Sport

România – Austria, meci decisiv pentru calificarea la Euro, în ziua de Paşte! Cum ne calificăm la turneul final

Naţionala României joacă meciul decisiv de calificare la Campionatul European de handbal feminin împotriva Austriei, în ziua de Paşte, de la ora 18:00, în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea.
24.04.2022 | 11:52
Romania  Austria meci decisiv pentru calificarea la Euro in ziua de Paste Cum ne calificam la turneul final
România - Austria Live video, ora 18:00! Meci decisiv pentru calificarea la Euro, în ziua de Paşte. Sursa foto: FRH
ADVERTISEMENT

România a câştigat fără emoţii în Feroe, 31-21, şi va juca meci decisiv pentru calificarea la Euro împotriva Austriei, duminică, de la ora 18:00, în Sala Traian. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte.

România – Austria, meci decisiv pentru calificarea la Euro

Calculele sunt simple. România trebuie să învingă sau să obţină un rezultat de egalitate, nu cu un scor mai mare de 33-33, cât a fost în tur. La egalitate de puncte, primele criterii de departajare sunt punctele şi golaverajul în meciurile directe, abia apoi golaverajul general.

ADVERTISEMENT

Austria a suferit o corecţie severă în urmă cu câteva zile de la liderul Danemarca. Elevele lui Herbert Muller au pierdut la 16 goluri: 22-38, însă austriecele s-au menajat pentru meciul decisiv cu România când diferenţa începea să crească:

“Cine s-ar fi gândit că vom ajunge să avem un meci decisiv de calificare în România? Iar fetele mele merită un compliment pentru acest lucru, chiar dacă azi nu mai avem calitatea din toamna trecută. Pentru acest meci ne lipsesc nu mai puțin de 8 jucătoare”, a spus Herbert Muller înaintea meciului cu România.

ADVERTISEMENT

“Tricolorele” au ratat o singură dată prezenţa la turneul final: “Echipa noastră a mai crescut în ultimii ani”

România a ratat o singură dată prezenţa la turneele finale mondiale şi europene. Se întâmpla în 2006, când “tricolorele” au ratat prezenţa la Campionatul European. De atunci, România a fost prezentă la toate ediţiile.

Austria este un adversar periculos, dovadă este meciul tur care s-a încheiat la egalitate, scor 33-33, Bianca Bazaliu reuşind să aducă egalarea cu o aruncare bombă în ultima secundă a meciului:

ADVERTISEMENT

“Echipa noastră a mai crescut în ultimii ani. Într-o zi bună și noi putem să punem probleme unor echipe mai mari. Poate există puțin adevăr că și România a mai scăzut puțin, nu mai este chiar de talia Norvegiei și Danemarcei, poate cele mai bune două națiuni ale momentului din Europa”, explică Muller.

Adi Vasile: “Ne dorim cu ardoare să avem alături de noi suporterii, să avem o sală dacă se poate arhiplină”

De cealaltă parte, selecţionerul României, Adi Vasile, speră ca sala Traian din Râmnicu Vâlcea să fie arhiplină pentru meciul decisiv şi să poarta naţionala spre victorie şi calificare:

ADVERTISEMENT

“Ne dorim cu ardoare să avem alături de noi suporterii, să avem o sală dacă se poate arhiplină ar fi perfect. Sala din Râmnicu Vâlcea e o sală despre handbal, în care se respiră handbalul, îl simți când intri în sală și asta are un impact pentru echipa adversă tot timpul.

De asemenea, ajutorul de care noi sunt convins că ne vom bucura prin sprijinul suporterilor va fi foarte important și abia așteptăm să ne bucurăm alături de ei”, a spus Adi Vasile.

  • 2006 este singurul an în care România nu s-a calificat la turneul final 
  • 2 victorii în 5 meciuri a câştigat România în aceste preliminarii
ADVERTISEMENT