News

România, afectată de fenomenele severe de iarnă. Mii de locuitori fără curent și mașini distruse în Transilvania și Moldova

Fenomenele severe de iarnă anunțate de meteorologii de la ANM au afectat mai multe zone din țară. Mii de oameni au rămas fără curent în Transilvania, iar în Moldova mai multe mașini au fost distruse.
18.01.2022 | 07:35
Romania afectata de fenomenele severe de iarna Mii de locuitori fara curent si masini distruse in Transilvania si Moldova
ADVERTISEMENT

Alertele cod portocaliu și cod galben emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) intrate în vigoare încă de luni au lăsat urmări în mai multe zone ale țării.

Mii de locuitori din centrul țării au rămas fără curent, drumuri au fost închise din cauza zăpezii și mai multe mașini au fost avariate din cauza vântului puternic care a desprins bucăți din acoperișuri.

ADVERTISEMENT

Probleme în România după manifestările extreme ale vremii. Mii de oameni fără curent, mașini avariate și drumuri blocate

Conform Prefecturii Alba, peste 2000 de locuitori din localitățile Abrud și Poiana Vadului au rămas fără curent, luni seara.

În zona Poiana Vadului, 773 utilizatori erau luni seara nealimentați cu energie electrică. În zonă au ajuns mai multe echipaje pentru remedierea defecțiunilor.  O altă avarie produsă în zona Abrud a afectat circa 2.000 de utilizatori, scrie Alba24.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, echipele DEER (Electrica) acționează în teren pentru a remedia avariile provocate de ninsorile abundente la rețeaua electrică din județ.

Au fost probleme și cu circulația din cauza căderilor importante de zăpadă. Echipele DRDP Cluj – Secția Drumuri Naționale Alba au acționat cu toate utilajele din dotare pentru deszăpezirea mai multor sectoare de drum.

ADVERTISEMENT

Luni, zona de munte a județului Alba a fost sub avertizare cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, ninsori, viscol și vizibilitate foarte redusă.

Zăpada a pus probleme și în Gorj. Circulația pe Transalpina a fost închisă de autorități între Novaci și Rânca din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse.

ADVERTISEMENT

În zonă, un pacient cardiac a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor. Troienele mari și vântul au îngreunat intervenția salvatorilor. În final, bolnavul a ajuns la spital.

Mașini distruse în județul Suceava

În Moldova, în județul Suceava, 3 mașini au fost serios avariate în municipiul Fălticeni după ce, din cauza vântului puternic, au căzut elemente de construcţie de pe un bloc, a informat, luni, ISU Suceava.

Conform sursei citate, din cauza fenomenelor meteo, trei autovehicule au fost avariate în urma căderii unor elemente de construcţie ale acoperişului unui bloc de locuinţe din zona cinematografului din Fălticeni.

La faţa locului au intervenit pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii speciale şi o autoscară de lucru la înălţime.

Tot luni seara, un echipaj de pompieri a intervenit pe o stradă din municipiul Suceava, în zona Serpentine, unde o parte dintr-un copac s-a rupt şi a blocat carosabilul.

Și judeţul Suceava s-a aflat sub avertizare cod galben şi cod portocaliu de vânt puternic şi precipitaţii moderate.

Viscolul a creat probleme și în Hunedoara. La Lupeni, acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt și trântit la pământ. Câteva bucăți din el au căzut peste o mașină din parcare, iar alte câteva fragmente au ajuns pe o linie ferată necirculată.

ADVERTISEMENT