Sport

România s-a calificat la Euro 2024! “Tricolorii” pot câștiga grupa cu un egal contra Elveției!

România s-a calificat la Euro 2024 după 2-1 cu Israel. Elveţia a remizat cu Kosovo şi este la două puncte de "tricolori" înaintea meciului direct.
18.11.2023 | 23:29
Romania sa calificat la Euro 2024 Tricolorii pot castiga grupa cu un egal contra Elvetiei
România, aproape de calificarea la Euro 2024. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
18-11-2023
19:42

România, lider în grupa I! Ne ajunge un egal cu Elveţia ca să câştigăm grupa

România a câştigat cu 2-1 duelul cu Israel şi se califică la Euro 2024. “Tricolorii” joacă marţi, de la ora 21:45, cu Elveţia pentru primul loc în grupă. Ne ajunge şi o remiză pentru a încheia pe primul loc. 

 •  Israel – România 1-2 (Zahavi 2 / Puşcaş 10, Hagi 63)
 • Elveţia – Kosovo 1-1 (Vargas 48 / Hyseni 82)

Clasamentul grupei: 

 1. România – 19 puncte
 2. Elveţia – 17 puncte
 3. Israel – 12 puncte
 4. Kosovo – 11 puncte
17-11-2023
22:21

Toate calculele calificării la Euro 2024 după Israel - Elveția 1-1

Elveția a făcut doar 1-1 în deplasare cu Israel (meci disputat la Felcsut în Ungaria) și a ratat șansa de a se califica la Euro indiferent de rezultatele din ultimele două etape.

În urma acestui rezultat, Elveția și România se află pe primele două locuri în clasament, cu 16 puncte, în timp ce Israel ocupă treapta a treia cu 12 puncte.

Iar în ceea ce ne privește, situația calificării este foarte simplă. Avem două variante din 3 la meciul direct cu Israelul de sâmbătă, adică victoria sau egalul. Cu minim un punct obținut la Felcsut, „tricolorii” lui Edi Iordănescu vor merge la Euro 2024 indiferent de rezultatele înregistrate în utima etapă.

Lucrurile se complică însă grav dacă vom pierde contra Israelului, care va veni la doar un punct în spatele nostru înaintea ultimei etape. În care noi vom juca pe teren propriu cu Elveția, în timp ce ei se vor deplasa în Andorra, un meci mult mai ușor, cel puțin din punct de vedere teoretic.

În aceste condiții, variantele calificării sunt următoarele:

 • România merge la Euro cu o victorie în fața Elveției, indiferen de ce face Israel în Andorra;
 • România se califică și cu un egal contra Elveției, cu condiția ca Israel să nu câștige în Andorra;
 • „Tricolorii” se pot califica la turneul final chiar și în cazul unui eșec cu Elveția, dar numai dacă Israel pierde în Andorra;
 • Dacă România nu câștigă cu Elveția, iar Israel bate în Andorra, atunci pierdem calificaea la Euro 2024.
Clasament Grupa I

Au început meciurile decisive pentru Euro 2024. România, Elveţia şi Israel se luptă pentru cele două locuri care duc la turneul final, “tricolorii” având o şansă importantă de a ajunge la un turneu final după o pauză de 8 ani.

România, aproape de Euro 2024! Toate calculele după Kosovo – Israel 1-0

Kosovo a dat României o imensă mână de ajutor în drumul spre Euro 2024 şi s-au impus cu 1-0 în faţa Israelului, într-un meci restanţă disputat la Priştina. Unicul gol al meciului a fost marcat de Rashica în minutul 41.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Israelul rămâne cu 11 puncte, la cinci lungimi de România şi un meci mai puţin disputat. Miercuri, pe 15 noiembrie, Israel va juca şi restanţa cu Elveţia, teoretic cel mai dificil adversar al grupei.

“Tricolorii” se pot califica la Euro cu un punct împotriva Israelului

“Tricolorii” se pot califica la Euro 2024 sâmbătă seara, după meciul cu Israel. Echipa lui Edi Iordănescu merge matematic la turneul final dacă va câştiga cu Israel, indiferent de celelalte rezultate. Ajunge şi egalul, dacă Israel nu bate Elveţia.

ADVERTISEMENT

În scenariul în care Israel scoate un punct cu Elveţia, iar România remizează sâmbătă cu Israel, diferenţa va fi de patru puncte pentru “tricolori”, cu o etapă înainte de final şi calificare la Euro 2024.

Clasamentul în acest moment:

Clasamentul României din grupa I
Clasamentul României din grupa I

Dacă Israel bate România, lucrurile se complică! Vom avea decisiv cu Elveţia pe Arena Naţională

Calculele se complică dacă Israel va bate Elveţia miercuri. Atunci, egalul nu ne ajunge sâmbătă şi totul se poate decide pe Arena Naţională pe 21 noiembrie, când se dispută România – Elveţia.

ADVERTISEMENT

Elveţienii, mari favoriţi înaintea acestei campanii, tremură şi ei pentru calificare. Sunt la un punct de România, cu un meci mai puţin disputat, dar se califică la Euro dacă vor câştiga miercuri cu Israel: 18 – 11 (şapte puncte cu două etape înainte de final).

În cazul în care Israel nu câştigă cu Elveţia, dar bate România, lucrurile se complică. Astfel, înaintea ultimei etape, România ar rămâne cu 16 puncte, iar Israel ar avea 14 sau 15 puncte. În acest scenariu, “tricolorii” ar fi condamnaţi să bată Elveţia pe teren propriu în ultimul meci, în condiţiile în care Israelul joacă împotriva Andorrei.

ADVERTISEMENT

Lupta pentru calificare nu este tranşată, dar rezultatul din Kosovo este mană cerească pentru “tricolori”, care sunt în pole position pentru calificarea la Campionatul European din 2024.

 • 1 punct are nevoie România cu Israel pentru calificarea la Euro
 • 8 ani au trecut de la ultimul turneu final la care a evoluat România
ADVERTISEMENT
4,20 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „1 solist” la meciul România - Elveția