News

România ajunge la 15 cazuri de variola maimuței. Un bărbat, ultimul pacient infectat

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat miercuri că un bărbat în vârstă de 38 de ani este al 15-lea pacient diagnosticat cu variola maimuței în România.
13.07.2022 | 12:32
Romania ajunge la 15 cazuri de variola maimutei Un barbat ultimul pacient infectat
Investigaţiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuţei. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, primul caz de variola maimuței a fost înregistrat în România în urmă cu o o lună. De atunci, autoritățile sanitare au mai descoperit încă 14 cazuri.

Primul caz de variola maimuței în România

Din fericire, această boală nu a provocat niciun deces până în prezent. Revenind la cazul bărbatului diagnosticat miercuri cu variola maimuței, trebuie spus că a fost deschisă o anchetă epidemiologică.

ADVERTISEMENT

Așa se procedează în astfel de cazuri pentru pentru stabilirea contacţilor direcţi.”Este vorba despre un bărbat de 38 de ani din Argeş. Simptomele au apărut pe data de 8 iulie.

Acesta s-a prezentat la o clinică medicală iar investigaţiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuţei. Bărbatul este internat”, au transmis oficialii Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

La 13 iunie, primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România avea 26 de ani și locuia în București. Al doilea caz de variola maimuței a fost descoperit o zi mai târziu la un bărbat în vârstă de 32 de ani.

Ministrul sănătății recomandă folosirea prezervativului

La 15 iunie, un bărbat de 31 de ani a reprezentat al treilea caz de variola maimuței în țara noastră. O zi mai târziu, un individ de 36 de ani (n.r. – contact cu primul pacient) a fost al patrulea pacient cu erupții pe piele și simptome specifice variolei maimuței.

ADVERTISEMENT

Între 21 și 29 iunie, Ministerul Sănătății a mai raportat încă șapte cazuri. Toate la bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 42 de ani.Pacienții cu numerele 7, 8, 9, 10 și 11 locuiau în București. La data de 7 iulie 2022 au urmat cazurile 12, 13 şi 14.

În prim-plan au fost bărbaţi cu vârste între 32 și 38 de ani. Doi dintre ei erau originari din București, iar al treilea din județul Timiș. Ei au fost izolați la domiciliu, iar starea lor a fost bună.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, declara că mulți dintre bărbații diagnosticați în România cu variola maimuței aveau boli cu transmitere sexuală, inclusiv HIV.

ADVERTISEMENT