Sport

România, apariție rară în “albastru”! Debutul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, într-un echipament inedit

Echipa națională de fotbal a debutat la Jocurile Olimpice de la Tokyo într-un echipament inedit, complet albastru. Acest tricou este o raritate pentru prima reprezentativă.
22.07.2021 | 14:48
Romania aparitie rara in albastru Debutul la Jocurile Olimpice de la Tokyo intrun echipament inedit
România, apariție rară în "albastru"! Debutul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, într-un echipament inedit
ADVERTISEMENT

Naționala olimpică de fotbal a României a debutat la Jocurile Olimpice de la Tokyo împotriva celor din Honduras. “Tricolorii” au jucat într-un echipament complet albastru în confruntarea de debut.

România, apariție rară în “albastru”, în debutul la JO de la Tokyo!

Este o decizie inedită a delegației noastre, în condițiile în care România nu a mai jucat în acest echipament, cu o singură excepție, din anii 90.

ADVERTISEMENT

Excepția a fost chiar în acest an la Campionatul European de Tineret din Ungaria. La confruntarea cu țara gazdă, România a jucat în echipament complet albastru și asta i-a adus noroc pentru că “tricolorii” au învins cu 2-1.

“Tricolorii” au folosit echipamentul albastru în preliminariile pentru Euro 1992

În afara meciului cu Ungaria de la Euro U-21, România a jucat ultima dată în albastru în 1990, în preliminariile pentru Campionatul European din 1992. Atunci, pe Ghencea, Bulgaria a învins cu 3-0.

ADVERTISEMENT

Anterior, naționala noastră a jucat în albastru în 1988 într-un meci amical cu Olanda, pierdut cu 0-2. Gică Hagi avea să rateze atunci un penalty.

România la Jocurile Olimpice
România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Am jucat în bleu împotriva Braziliei!

Poate cel mai celebru meci în care România a jucat în albastru a fost în 1970 la Guadalajara, împotriva Braziliei. Avea să fie un echipament bleu celest, cumpărat chiar din Mexic, pentru că Federația nu a asigurat al doilea rând de echipament atunci.

ADVERTISEMENT

Astfel, la confruntarea de la Campionatul Mondial, pentru că Brazilia juca tot în galben, “tricolorii” au lipit stema pe tricourile bleu și au evoluat în albastru împotriva naționalei la care evolua marele Pele.

România se întoarce la Jocurile Olimpice după 57 de ani!

România se întoarce la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Ultima participare avea să fie tot la Tokyo, în anul 1964.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi susține că obiectivul naționalei olimpice este calificarea din grupa din care mai fac parte Noua Zeelandă și Coreea de Sud.

Prima mare surpriză în grupă!

În primul meci al grupei s-a înregistrat deja prima mare surpriză. Noua Zeelandă a învins Coreea de Sud cu 1-0 și complică situația în grupă.

Se califică primele două formații din fiecare grupă în sferturile de finală de la turneul olimpic.

  • 2015 este anul în care Federația Română de Fotbal a schimbat sponsorul de echipament
  • 57 de ani au trecut de la ultima prezență la Jocurile Olimpice a naționalei României
ADVERTISEMENT