Fotbal intern

România, afectată de pandemia de COVID-19. Ce meciuri ale naţionalei au fost anulate în 2020

15.11.2020 | 11:52
Romania afectata de pandemia de COVID19 Ce meciuri ale nationalei au fost anulate in 2020
ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID-19 a afectat iremediabil fotbalul, iar una dintre echipele afectate a fost și naționala României după ce meciul de la București cu Norvegia a fost anulat de UEFA din cauza unui caz pozitiv la norvegieni, care nu au mai putut părăsi Oslo din cauza restricțiilor.

Norvegia nu va pierde meciul la masa verde dacă se va dovedi că Norvegia nu a avut nicio vină pentru nedisputarea partidei, iar UEFA poate stabili rezultatul meciului printr-o modalitate incredibilă: tragere la sorți.

ADVERTISEMENT

Astfel, după această decizie România poate câștiga grupa din Liga Națiunilor, iar Mirel Rădoi și tricolorii vor stau cu ochii pe meciul dintre Austria și Irlanda de Nord, pentru a decide strategia pentru meciul decisiv de la Belfast, în urma căruia naționala poate intra în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului  Mondial.

Meciul cu Norvegia însă nu este singurul meci anulat al României din cauza pandemiei de coronavirus

Pe lângă partida anulată cu Norvegia din Liga Națiunilor, România mai avea programat un super amical cu Anglia, care trebuia să aibă loc pe 7 iunie la Birmingham, dar Federația Engleză de Fotbal a decis ca meciul să nu se mai dispute, din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Norvegia a încercat în ultima clipă să ajungă cu orice preț la București și a chemat din concediu maternal un super avocat specializat pe astfel de spețe, care a creat protocolul prin care fotbalul din Norvegia s-a reluat după izbucnirea pandemiei de COVID-19, dar autoritățile centrale norvegiene au fost de neînduplecat.

În aceste condiții, România are șanse să câștige grupa de Liga Națiunilor, chiar și cu un rezultat de egalitate la Belfast, dacă Austria va reuți să câștige meciul din această seară cu Irlanda de Nord, dar chiar și în acest caz vom avea nevoie de un joc al rezultatelor pentru a prinde ultimul loc în urna a doua la tragerea la sorți din decembrie. FANATIK a făcut toate calculele AICI.

ADVERTISEMENT

Barajul cu Islanda a fost reprogramat de două ori din cauza pandemiei de coronavirus și s-a jucat la aproape un an distanță

Cel mai important meci al României din ultimii ani a stat și el sub semnul întrebării, după ce a fost reprogramat în două rânduri. Barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2021 trebuia să aibă loc la Reykjavik în luna februarie, dar a fost mutat mai întâi în luna iunie și apoi reprogramat din nou pentru 8 octombrie.

Deși în primă fază această decizie a fost văzută în avantajul României, deoarece Mirel Rădoi a avut multe luni la dispoziție să pregătească acest meci și tricolorii au scăpat de calvarul de a juca iarna în Islanda, în condiții cu care jucătorii noștri nu sunt obișnuiți, însă chiar și așa am pierdut fără drept de apel.

ADVERTISEMENT

Cum arată clasamentul luptei pentru urna a doua, care poate fi o șansă în plus de calificare a echipei naționale la Campionatul Mondial din Qatar în urma unei grupe mai accesibile:

Echipe din urna a doua:

  • Serbia – 1488 (a fost învinsă de Scoţia, după loviturile de departajare, şi a pierdut 1 punct / avea 1489 puncte)
  • Turcia – 1487 (remiză într-un amical cu Croaţia, scor 3-3, a primit 1,4 puncte / avea 1486 puncte)
  • Rusia – 1476 (remiză cu Moldova şi a pierdut 3,8 puncte / avea 1480 puncte)
  • Slovacia – 1472 (a învins Irlanda de Nord, după prelungiri, şi a primit 6,1 puncte / avea 1466 puncte)

Echipe din urna a treia:

  • Irlanda – 1464 (a fost învinsă de Anglia şi a pierdut 3,2 puncte / avea 1467 puncte)
  • Irlanda de Nord – 1458 (a fost învinsă de Slovacia, după prelungiri, şi a pierdut 0,2 puncte / avea 1458 puncte)
  • România – 1458 (a învins Belarus şi a primit 3,3 puncte / avea 1455 puncte)
  • Norvegia – 1456 (nu a mai jucat amicalul cu Israel)
  • Scoţia – 1453 (a învins Serbia, după loviturile de departajare, şi a primit 7,3 puncte / avea 1446 puncte)
  • Ungaria – 1452 (a învins Islanda şi a primit 13 puncte / avea 1439 puncte)
  • Islanda – 1449 (a fost învinsă de Ungaria şi a pierdut 12 puncte / avea 1461 puncte)
  • Cehia – 1443 (a fost învinsă de Germania şi a pierdut 3,5 puncte / avea 1446 puncte)

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,65 este cota pentru ”2 solist” la meciul Irlanda de Nord-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT