VIDEO. De unde a pornit SCANDALUL. Ce s-a întîmplat la Sfîntu Gheorghe

Adrian Dumitru   
in Horia Ivanovici
17/01/2016, 00:00
VIDEO. De unde a pornit SCANDALUL. Ce s-a întîmplat la Sfîntu Gheorghe GALERIE FOTO

Întregul scandal legat de interzicerea intonării imnului naţional vine în condiţiile în care opinia publică din România a reacţionat cu furie la un incident petrecut în Liga Naţională de baschet feminin, la Sfântu Gheorghe, la meciul dintre Sepsi şi U Cluj.

Jucătoarele de la U Cluj au fost înjurate şi fluierate pe întreaga desfăşurare a partidei pentru că, la iniţiativa antrenorului Dragan Petricevici, au ignorat intonarea imnului secuilor. Petricevici şi-a trimis jucătoarele la încălzire în timpul intonării acestui imn.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!


Scandal la baschet de fanatik-show

Meciul dintre Sepsi Sf Gheorghe şi U Cluj (93-57), din etapa a 17-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, a acutizat o problemă mai veche între maghiari şi români. Iar reacţia suporterilor formaţiei din Sfântul Gheorghe confirmă situaţia explozivă dintre cele două etnii.

După intonarea imnului României, în sală a început să se audă imnul Ţinutului Secuiesc, un imn neoficial, moment în care antrenorul bosniac al oaspeţilor, Dragan Petricevici, şi-a trimis jucătoarele la încălzire.

Gestul de a nu asculta în poziţie de drepţi şi imnul Secuimii a inflamat la culme tribunele. Cei 1.500 de oameni le-au înjurat pe jucătoarele lui U şi pe antrenor pe toată durata partidei, meciul purtîndu-se sub tensiunea unui posibil conflict fizic.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!
Închide ×