News

România, afectată de un nou val de Covid-19. Ce au în comun bolnavii care ajung la terapie intensivă

Creșterea bruscă a numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 demonstrează faptul că țara noastră este afectată de un nou val de Covid. Forme grave fac persoanele nevaccinate sau cei cu doar două doze.
09.07.2022 | 18:50
Romania afectata de un nou val de Covid19 Ce au in comun bolnavii care ajung la terapie intensiva
Creșterea numărului de infectări se reflectă și în creșterea numărului de spitalizări Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes” din Bucureşti, a delarat că se constată „o creştere extrem de abruptă” a numărului de îmbolnăviri cauzate de contractarea noului coronavirus.

România, afectată de un nou val de Covid-19

„E clar că avem un nou val”, spune medicul care recomandă respectarea măsurilor de protecţie cu privire la transmiterea SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

„Numărul de cazuri de Covid e într-o creştere extrem de abruptă.

Asta se vede prin creşterea de trei-patru ori a numărului de prezentări la camera de gardă, la noi, a pacienţilor cu Covid cât şi din numărul de testări zilnice care se face la centrul de testare şi la centrul de evaluare din cadrul spitalului.

E clar că avem un nou val”, a declarat Simin Florescu sâmbătă la Digi24.

Medicul a mai precizat că, „deocamdată”, pacienţii care ajung la terapie intensivă din cauza infecţiei provocate de SARS-CoV-2 nu sunt într-un număr „copleşitor”.

ADVERTISEMENT

„Avem în continuare pacienţi nevaccinaţi, ei sunt cei care ajung în terapie intensivă, sau pacienţi care au făcut doar două doze acum un an şi aceştia sunt cei mai expuşi”, a adăugat dr. Florescu.

Specialistul recomandă respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, respectiv purtarea măştii de protecţie în spaţiile aglomerate şi în cele închise şi respectarea măsurilor de igienă.

ADVERTISEMENT

Dr. Simin Aysel Florescu a subliniat că este nevoie de completarea schemei de vaccinare cu cea de a cu a treia doză, despre care precizează că oferă „un grad de protecţie faţă de formele grave de boală”.

Spitalele, solicitate să reactiveze planurile pentru Covid

Printr-o adresă trimisă sâmbătă managerilor de spitale de către Direcția de Sănătate Publică București, managerii sunt rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru Covid-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă.

De asemenea, creșterea bruscă a numărului de noi infecții a determinat Ministerul Sănătății să-i anunțe pe managerii de spitale că din 12 iulie se va reveni la raportarea zilnică, după ce în urmă cu doar o lună s-a decis ca raportarea să se facă săptămânal.

ADVERTISEMENT