News

România, ajutor pentru SUA în lupta cu coronavirusul. 15 cadre medicale merg în Statele Unite

24.05.2020 | 18:39
Romania ajutor pentru SUA in lupta cu coronavirusul 15 cadre medicale merg in Statele Unite
ADVERTISEMENT

România sare în ajutorul SUA în lupta cu coronavirusul și a decis să trimită 15 cadre medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale pentru a sprijini autorităţile din statul Alabama.

România, ajutor pentru SUA în lupta cu coronavirusul

Conform unui comunicat al MApN, România va ajuta SUA în lupta împotriva coronavirusului trimițind 15 cadre medicale, cinci medici, cinci asistenți și cinci specialişti în domeniul evitării contaminării, în spitalele din Alabama.

ADVERTISEMENT

”O echipă de 15 specialişti va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, anunţă MApN.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama.

ADVERTISEMENT

A treia misiune internațională de la începutul pandemiei

De asemenea, membrii echipei se vor informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN (n.r. – chimic, biologic, radiologic şi nuclear).

Cooperarea dintre România și statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM).

ADVERTISEMENT

Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după misiunile din Italia şi Republica Moldova.

Autoritățile bihorene au anunțat că trei medici și un pompier din Bihor, ce au participat la misiunea din Republica Moldova, au fost depistați cu noul coronavirus. Echipa de voluntari a fost testată și în Chișinău, acolo unde a fost confirmat un cadru medical cu noul coronavirus. Din acest motiv, echipajul din Bihor a fost trimis acasă cu o zi mai devreme față de restul colegilor români.

ADVERTISEMENT

Statele Unite ocupă primul loc la numărul de îmbolnăviri cu coronavirus. Este vorba de peste 1,6 milioane de infectări, cu o creştere de aproape 2.500 de cazuri în doar ultimele 24 de ore. Totodată, America se apropie de numărul de 100.000 de morţi din cauza COVID-19.

ADVERTISEMENT