Sport

România – Armenia 1-0. Mitriță îi duce pe „tricolori” tot mai aproape de baraj. Cum arată clasamentul Grupei J. Video

România a învins Armenia cu 1-0 și a trecut pe locul 2 în clasamnetul Grupei J, fiind principala favorită la ocuparea locului de baraj
11.10.2021 | 23:35
Romania  Armenia 10 Mitrita ii duce pe tricolori tot mai aproape de baraj Cum arata clasamentul Grupei J Video
ADVERTISEMENT
11-10-2021
20:43

Cum arată clasamentul Grupei J după România - Armenia 1-0

România a învins Armenia cu 1-0 și a trecut pe locul 2 în clasamentul Grupei J după disputarea a 8 etape. În celelalte jocuri ale rundei, Germania a învins în deplasare Macedonia de Nord cu 4-0, iar Islanda a dispus cu același scor pe teren propriu de Liechtenstein.

11-10-2021
18:43

România - Armenia 1-0 (Mitriță 27)

Vezi meciul aici

Min. 90: De la margine se arată 4 minute de prelungire.

Min. 85: Niță se remarcă la șutul-centrare expediat de Mkhitaryan.

Min. 80: Ianis Hagi este înlocuit de Mihăilă, Nedelcu îi ia locul lui Stanciu.

Min. 79: Bancu respinge defectuos un balon și este foarte aproape să înscrie un autogol.

Min. 77: Schimbarela armeni, a ieșit Spertsyan, a intrat Vardanyan.

Min. 69: Ianis Hagi execută perfect o lovitură liberă de la marginea careului, însă portarul Yurchenko respinge miraculos de sub bară.

Min. 68: Un membru al staff-ului armean este eliminat pentru proteste.

Min. 66: Manea l-a înlocuit pe rațiu în naționala României.

Min. 65: Aflat la 10 metri de poartă, Mkhitaryan dă pe lângă minge, ratând o ocazie mare de a egala.

Min. 62: Dublă schimbare în tabăra „tricolorilor”. Au ieșit Mitriță și Keșeru, au intrat Moruțan și Andrei Ivan.

Min. 60: Schimbare totală a modului de desfășurare a jocului. Armenii au pus stăpânire pe mijlocul terenului și domină începutul de repriză.

Min. 58: Ocazie imensă rată de Mkhitaryan, care reia cu capul pe lângă poartă, din poziție ideală, centrarea lui Zelarayan.

Min. 55: Niță reușește să rețină lovitura de cap expediată din careu de Haroyan.

Min. 54: Șutul lui Adamyan din marginea careului este deviat și iese în corner.

Min. 46: Triplă schimbare în echipa oaspete. Au ieșit Barseghyan, Grigoryan și Bayramyan, au intrat Zelarrayan, Geloyan și Adamyan.

Min. 45+1: Final de primă repriză, dominată în totalitate de naționala României. Posesia a fost 73%-27%, raportul ocaziilor de gol 9-1, iar cel al șuturilor pe poartă 3-0.

Min. 40: Răzvan Marin a șutat de la marginea careului, însă portarul Yurchenko a respins greu mingea în corner.

Min. 33: Șut periculos al lui Cicâldău de la 20 de metri este respins greu în corner de Yurchenko.

Min. 32: Bine lansat de Keșeru, Mitriță scapă singur cu portarul, dar nu reușește să-l învingă.

Min. 27: GOOOL ROMÂNIA! Corner pentru „tricolori” și Mitriță reia cu capul în plasă de pe 6 metri.

Min. 20: Raportul posesiei a ajuns la 77% – 23%, în favoarea României.

Min. 10: România domină copios începutul de meci, având o posesie de peste 70% până în acest moment.

Min. 4: Stanciu recuperează un balon, trece de doi adversari, intră în careu, însă șutează imprecis, mult peste poartă.

Min. 3: Keșeru reia cu capul de pe 6 metri centrarea lui Bancu.

Min. 2: Barseghyan pătrunde în careu pe dreapta, dar șutul său din unghi, la colțul scurt, se duce pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

Înaintea meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Cornel Drăgușin, fost selecționer al României și șef aș Școlii de Antrenori din cadrul FRF.

11-10-2021
17:27

Echipele de start la România - Armenia

  • România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu – R. Marin, Stanciu, Cicâldău – Mitriță, Keșeru, I. Hagi. Rezerve: Vlad, H. Moldovan, Toșca, Manea, Mihăilă, A. Ivan, Maxim, Nedelcu, Rus, Cordea, Moruțan, Albu. Selecționer: Mirel Rădoi
  • Armenia: Yurchenko – Terteryan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan – Udo, Grygoryan, Spertsyan – Barseghyan, Mkhitaryan, Bayramyan. Rezerve: Aivazov, Buchnev – Arakelyan, Zelarayan, Vardanyan, Monroy, Mkoyan, Geloyan, Karapetyan, Muradyan, Adamyan, Margaryan. Selecționer: Joaquin Caparros

Meciul România – Armenia are loc luni, 11 octombrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 8-a din preliminariile CM 2022, zona europeană, grupa J. Este o întâlnire de o importanţă crucială pentru ambele echipe naţionale, angrenate în lupta pentru ocuparea locului 2 în grupă, care să permită participarea la baraj.

Unde se joacă meciul România – Armenia

Confruntarea România – Armenia se dispută luni, 11 octombrie, de la ora 21:45 pe noul stadion Steaua din Bulevardul Ghencea, o arenă ridicată cu fonduri de la UEFA pentru perioada turneului final al EURO 2020, Bucureşti găzduind patru partide, trei din grupa C şi o optime de finală şi având nevoie de alte stadioane de pregătire pentru echipele participante.

ADVERTISEMENT

Noul stadion Steaua este o bijuterie şi va găzdui pentru prima oară de la darea sa în folosinţă un meci internaţional între ţări. Pe stadion, accesul va fi permis doar spectatorilor care vor prezenta certificatul de vaccinare şi nu pe baza testelor negative, ca până acum.

România – ARmenia, meci decisiv pentru ocuparea locului de baraj în Grupa J a preliminariilor CM Qatar 2022. foto: colaj Fanatik

Cine transmite la TV partida România – Armenia

Partida România – Armenia se joacă luni, 11 octombrie, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua în etapa a 8-a a preliminariilor CM 2022, zona europeană, grupa J şi va putea fi vizionată pe micile ecrane în exclusivitate pe canalul de televiziune PRO TV. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Din păcate, timpul nu ţine cu fotbalul şi se anunţă o zi cu temperaturi de maxim 12 grade, probabil în jur de 8-9 grade la ora meciului, şi cu posibile reprize de precipitaţii. Acest joc deosebit de important va fi condus de arbitrul italian Daniele Orsato, cu care echipele româneşti niciodată nu au reuşit să câştige.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea România – Armenia

Mirel Rădoi nu poate avea niciodată la dispoziţie jucătorii pe care şi i-ar dori la acel moment. Revine suspendatul Nedelcu, dar lista absenţelor e destul de mare şi de importantă. Alibec abia a revenit după problemele musculare, Florin Andone e la Cadiz, dar deocamdată mai mult stă pe bancă, Florin Tănase abia acum e refăcut la FCSB, dar Florinel Coman continuă să fie out, iar Dennis Man abia a revenit la antrenamentele Parmei după ce a fost infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acestea erau problemele de dinaintea convocărilor jucătorilor. În Germania, au capitulat doi fundaşi centrali, Ionuţ Nedelcearu, înainte de meci, la antrenament, şi Andrei Burcă pe parcursul jocului. Dar Mirel Rădoi a decis să nu cheme pe nimeni în loc, pentru că are varianta Adrian Rus sau chiar Cristi Manea lângă Vlad Chiricheş.

Din păcate, Burcă nu a putut fi recuperat și nu va face parte din lot pentru partida cu Armenia, însă veștile sunt bune în ceea ce-l privește pe Nedelcearu. El a fost inclus în lotul de 23 ales de Mirel Rădoi și are șanse mari să fie titular. În schimb, nu mai face parte din lot atacantul George Pușcaș, care este suspendat în urma cartonașului galben primit în Germania.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la România – Armenia

  • România: Niță – Manea, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu – Stanciu, Nedelcu, Cicâldău – I. Hagi, Keșeru, Mihăilă. Selecționer: Mirel Rădoi
  • Armenia: Iurcenko – Terterian, Haroian, Voskanian, Hovskanian – Barseghian, Udo, Sperțian, Mhitarian – Adamian, Zelarian. Selecționer: Joaquin Caparros

Mirel Rădoi va reveni la sistemul 4-3-3

România a pierdut, deşi a făcut un meci foarte curajos în Germania, cu scorul de 2-1 şi ocupă acum locul 4 în grupa J, cu 10 puncte, după Macedonia de Nord şi Armenia, ambele cu 12 puncte. Cum Macedonia de Nord va juca acasă cu liderul Germania, victoria în faţa Armeniei e vitală şi ne poate aduce pe locul 2.

Pentru a forţa victoria în faţa Armeniei, Mirel Rădoi va reveni la sistemul 4-3-3 abandonat la Hamburg, unde am jucat cu trei fundaşi centrali împotriva Germaniei. Este posibil ca pe flancuri fundaşii Raţiu şi Toşca să le lase locul lui Manea şi Bancu, mult mai ofensivi şi care centrează bine. La mijloc, mai mult ca sigur că va reveni Cicâldău, de văzut cine va fi preferat între Răzvan Marin şi Nedelcu. Iar în atac vârf poate fi Keşeru, iar Mihăilă poate începe pe stânga.

Cote la pariuri pentru jocul România – Armenia

Casele de pariuri acordă credit tricolorilor în obţinerea celor trei puncte în acest meci. România are cota de 1,65 la victorie, în comparaţie cu 6,40 acordat Armeniei. Egalul este şi el la cotă foarte mare, 3,90. Un gol reuşit de armeni ajunge la cota 1,80.

Până anul trecut Armenia nu ne-a învins niciodată. A făcut-o la Erevan în tur, după un meci în care a deschis scorul, apoi dubla lui Cicâldău ne-a adus în avantaj dar la 2-1 pentru noi şi-a intrat în rol arbitrul, care a acordat un gol din offside şi a inventat un penalty, pentru ca echipa lui Joaquin Caparros să învingă cu 3-2.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,81 este cota pentru „PSF X” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT