News

România ar putea fi lovită de un ciclon din Marea Neagră. Temperaturi record de peste 45 de grade

În mai multe țări din Europa este caniculă, iar meteorologii au emis coduri roșii de caniculă și risc de incendii. România ar putea fi afectată de un ciclon care se formează în Marea Neagră.
11.08.2021 | 20:02
Romania ar putea fi lovita de un ciclon din Marea Neagra Temperaturi record de peste 45 de grade
ADVERTISEMENT

În Europa în mai multe țări s-au înregistrat temperaturi record, iar acestea nu vor scădea pentru o perioadă destul de lungă. În plus meteorologii spun că există șanse extrem de mici să plouă în aceste zone.

În schimb România ar putea fi lovită de un ciclon care a început să se dezvolte în Marea Neagră și care va afecta sudul Ucrainei și sudul Rusiei. În Turcia ciclonul a făcut ravagii.

ADVERTISEMENT

România ar putea fi lovită de un ciclon din Marea Neagră. Temperaturi record de peste 45 de grade

În mai multe țări din Europa au fost înregistrate temperaturi record. În anumite zone termometrele au arătat peste 45 de grade. Meteorologii au emis deja coduri roșii de caniculă și risc de incendii. Temperaturile caniculare vor mai dura o perioadă. În Grecia acolo unde au loc zilnic numeroase incendii nu a mai plouat de o lună.

“Săptămâna aceasta temperaturile din toată Europa încep din nou să crească și vor fi afectate în special în zona de sud a Italiei, din nou Grecia care a primit de la meteorologi cod portocaliu.

ADVERTISEMENT

Temperaturile vor trece la amiază din nou la 43-44 de grade și se vor menține aceste valori termice câteva zile bune”, a spus Denisa Țicu, specialist în meteorologie,  la Antena 3.

Caniculă se anunță și în mai multe zone din Italia, printre care Calabria și Sardinia. Opt orașe din peninsulă sunt sub cod roșu de caniculă.

ADVERTISEMENT

Un ciclon se formează în Marea Neagră

S-a observat că un ciclon a început să se formeze în Marea Neagră. Sudul Rusiei și sudul Ucrainei vor fi afectate. În acele zone vor cădea cantități mari de apă de până la 200 de litri pe metru pătrat. Este posibil ca acest fenomen să ne afecteze și pe noi, pentru că ciclonul ar putea ajunge în zona de coastă a Mării Negre.

“Noi am mai trecut într-o astfel de perioadă în urmă cu o lună de zile. Am văzut ce a lăsat în urmă acest ciclon care s-a format chiar deasupra Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Au fost cantități uriașe de apă au fost intensificări de vânt, vijelii, toate aceste fenomene prezente pe partea de sud-est a țării”, a mai spus Denisa Țicu.

Ciclonul format în Marea Neagră a făcut ravagii miercuri în Turcia, iar meteorologii spun că vor mai fi și alte furtuni.

În regiunea din nord, Sinop oamenii s-au suit pe case pentru a cere ajutorul.

Străzile au fost transformate în adevărate râuri, după ce a plouat torențial.

ADVERTISEMENT