Sport

România – Austria 38-29! “Tricolorele” merg la Campionatul European după un meci perfect. Neagu a strălucit din nou

România nu i-a lăsat nicio şansă Austriei în meciul decisiv pentru calificarea la Euro. Elevele lui Adi Vasile s-au impus cu 38-29, Cristina Neagu reuşind să marcheze 12 goluri.
24.04.2022 | 18:50
Romania  Austria 3829 Tricolorele merg la Campionatul European dupa un meci perfect Neagu a stralucit din nou
Cristina Neagu, în tricoul naționalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
24-04-2022
15:00

România - Austria 38-29! "Tricolorele" merg la Euro

România – Austria 38-29

FINAL DE MECI! România câştigă cu 38-29 meciul împotriva Austriei şi se califică la Campionatul European. O evoluţie stelară a echipei în care a strălucit din nou Cristina Neagu, marcatoare a 12 goluri. 

Min. 55: Deşi au mai scăzut turaţia motorului, româncele se apropie cu paşi repezi de turneul final: 35-26. 

Min. 50: Avem 10 goluri avans și ne gândim deja la calificarea la Euro: 33-21

Min. 45: România păstrează un avantaj important, de șapte goluri, înainte de ultimul sfert de oră al meciului. Conducem cu 30-22

Min. 40: România se desprinde la 8 goluri grație reușitei Biancăi Bazaliu. Scorul e 25-17

Min. 35: România se desprinde la 22-15. Crina Pintea, eliminată temporar. 

Start în repriza secundă! 

Min. 30 – România a făcut o primă repriză foarte bună pe care a încheiat-o în avantaj de 6 goluri. Scor 19-13.

Min. 25 – ”Tricolorele” își păstrează avansul de 4 goluri. Scor 16-12.

Min. 20 – România se distanțează din nou la 4 goluri. Scor 14-10.

Min. 15 – Austriecele încep să se apropie amenințător. Scor 10-8.

Min. 10 – ”Tricolorele” au scăzut puțin ritmul, dar încă se mențin confortabil în avantaj. Scor 7-4.

Min. 5 – Naționala României începe în forță meciul cu Austria și conduce cu 5-1.

Echipele în România – Austria: 

România – Austria

Meciul România – Austria are loc duminică, 24 aprilie, cu începere de la ora 18:00, în grupa preliminară de calificare la turneul final al EURO 2022 la handbal feminin, competiţie care va avea loc în perioada 4-20 noiembrie în trei ţări: Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Este finala pentru locul 2, acesta fiind ultimul meci din grupă al tricolorelor.

Unde se joacă meciul România – Austria

Întâlnirea România – Austria se dispută duminică, 24 aprilie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, în grupa preliminară de calificare la turneul final al EURO 2022. Fetele pregătite de selecţionerul Adi Vasile, care este şi antrenorul echipei CSM Bucureşti, au două variante: victoria şi egalul, având golaveraj mai bun decât adversarele din acest meci.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă echipa României va beneficia de aportul unui public extraordinar, vâlcenii fiind foarte buni cunoscători ai handbalului feminin graţie echipe locale şi vor umple până la refuz tribunele, creând o atmosferă absolut electrizantă şi extrem de apăsătoare, în sensul pozitiv, adversarelor.

Cine transmite la TV partida România – Austria

Partida România – Austria se joacă duminică, 24 aprilie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, în grupa preliminară de calificare la turneul final al EURO 2022 la handbal feminin şi este transmisă în direct şi în exclusivitate de postul TVR 2. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Faptul că le este suficient şi egalul pentru a mai bifa o prezenţă la un turneu final de EURO nu trebuie să confere o stare de suficienţă tricolorelor, care în Austria au terminat la egalitate, 33-33. Selecţionerul Adi Vasile a şi avertizat asupra acestui pericol şi a cerut concentrare şi mobilizare maximă.

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea România – Austria

Din fericire, selecţionerul Adi Vasile nu are probleme majore de lot şi va putea folosi cele mai bune jucătoare existente la acest moment în handbalul românesc, în frunte cu veterana Cristina Neagu, un fel de Lionel Messi feminin pentru handbal, dar şi prezenţele Elizei Buceschi, Cristinei Laslo, Crinei Pintea şi a Iuliei Dumanska între buturi sunt la fel de importante.

ADVERTISEMENT

România vine după o victorie logică în Insulele Faroe, dar după o călătorie absolut istovitoare, 19 ore de zbor la dus şi alte 19 la întors şi după un meci în care jocul din prima repriză, încheiată doar cu două goluri avantaj trebuie să fie un semnal de alarmă. Sigur, acum jucăm acasă, avem şi sala de partea noastră, dar atenţia trebuie să rămână sporită.

Cote la pariuri la jocul România – Austria

Casele de pariuri ne văd superfavorite, motiv pentru care cota acordată la victorie României este foarte scăzută, 1,25, în timp ce o nedorită performanţă a oaspetelor ajunge la cota 7,50, iae egalul din tur acum are o fabuloasă cotă, 17,00. La un total de goluri peste 54,5 pe meci cota acordată este 1,60.

ADVERTISEMENT

România nu a pierdut nici o dată în faţa Austriei. Mai mult, abia în această campanie preliminară s-a consemnat primul rezultat de egalitate, după ce am condus la pauză confortabil, cu şase goluri. În rest consemnăm numai victorii tricolore şi încă la scoruri concludente: preliminarii EURO 2018, preliminarii CM 2017 şi victorie la turneul final EURO 2004.

ADVERTISEMENT