Fotbal intern

România – Belarus 5-3. Reprize diferite, de la 4-0 la 1-3. Notele Fanatik ale unui antrenament reușit

11.11.2020 | 23:34
Romania  Belarus 53 Reprize diferite de la 40 la 13 Notele Fanatik ale unui antrenament reusit
ADVERTISEMENT

România – Belarus a fost un antrenament reușit pentru tricolorii lui Mirel Rădoi, chiar dacă au făcut două reprize total diferite, prima de 4-0, a doua de 1-3. Reușit tocmai pentru că a arătat și părțile bune, atacul, și părțile încă deficitare, apărarea, ale echipei naționale.

Mirel Rădoi a încercat o formulă de joc experimentală, care mai are nevoie de multe pentru a da rezultate. Atacul a fost pe plus, mijlocul a luat notă de trecere, dar apărarea a rămas corijentă.

ADVERTISEMENT

După un singur antrenament împreună, cu 3 debutanți, tricolorii n-au jucat rău, au dat chiar impresia că putem spera la vremuri mai bune, dar după pauză ne-au „trezit” din visare. Iar Belarus, să ne scuze, nu-i nici pe departe Norvegia…

Notele unui antrenament reușit: România – Belarus 5-3, cu reprize total diferite, prima de 4-0, a doua de 1-3

David Lazar 7 – intervenții sigure, penalty apărat, la primul gol primit are partea lui de vină, n-a ieșit pe centrare.

ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu 7 – a stopat singura umbră de contraatac a adversarilor din prima repriză, presing avansat agresiv, apariții dese la fazele fixe, primele două goluri la națională și o cădere inexplicabilă după pauză, în nota generală a echipei.

Bogdan Mitrea 6 – joc foarte bun în prima repriză, la debutul târziu (are 33 de ani), sigur, solid în centrul apărării, gol și pasă de gol, apariții bune în atac, dar o a doua repriză umbrită de greșeli mari la toate golurile bielorușilor.

ADVERTISEMENT

Alin Toșca 6 – sigur în apărare, nu s-a complicat, a dat drumul repede la minge, dar foarte discret dincolo de centrul terenului, a avut „noroc” că n-a mai intrat după pauză.

Vasile Mogoș 6 – parcă timorat în prima parte, a urcat apoi tot mai curajos în atac, a deviat mingea pentru golul lui Nedelcearu, s-a integrat în jocul bun al echipei, a greșit la primul gol al bielorușilor.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin 7 – prima dată „căpitan”, și-a asumat rolul de coordonator, centrări și pase lungi bune, viziune a jocului, al doilea gol pentru națională, se vede că a început să joace la echipa de club.,

Dan Nistor 7 – deschideri bune pe flancuri, diagonale eficiente, joc elaborat la centrul terenului, dar fără șuturile periculoase cu care ne obișnuise.

Cristi Ganea 5 – conștiincios, corect în prima repriză, după pauză a greșit o dată, când adversarul a scăpat pe contraatac, dar Lazar a scos șutul de gol, și a doua oară la golul 3 al Belarusului.

Dennis Man 5 – nicio realizare de notat în dreptul său, a intrat de câteva ori în combinații cu Tănase, dar fără niciun rezultat.

George Pușcaș 6 – a scos 11 m, a dat gol la meciul 20 în echipa națională, dar a avut și momente în care a părut că mingea îl cam încurcă în duelurile 1 la 1.

Florin Tănase 7 – a alergat mult, chiar și de-a latul terenului, l-a căutat pe coechipierul Man pentru acțiuni în comun, joc generos, deși nu a fost folosit în spatele atacanților, cum joacă la FCSB, ci în stânga liniei de atac, a provocat cu un șut bun respingerea pe care a dat Nedelcearu al doilea gol.

Au mai jucat:

Iulian Cristea (din minutul 46, în locul lui Toșca) 5 – a alternat jocul sigur, simplu cu greșeli de plasament, parcă nu a fost locul lui acolo.

Alexandru Băluță (din minutul 57, în locul lui Man) 5 – s-a demarcat bine de câteva ori, dar n-a fost jucat pe poziția viitoare necesară vitezei lui, normal având în vedere că abia s-a cunoscut cu unii dintre coechipieri.

Alexandru Maxim (din minutul 57, în locul lui Tănase) 6 – a past rapid, bine, n-a ținut mingea, l-a „alergat” pe Alibec cu angajări bune, dar a lipsit de la finalizare

Denis Alibec (din minutul 57, în locul lui Pușcaș) 5 – dispus la efort, a alergat mult, a încercat multe, dar nu a concretizat nimic

Eric Bicfalvi (din minutul 70, în locul lui Răzvan Marin) 5 – parcă nu și-a găsit locul, a alergat mai mult „în gol”, un singur șut de ținut minte (75)

Valentin Crețu (din minutul 70, în locul lui Mogoș) 5 – debut modest, nu s-a văzut în joc, mai ales la golurile bielorușilor, când a fost depășit chiar ca la… antrenament.

Selecționerul Mirel Rădoi 6 – are meritul asamblării din mers a unui mecanism care a funcționat foarte bine 45 de minute, gripat apoi și de schimbările făcute, normale într-un meci care de-aia se numește „de pregătire”, ca să faci schimbări din care să găsești soluții, din păcate nu a găsit alternative pentru o apărare care să ne… apere de surprize gen Norvegia.

Rezerve nefolosite: Cristi Bălgrădean, Ciprian Tătărușanu, Alexandru Albu, Bogdan Țîru, Cristi Manea, Camora.

  • 57%-43% este scorul la „posesie”, 62%-38% în prima repriză, 51%-49% în a doua repriză
  • 18-13 este scorul la „ocazii de gol”, 10-5 în prima repriză, 8-8 în a doua repriză
  • 7-7 este scorul la „șuturi pe poartă”, 5-1 în prima repriză, 2-6 în a doua repriză
  • 1-3 este scorul la „șuturi pe lângă poartă”, 0-3 în prima repriză, 1-0 în a doua repriză
  • 623-376 este scorul la „pase” (534-299 reușite), 334-171 (291-134) în prima repriză, 289-205 (243-165) în a doua repriză

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,75 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT