Sport

România are Europa la picioare după calificarea în optimi la EURO 2024: „N-am trăit așa ceva niciodată. Emulație mai tare ca în 1994”

România - Olanda se joacă marți, în optimile de finală de la EURO 2024, la Munchen. Se anunță, din nou, o audiență incredibilă care să încurajeze reprezentativa lui Edi Iordănescu.
30.06.2024 | 20:45
Romania are Europa la picioare dupa calificarea in optimi la EURO 2024 Nam trait asa ceva niciodata Emulatie mai tare ca in 1994
România are Europa la picioare după calificarea în optimi la EURO 2024
ADVERTISEMENT

Suporterii români prezenți la Campionatul European din Germania au format una dintre cele mai apreciate grupări de fani de la turneul final. Au fost de fiecare dată peste 30.000 de români în tribune.

România are Europa la picioare după calificarea în optimi la EURO 2024: „N-am trăit așa ceva niciodată. Emulație mai tare ca în 1994”

Români din toate colțurile lumii, de la Vaslui și până în Japonia sau SUA, au fost prezenți în Germania în ultimele două săptămâni pentru cele trei meciuri ale reprezentativei noastre, cu Ucraina, Belgia și Slovacia.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir s-a declarat fascinat de atmosfera creată de zecile de mii de români aflați la meciurile noastre din Germania. Fostul șef al LPF a recunoscut la emisiunea MaxProfețiile lui Mitică faptul că n-a mai văzut așa ceva vreodată.

„N-a existat o asemenea atmosferă ca până acum. E emulație mai tare decât în 1994. Să-ți vină pe un stadion străin 45.000 de români. Și 50.000 cu Olanda. Noi suntem un popor de naționaliști. Nu a mai fost așa ceva niciodată.

ADVERTISEMENT

Nu există țară pe pământ cu… E o dragoste de-asta a bucuriei. Strigi de bucurie de nebun. Fețe transfigurate, de o frumusețe rară. Înseamnă că suntem un popor iubitor. În proporție de 49% îi scoatem pe olandezi.

Ei au 51% că sunt mai valoroși. Românii au început să aibă bani. Chiar dacă nu avem bani, din puținul nostru ne dăm rotunzi. N-ai văzut că unii stau în garsoniere, n-au pat, dorm pe jos, dar au Mercedes la scară.

ADVERTISEMENT

Mergem în restaurant, mâncăm o salată și dăm șpagă mai mare decât salata. Suntem făloși ca popor. Eu am trăit la țară. Eu sunt țăran. Când luam hora înainte. Vai de mine! Erau săracii care strângeau 10 lei și-i dădeau la lăutari”, a declarat Mitică Dragomir.

Pe lângă zecile de mii de suporteri prezenți în Germania, mii de români au ieșit în stradă în România, în special în București, la Piața Universității, după calificarea reprezentativei de fotbal în optimile de la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Și la meciul din „optimi” dintre România și Olanda, de marți, de la ora 19:00, se anunță o audiență fantastică. Partida se va disputa la Munchen și sunt așteptați în jur de 50.000 de fani români pentru a scrie o nouă pagină de istorie. Biletele s-au pus deja în vânzare.

“EMULATIE MAI TARE CA IN 1994!” Romania are EUROPA LA PICIOARE dupa CALIFICARE

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici