Fotbal intern

ROMÂNIA-ALBANIA. Mesaj pentru “tricolori”: “Să înţeleagă asta!”

ROMÂNIA-ALBANIA. Echipa naţională a României va întîlni duminică Albania în ultimul meci al Grupei A a Campionatului European. Selecţionerul Anghel Iordănescu a prefaţat partida decisivă...
19.06.2016 | 00:05
ROMANIAALBANIA Mesaj pentru tricolori Sa inteleaga asta

ROMÂNIA-ALBANIA. Echipa naţională a României va întîlni duminică Albania în ultimul meci al Grupei A a Campionatului European. Selecţionerul Anghel Iordănescu a prefaţat partida decisivă pentru calificarea în optimi:

“Efectiv, nici nu mă interesează cifra selecţiilor mele la naţională. Pentru mine e mai important jocul propriu zis şi scopul pe care echipa noastră îl are. Din punctul nostru de vedere, astăzi a fost o zi plină, intensă, cu un program plin. Am luat trenul şi am venit aici. Spre suprinderea noastră, am aflat că ne-a fost schimbat programul de antrenament, de conferinţă şi locaţia antrenamentului. Conferinţa se ţine într-un loc şi antrenamentul în altul. Acest lucru ne pune în dificultate, terminăm tîrziu antrenamentul, avem apoi refacerea şi masa, la ore tîrzii, chiar cu o zi înaintea meciului.

Băieţii noştri trebuie să înţeleagă că e şansa unei întregi generaţii. Fotbalul românesc are nevoie de această performanţă, după 8 ani de absenţă de la un turneu final. Este şansa lor, poate o dată în viaţă, care să bucure toţi iubitorii fotbalului. Trebuie să intrăm hotărîţi, să dăm dovadă de abnegaţie, ripisă de energie. Să înţeleagă că este nevoie de efort pentru performanţă, trebuie să dai totul pe teren.

Cred că am avut şansa în primul meci să jucămd e la egal la egal cu Franţa. Am avut momente bune, situaţii de a marca. Poate că dacă dădeam gol la ocaziile pe care le-am avut, probabil puteam obţine chiar mai mult. Ca să nu mai spun de golul primit de la Payet, care este unul de excepţie, de generic. Cu Elveţia am avut momente bune, şansa să dăm goluri. Am avut oportunitatea să închidem jocul, bara lui Săpunari şi ocazia lui Chicpiu. Nu pot uita că în repriza a doua, după egalare, am avut foarte multe momente în care am suferit rău de tot.

Una peste alta, avem un meci cu Albania, cu o echipă bună, care s-a luptat de la egal la egal 89 de minute cu Franţa. A pierdut în final, cum de altfel am pierdut şi noi. Sînt convins că albanezii vor face tot ce le stă în putinţă pentru a obţine o victoire de palmares. Noi avem obiectivul nostru, avem nevoie de 90, 95 de minute de joc bun, de posesie, agresivitate, concentrare, dăruie. Avem nevoie să ne autodepăşim.

Mă gîndesc la primul 11 şi la situaţia celor 3 jucători despre care am vorbit mai devreme. Ne dorim cu toţii să jucăm atît cît este nevoie, să facem faţă jocului şi ne dorim să ne atingem obiectivul. Mi-e greu să vorbesc despre alte echipe, ne gîndim la ce vrem noi să obţinem. Am apreciat şi echipa Franţei şi apreciem şi echipa Albaniei.

Nu iau în calcul să ne calificăm din grupă cu 2 puncte, vrem cu patru puncte, avem alte planuri şi alte obiective noi”, a spus Anghel Iordănescu.

Partida România-Albania se va disputa duminică, de la ora 22:00 şi va fi transmisă în format LIVETEXT şi LIVEVIDEO pe FANATIK.RO.