News

România, amenințată de fenomene meteo extreme! ANM a anunțat ciclonul care va cuprinde țara

15.05.2019 | 21:34
Romania amenintata de fenomene meteo extreme ANM a anuntat ciclonul care va cuprinde tara

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie amenință aproape jumătate de țară cu fenomene meteo extreme. Meteorologii transmit că vremea este din ce în ce mai înșelătoare, astfel că în doar câteva ore va trece de la o extremă la alta.

România este amenințată de fenomene meteo extreme

Vinovat este ciclonul mediteranean aflat deasupra României. De altfel, există deja probleme în mai multe zone ale teritoriului, fiind în plin cod galben de vijelii, care este valabil pentru 13 județe. În Bistrița, apele au acoperit liniile de cale ferată, iar un tren a rămas blocat în stație. În Maramureș, oamenii au filmat un episod violent de grindină care a distrus vegetația.

Experții meteo susțin că nu scăpăm de vremea rea nici în următoarele zile. De asemenea, pe lângă codul galben, ce expiră în această seară, 15 mai, la ora 22, mai este o informare meteorologică valabilă până în data de 17 mai, ora 10, unul de vreme general instabilă. Local și temporar vor fi averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrive și izolat grindină.

România, amenințată de fenomene meteo extreme! ANM a anunțat ciclonul care va cuprinde țara
ANM a anunțat ciclonul care va cuprinde țara

Maramureșul a fost cuprins, azi, 15 mai, de fenomene extreme

Reamintim că astfel de fenomene extreme au fost raportate astăzi, în Maramureș. Meteorologii au emis cod portocaliu de vreme severă imediată în județul Maramureș, preț de câteva ore.  Localnicii au avut parte de averse torențiale care se anunțatu că vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii și intensificări alte vântului care vor lua aspect de vijelie.

Locurile vizate au fost: Șomcuta Mare, Ulmeni, Mireșu Mare, Satulung, Remetea Chioarului, Valea Chioarului. Totodată, și pentru Capitală există o informare meteorologică. Instabilitatea atmosferică se va menține până vineri, 17 mai, anunță specialiștii.  Deși teperaturile vor fi normale pentru perioada în care ne aflăm, bucureștenii trebuie să se aștepte la zile mai mohorâte și vreme capricioasă cu treceri bruște de la soare la furtună.