Sport

Video&foto. Fanii români, concediu pentru fete! Vezi cum au cântat imnul

România - Angola este al patrulea meci la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania pentru jucătoarele antrenate de Ambros Martin. Fanii românii au fost alături de echipă încă de prima partida jucată în Arena Trier.
07.12.2017 | 17:27
Videofoto Fanii romani concediu pentru fete Vezi cum au cantat imnul

UPDATE, ora 19:00. Fanii români domină fondul sonor şi astăzi. Iată cum au cântat imnul înainte de startul partidei cu Angola.

Loading the player…

La precedentele trei meciuri ale României la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania, fanii tricolorelor au creat o atmosferă încinsă. FANATIK.RO a stat de vorbă cu suporterii români care au venit la Trier, special pentru a le susţine pe jucătoarele antrenate de Ambros Martin. Pentru meciul România – Angola, organizatorii se aşteaptă ca tribunele să fie arhipline, doar câteva bilete rămăseseră nevândute cu doar câteva ore înainte de ora de start a întâlnirii.

Îmbrăcaţi în tricouri cu România sau doar purtând fulare cu însemnele tricolorelor, suporterii au luat cu asalt tribunele sălii din Trier. Cei mai mulţi dintre fani sunt stabiliţi în Germania, iar ocazia turneului final a fost una perfectă pentru a-şi susţine favoritele. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Navetă Trier-Koblenz pentru România

Andrei, unul dintre fanii care au susţinut naţionala la Campionatul Mondial, face naveta Trier-Koblenz la fiecare meci al României. Un bilet de tren DB, pe ruta pe care călătoreşte fanul român, costă 50 de euro dus-întors. La toate meciurile României a venit cu un steag pe care scrie “Sighişoara”, mândru de localitatea în care s-a născut.

“Am venit la fiecare meci până acum. Vin şi la partidele cu Angola şi Franţa, nu contează distanţa. O să fiu în tribune şi le voi susţine pe românce. Sper să mergem cât mai departe la turneu, să ajung şi în Leipzig sau Magdeburg, dar în special vreau să fiu în tribune şi la meciurile de la Hamburg. Poate vor câştiga o medalie!”

Concediu, soluţia pentru a o vedea pe Cristina Neagu şi compania

Mircea este un alt suporter care este prezent la meciurile naţionalei României. Pentru câteva zile şi-a luat concediu special pentru a fi în tribune la partidele de la Arena Trier. “Am venit sâmbătă aici pentru România şi stau până la ultimul meci. Poate vor ajunge şi la Hamburg, e momentul să câştige o medalie. Mi-am luat concediu pentru aceste meciuri”.

“Am venit de la Londra pentru meciurile României. Îmi pare rău că am nu am putut să fiu în tribune şi la primele patru partide. Cred că putem să facem un rezultat bun la acest turneu final. Chiar dacă se văd câteva mici probleme, am încredere în jucătoare”, a povestit Dan, un fan al naţionalei României.

De la Braşov, special pentru echipa României a venit şi Adrian. “Mi-am luat concediu o săptămână de la fabrica unde lucrez. Suntem singura ţară care are 22 de prezenţe consecutive la un Campionat Mondial, peste Germania, Franţa sau Spania. Am presentimentul că acum o să câştigăm o medalie de aur. Sunt 55 de ani de când am fost ultima oară pe primul loc la Mondial. Exact câţi ani am împlinit eu anul ăsta. Presentimentul ăsta m-a făcut să vin în Germania. Multă lume a uitat că noi am mai câştigat încă două titluri mondiale când se juca în 11. Acum e timpul să-l adăugăm şi pe al doilea de când se joacă în 7. Când vine meciul punem tricoul ăsta pe noi şi le încurajăm”.

O familie de români din Belgia a venit la meciurile echipei naţionale încă din prima zi. “Am venit de sâmbătă dimineaţa, dar din păcate după meciul cu Franţa ne vom întoarce acasă. O să le încurajăm din faţa televizorului. Ne-am dori să ajungă România în finală, ne-am fi dus la Hamburg, dar ne-am interesat şi am înţeles că nu mai sunt bilete”.

500 de suporteri români au fost în tribune la meciul România – Spania

30 de euro este cel mai scump bilet pentru meciul România – Angola

150 de euro este preţul pentru un abonament la toate meciurile României din Grupa A