Fotbal intern

ROMÂNIA-ALBANIA. Acuze de blat! “Au RUPT casele de pariuri!”

ROMÂNIA-ALBANIA. Partida dintre cele două selecţionate din 2007, care a contat pentru preliminariile Campionatului European 2008 şi încheiată cu victoria “tricolorilor” cu 6-1, a fost una...
19.06.2016 | 11:03
ROMANIAALBANIA Acuze de blat Au RUPT casele de pariuri
ADVERTISEMENT

ROMÂNIA-ALBANIA. Partida dintre cele două selecţionate din 2007, care a contat pentru preliminariile Campionatului European 2008 şi încheiată cu victoria “tricolorilor” cu 6-1, a fost una suspectă.

Cel puţin aşa susţine Rudi Vata, un fost internaţional albanez. A fost primul care a lăsat de înţeles că mai mulţi conaţionali care s-au aflat pe teren au pariat pe scorul exact.

ADVERTISEMENT

“Să-l fi văzut pe Otto Barici cum urla la pauză la jucători să nu se facă de ruşine. Dar în Est este foarte uşor să convingi un jucător să evolueze într-un anumit fel cînd ştie că poate cîştiga o grămadă de bani mimînd fotbalul. La naţionala Albaniei au fost şi mai sînt destui jucători fără caracter, pentru care primează banul înaintea cinstei de a juca pentru ţara lor. Cîţiva jucători au fost fericiţi după acel 6-1. Nu toţi au fost implicaţi, dar a fost de-ajuns să între în afacere cei mai reprezentativi fotbalişti pentru că să se ajungă la acel 6-1 atît de ruşinos pentru fotbalul albanez. Aşa e într-o ţara săracă”, a declara Vata după partida disputată la 21 noiembrie 2007.

 5 jucători nu au mai fost convocaţi

ROMÂNIA-ALBANIA. Albert Duro, fost jucător la Steaua şi FC Naţional, a declarat, la un an distanţă de partida disputată pe “Lia Manoliu”, că fotbaliştii albanezi pariat sume mari pe faptul că vor fi învinşi la scor.

ADVERTISEMENT

“Nu este exclus ca unii dintre jucătorii albanezi să fi mizat şi la pariuri şi să vă fi lăsat să daţi pase. E clar că au rupt casele de pariuri! Îmi amintesc că, după aceea, cinci dintre ei n-au mai fost chemaţi niciodată la echipa naţională. Oricum, a fost o palmă pentru Albania acel meci”, a spus fostul internaţional albanez.

Partida din 2007 nu a fost singura în care “tricolorii” au fost arătaţi cu degetul. În 2006, România a cîştigat cu 2-0 la Tirana, iar jocul a născut suspiciuni, bănuindu-se că a fost aranjat pentru a fi cîştigat de selecţionata lui Victor Piţurcă.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul după România-Albania: “Nu merităm să mai jucăm fotbal!”

ROMÂNIA-ALBANIA. Inclusiv politicienii au luat atitudine după partida din 2007. Sebastian Stan Sali Berisha, prim-ministrul Albaniei, a făcut o declaraţie dură în care a spus voalat că meciul a fost blat.

“Nişte jucători ai noştri nu şi-au apărat corect şansele. Albania trebuie retrasă din toate competiţiile. Nu merită să mai joace fotbal”, spunea, la vremea respectivă, prim-ministrul Albaniei.

ADVERTISEMENT

Cine este Rudi Vata

ROMÂNIA-ALBANIA. Vata este fost internaţional albanez, care a marcat 5 goluri în 58 de partide. A jucat pentru mai multe echipe din Europa, printre care Le Mans, Celtic Glasgow, Energie Cottbus şi Apollon Limassol. În prezent, este agent de jucători. România-Albania a fost ultimul meci disputat pe stadionul din complexul “Lia Manoliu”, în locul acestuia fiind construit Naţional Arena, care a fost inaugurat în anul 2011.

România-Albania 6-1 (1-0)

România: Lobonţ, Ogararu, Tamaş (M. Constantin – 78), Goian, Rat, Mărgăritescu, Cociş, Florentin Petre (Gigel Bucur – 65), Dică, Daniel Niculae, Ciprian Marica (Mazilu – 73)

Albania: Arjan Beqaj, Andi Lila, Nevil Dede, Debatik Curri, Kristi Vangjeli (Edmond Kapllani – 40), Altin Lala, Ervin Bulku, Klodian Duro (Jahmir Hyka – 79), Ervin Skela, Altin Xaxhi, Erjon Bogdani (Elis Bakaj – 83)

Au marcat: Dică (22, 73), Tamaş (53), D. Niculae (63, 73), Marica (71)

85 a fost cota la casele de pariuri pentru un succes al României cu 6-1 la acel meci cu Albania

ADVERTISEMENT
Tags: