Nou premiu pentru Halep înainte de Serbia!

Sîmbătă şi duminică, la Arenele BNR, România îşi joacă şansa de a accede în grupa a doua mondială în tenisul feminin. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu...
17.04.2014 | 20:22
Nou premiu pentru Halep inainte de Serbia

Sîmbătă şi duminică, la Arenele BNR, România îşi joacă şansa de a accede în grupa a doua mondială în tenisul feminin. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu trebuie să elimine Serbia, fostă finalistă în Fed Cup.

Cele mai bune jucătoare de tenis din România vor să scrie istorie. De Paşte, vor să le facă o surpriză românilor şi echipa de tenis feminin să acceadă în Grupa a II-a mondială. Simona Halep este vedeta noastră. Locul 5 mondial vrea să arate că poate să fie liderul generaţiei actuale. Sorana Cîrstea, pe 27 în lume, crede că emoţiile din timpul meciurilor vor fi unele constructive, cu sprijinul spectatorilor.

Un nou premiu pentru Simona Halep

Înainte de meciul cu Serbia din Fed Cupa, Simona Halep a primit o veste neaşteptată. Simona a fost anunţată că Federaţia Internaţională de Tenis i-a acordat Fed Cup Heart Award 2014 pentru zona Europa/Africa. Premiul îi va fi înmînat sîmbătă, înainte de primul meci de simplu. Federaţia a recompensat-o pe Halep pentru modul în care îşi reprezintă ţara, dînd dovadă de sacrificiu, curaj şi ataşament în timpul competiţiei. Simona a fost nominalizată pentru revenirea sa din partidele din primul tur al Fed Cup. Atunci, Simona a pierdut primul meci în trei seturi în faţa unguroaicei Timea Babos, dar apoi le-a învins pe următoarele două adversare, britanica Johanna Konta şi ucraineanca Elina Svitolina.

Primul meci din istorie disputat la Bucureşti

România joacă pentru prima dată pe propriul teren în Fed Cup. În cei 41 de ani de istorie ai competiţiei, jucătoarele noastre vor avea parte de sprijinul publicului în confruntarea cu Serbia. Este foarte plăcut să joci acasă la tine, apreciez mult atmosfera din echipa noastră şi îmi pare bine că am ajuns la acest nivel, unde este crema tenisului mondial feminine. Este o situaţie nouă pentru noi, să fim împreună după atîtea evoluţii ca jucătoare în turnee. Trebuie să facem totul pentru un rezultat bun, dar indiferent de scorul final, vă asigur că o să fie partide frumoase”, a subliniat Sorana Cîrstea. O eventuală victorie ar pune capăt celor 15 ani în care România a participat doar în fazele grupelor regionale. Simona Halep dispută primul meci în faţa compatrioţilor de la intrarea în primele 5 jucătoare din lume.

Sîrboaicele ne-au luat frica

Serbia aruncă în luptă un fost lider mondial. Ana Ivanovici, locul 12 în lume, este cea mai bună jucătoare a sîrbilor. Ivanovici are amintiri plăcute cu româncele. Este prietenă foarte bună cu Sorana Cîrstea. ”Este foarte ciudat să joci împotriva unei prietene. Dar, ea este o fată cumsecade, o ştiu de foarte multă vreme, şi sunt foarte bucuroasă să fiu aici. Ea a fost la Belgrad, dar eu nu am mai fost niciodată în Bucureşti. Va fi un meci dificil pentru ambele echipe. Noi nu am fi vrut să întîlnim România, dar asta e. Şi noi, şi România, sîntem echipe bune. Va fi foarte greu, însă vor fi meciuri interesante pentru acest nivel.”, a spus frumoasa Ivanovici înainte de primele două meciuri de simplu, ce debutează sîmbătă la 12.

Înfrîngerea ne duce iar în grupa 1 Euro-africană

Halep şi Cîrstea vor disputa meciurile de simplu, în timp ce Monica Niculescu şi Irina Begu vor intra în luptă la dublu. Niculescu, locul 79 la simplu şi 33 la dublu, face echipă bună cu Begu, aflată pe 68 în topul celor mai bune jucătoare de dublu. Serbia a ajuns la Bucureşti fără Jelena Jankovici, şi ea fost lider mondial. ”Jelena a jucat mult pentru Serbia în Fed Cup, dar a decis să pună capăt acestei experienţe şi să se axeze doar pe cariera personală.”, a motivat antrenorul Serbiei, Dejan Vranes, absenţa sportivei antrenate în trecut de Andrei Pavel.

Stăm mai prost la întîlnirile directe

Simona Halep se află la egalitate în întîlnirile directe cu cea mai bună jucătoare a Serbiei, Ana Ivanovici. Bilanţul este o victorie şi o înfrîngere. Sîrboaica a bătut-o însă de două ori pe Sorana Cîrstea. Tot Sorana are un palmares egal cu Jovanovski, 3 la 3. Vestea bună este că meciurile din trecut nu s-au disputant pe zgură, aşa cum va fi sîmbătă şi duminică la Bucureşti. În afara lui Ivanovici, echipa Serbiei are în componenţă jucătoare care nu sunt în primele 30 în lume. Astfel, Bojana Jovanovski este pe locul 39, Jovana Jaksici este pe 105, iar Nina Stojanovici abia pe 994. Avem o echipă tînără în comparaţie cu cea cu care jucam finala de Fed Cup în trecut. Sîntem foarte emoţionate şi sîntem bucuroase că ne aflăm la Bucureşti. E o mare provocare pentru noi.”, a motivat Ivanovici prezenţa colegelor în lotul Serbiei.

Laude pentru Simona Halep

Ascensiunea Simonei Halep a uimit-o pe Ivanovici. Simona a câştigat 7 turnee în ultimul an, şi a bătut adversare din top 10 mondial. ”E un mare succes pentru tenisul românesc. Şi Sorana, şi Simona, sunt foarte tinere. Au un viitor strălucit. Simona este un adversar foarte dificil.”, a recunoscut vedeta Serbiei. Chiar dacă a plouat la Bucureşti, terenul de la Arenele BNR se prezintă în condiţii foarte bune. ”Am văzut că terenul este foarte bun, chiar dacă a plouat. E cam frig, dar este la fel pentru ambele echipe.”, a spus antrenorul Vranes. Dacă sîmbătă sînt primele două meciuri de simplu, duminică se dispută celelate două, plus întîlnirea de dublu. Echipa care strînge 3 victorii, se califică în faza următoare a Fed Cup. Indiferent de rezultat, este ultimul meci pentru Naţională în 2014. Dacă ajungem în grupa a doua mondială, debutăm în februarie 2015. În cazul în care am cîştiga disputele de la anul, abia în 2016 România va juca partide în prima grupă valorică din tenisul mondial.

Irina Begu şi Marius Copil au primit o veste bună înainte de Paşte. Ion Ţiriac a decis să le acorde un wild-card la Mastersul de la Madrid, pe care îl patronează. Cei doi vor intra direct pe tabloul principal al competiţiei de 1000 de puncte.

Tags: