului, nefiind dată oficială FIFA.

ADVERTISEMENT

Cei mai importanţi jucători care nu vor putea fi convocaţi sunt: Vlad Chiricheş, Nicu Stanciu, Andrei Radu, Andrei Raţiu, Deian Sorescu, Alex Paşcanu, Dennis Man sau Mario Camora. În ceea ce îl priveşte pe Valentin Mihăilă, depinde de cât de bine se recuperează după accidentare.

Sorescu şi Paşcanu nu sunt lăsaţi de cluburi să onoreze convocările

Printre jucătorii care nu au fost lăsaţi de cluburi la acţiunea naţionalei se numără Deian Sorescu şi Alex Paşcanu, deşi competiţiile interne sunt suspendate pe parcursul Campionatului Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

Astfel, la cele două meciuri, Edi Iordănescu le va da şansa şi unor jucători care au evoluat mai puţin sau încă nu au fost convocaţi la acţiunile echipei naţionale. Absenţa lui Ionuţ Radu le oferă şansa debutului pentru Horaţiu Moldovan sau Ştefan Târnovanu.

Meciul dintre România şi Slovenia este programat pe data de 17 noiembrie pe Cluj Arena. Trei zile mai târziu, “tricolorii” se vor deplasa la Chişinău pentru confruntarea cu Moldova, ultima din acest an.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu: “Meciurile din noiembrie le consider meciuri oficiale. Începe campania pentru Campionatul European”

Edi Iordănescu a anunţat într-o conferinţă de presă faptul că meciurile din luna noiembrie vor fi tratate cu seriozitate, mai ales că sunt ultima repetiţie înainte de startul preliminariilor pentru Euro:

“Meciurile din noiembrie le consider meciuri oficiale. Începe campania pentru Campionatul European, trebuie să avem continuitate. Dar regulamentul nu ne favorizează foarte tare, sper să nu avem mulți jucători absenți. Vreau să dau continuitate în selecție, dar sunt deja niște semne negative.

ADVERTISEMENT

Nicuşor Stanciu nu va fi în următoarea acţiune. Este o pierdere importantă. Vom încerca să ne descurcăm. Suntem într-un proces de culegere de date. Am încercat să analizăm cât mai bine. Nu o să intru în multe informaţii în care să analizez. Echipa naţională are şansa ei. Este o grupă echilibrată”, a spus selecţionerul României.

România este într-o grupă cu Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra în preliminariile Campionatului European. Primele două echipe clasate în grupă se califică la turneul final.

  • 2016 este ultimul an în care România s-a calificat la un turneu final european
  • 5 calificări a obţinut România la Campionatul European
ADVERTISEMENT