News

România ar putea produce submarine. Momentan, țara noastră are în plan achiziția lor. Ce anunț a făcut ministrul apărării

Ministrul Apărării Naționale (MApN), Vasile Dîncu, anunță că România ar putea produce submarine. Deocamdată, autoritățile plănuiesc achiziția acestor nave de război.
11.05.2022 | 11:56
Romania ar putea produce submarine Momentan tara noastra are in plan achizitia lor Ce anunt a facut ministrul apararii
Ministrul Vasile Dîncu: ”Sperăm ca în viitor să şi producem în România submarine. Marea Negră e plină de rechini”. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un context european extrem de tensionat, cu amenințări pe toate planurile, autoritățile din România caută soluții pentru ca armata să fie cât mai solidă.

Ministrul Vasile Dîncu: ”Sperăm ca în viitor să şi producem în România submarine. Marea Negră e plină de rechini”

Într-o apariție televizată, ministrul apărării, Vasile Dîncu, a afirmat că marina militară trebuie să-și întărească prezența în Marea Neagră, ca urmare a situației din regiune.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a spus că țara noastră are nevoie de submarine deoarece Marea Neagră este plină de ”rechini” – denumirea NATO a unei clase de submarine nucleare rusești.

Șeful MApN a declarat, marţi seară, la Realitatea Plus, că România are un singur submarin-şcoală, Delfinul.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, cel mai probabil, țara noastră urmează să achiziționeze astfel de nave de luptă. Dîncu a mai spus că, pe viitor, țara noastră ar putea să producă submarine.

”Să sperăm că pe viitor vom reuși să le și fabricăm, dar deocamdată trebuie să achiziționăm, pentru că Marea Neagră s-a aglomerat, este plină de rechini.

ADVERTISEMENT

Noi în acest moment, fiind membri NATO, suntem sub o umbrelă care chiar funcţionează. Avem 22 de avioane Eurofighter Taifun operate de SUA, Italia, Marea Britanie și Germania, avem un buffer, să spunem așa, pe lângă escadrila noastră de F 16, reușim să accelerăm și achiziționarea celor 2 escadrile din Norvegia, vom avea, și cu ajutor străin, un optim pentru apărare.

Însă este nevoie, cum spunem noi, ardelenii, să ai lucrul tău” a afirmat Dîncu la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu spune că industria de apărare din România a rămas fără specialişti

Ministrul Dîncu a vorbit în termeni nu foarte laudativi despre industria de apărare din România. Oficialul MApN spune că aceasta suferă pentru că nu a mai fost modernizată.

”Industria noastră de apărare are două viteze. Avem o industrie de apărare care s-a modernizat prin privatizare, prin firme importante din străinătate.

Şi avem o industrie de apărare care a rămas cumva la nivelul tranziţiei, ca să spunem aşa, în care nu a mai fost modernizată tehnica, foarte mulţi oameni şi-au pierdut locurile de muncă, nu mai avem specialişti şi avem încă foste întreprinderi de stat din domeniul armamentului care nu sunt la cel mai înalt nivel al performanţei”, a mai spus ministrul Apărării, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT