Fotbal intern

România are șanse mari să ajungă la Euro 2020! 4 motive pentru o calificare nesperată

22.11.2019 | 17:43
Romania are sanse mari sa ajunga la Euro 2020 4 motive pentru o calificare nesperata
ADVERTISEMENT

“Tricolorii” încearcă în finalul lunii martie să se califice la Euro 2020 după barajul din Liga Națiunilor. Azi am aflat că vom juca împotriva Islandei în semifinale, în deplasare, urmând ca într-o eventuală finală să întâlnim câștigătoarea partidei dintre Bulgaria și Ungaria.


(P) Cota EXCLUSIVA Fortuna: 2,76 este cota pentru 2 la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Dar de ce putem să sperăm pentru o nouă calificare in-extremis la Campionatul European? FANATIK prezintă 4 argumente pentru prezența la Euro 2020, acolo unde vom găzdui cel puțin două meciuri din grupă.

Noroc la tragerea la sorți: am scăpat de Serbia, Norvegia și Scoția

Înainte de a vorbi despre adversarele de la baraj, trebuie să amintim faptul că am avut din nou noroc la tragerea la sorți. De ce? În primul rând pentru că am scăpat de adversarele mai puternice. Este adevărat, Scoția, posibila adversară din semifinale, era mai slabă decât Islanda, dar nu cu mult.

ADVERTISEMENT

Totul se schimbă însă dacă luăm în calcul posibila oponentă din ultimul act. Puteam întâlni Serbia sau Norvegia, două formații mai puternice decât noi. Chiar și Norvegia, echipă cu care am remizat de două ori în grupa preliminară pentru Euro. În schimb, Ungaria sau Bulgaria sunt naționale mai slabe decât cea a României.

Finalul ciclului pentru Islanda! Jucătorii au îmbătrânit

Cu siguranță, România nu are acum un jucător de nivelul lui Gylfi Sigurdsson, una dintre vedetele lui Everton, dar, în rest, diferența dintre jucătorii nordici și ai noștri este infimă. Mai au fotbaliști care nu sunt titulari cerți la echipe precum CSKA Moscova, Augsburg sau Rubin Kazan, cum este și situația unor “tricolori” importanți.

ADVERTISEMENT

Dar au și îmbătrânit, generația lor de aur reușind să ajungă la ultimele două turnee finale de Euro și de Campionatul Mondial. Au mulți jucători de 30 de ani, fotbaliști care au evoluat constant în naționala Islandei. În grupe au fost depășiți de Franța și Turcia. Nu atât de important, dar România lui Hagi a învins Islanda de două ori în calificările pentru CM ’98, de fiecare dată cu 4-0.

Bulgaria și Ungaria, mult sub România

Bulgaria este cea mai slabă echipă pe care o putea întâlni România în barajul pentru Euro 2020, dar vecinii de la sud de Dunăre au șansa să evolueze semifinala și posibila finală pe teren propriu. Chiar și așa, Bulgaria pornește cu a doua șansă împotriva Ungariei în semifinala de la finalul lui martie, mai ales că a evoluat extrem de modest în preliminarii, în grupa cu Anglia, Cehia și Kosovo.

ADVERTISEMENT

Iar cu Ungaria avem avem ascendentul moral al ultimelor confruntări directe. Nu am mai pierdut cu maghiarii din 1981, mereu reușind partide extraordinare, fie că jucam acasă sau la Budapesta, cum poate fi cazul din martie. Ambele formații sunt la un nivel scăzut, sub naționala noastră în acest moment.

Viitorul selecționer, impuls pentru “tricolori”

Jucătorii noștri au un moral scăzut după ultimele înfrângeri cu Suedia și Spania, coroborate şi cu demisia lui Cosmin Contra de la cârma primei reprezentative. Dar unul dintre antrenorii de pe lista Federaţiei va veni cu un impuls important pentru barajul din martie. Pe lista din acest moment se află Mirel Rădoi, Dan Petrescu şi surpriza Mircea Lucescu!

Rădoi cunoaşte mulţi dintre jucătorii primei reprezentative de la naţionala de tineret, în timp ce Dan Petrescu ar accepta o colaborare doar în paralel cu CFR Cluj. Iar Mircea Lucescu ar putea fi bomba lui Răzvan Burleanu. Legendarul antrenor român îi cunoaşte şi pe mulţi dintre islandezi, de pe vremea când era selecţionerul naţionalei Turciei.

ADVERTISEMENT