Sport

România – Belarus, în etapa 2 din grupa I a preliminariilor EURO 2024. ”Tricolorii” joacă și astăzi în galben complet, precum în Andorra

Aflaţi aici toate informaţiile despre meciul România - Belarus, care se joacă marţi, 28 martie, ora 21:45, pe Arena Naţională, în etapa 2 din grupa I a preliminariilor EURO 2024.
28.03.2023 | 16:19
Romania  Belarus in etapa 2 din grupa I a preliminariilor EURO 2024 Tricolorii joaca si astazi in galben complet precum in Andorra
Precum în Andorra, și contra Belarusului ”tricolorii” vor evolua în galben complet.
ADVERTISEMENT
28-03-2023
13:25

”Tricolorii” vor evolua cu un echipament similar cu cel folosit în Andorra

La debutul în preliminariile Euro 2024, ”tricolorii” au folosit pentru prima dată noul echipament. Și, în condițiile în care formația gazdă a optat pentru tricourile roșii, elevii lui Edi Iordănescu au ales se evolueze în galben complet.

La fel se va întâmpla și în această seară, împotriva selecționatei din Belarus. ”Continuăm în galben pentru a doua victorie din preliminarii!”, a fost anunțul făcut pe rețelele de socializare.

28-03-2023
10:35

Trei jucători, în afara listei pentru România - Belarus!

Selecţionerul Edi Iordănescu a lăsat în afara listei pentru meciul cu Belarus trei jucători: Ionuţ Nedelcearu, Adrian Şut şi Marius Ştefănescu. Ultimii doi nu au prins lista nici în confruntarea cu Andorra. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Ionuţ Nedelcearu are probleme din cauza unei gripe şi a devenit indisponibil pentru acest meci.

Jucătorii de pe foaia pentru meciul cu Belarus:

Portari: Florin Niță, Ionuț Radu, Horațiu Moldovan
Fundași: Andrei Rațiu, Radu Drăgușin, Cristian Manea, Adrian Rus, Raul Opruț, Andrei Burcă
Mijlocași: Tudor Băluță, Alexandru Cicâldău, Nicolae Stanciu, Darius Olaru, Marus Marin, Răzvan Marin, Olimpiu Moruțan, Octavian Popescu, Deian Sorescu
Atacanți: Denis Alibec, Louis Munteanu, Alex Dobre, Florin Tănase, Dennis Man

28-03-2023
08:00

Parcarea Mega Mall, pusă la dispoziția suporterilor

Federația Română de Fotbal a anunțat că suporterii care vor fi prezenți pe Arena Națională la meciul cu Belarus vor putea parca gratuit în parcarea Mega Mall, situat în apropierea stadionului, la intrarea dinspre Pierre de Coubertin. 

Magazin oficial echipa națională a României, în Mega Mall
Magazin oficial echipa națională a României, în Mega Mall

De altfel, în unul dintre cele mai mari mall-uri din sud-estul Europei se găsește și un magazin oficial cu tricouri ale echipei naționale a României, de unde fanii își pot procura diverse articole. Acesta se află la etajul unu. 

27-03-2023
18:55

România a efectuat antrenamentul oficial pentru meciul cu Belarus

România a susținut în această seară antrenamentul oficial pentru partida cu Belarus, programată marți, 28 martie, de la ora 21:45 pe Arena Națională. „Tricolorii” au efectuat pregătirea la Mogoșoaia, iar toți jucătorii aflați sub comanda lui Edi Iordănescu s-au antrenat foarte bine. 

După ce au intrat pe gazon, selecționerul României a mers la Denis Alibec și s-au retras pentru a avea o discuție privată. Cel mai probabil, Edi Iordănescu i-a oferit detalii de ordin tactic marcatorului din primul meci cu Andorra. 

România a susținut antrenamentul oficial înaintea partidei cu Belarus. Sursă foto: sport.pictures.eu.
România a susținut antrenamentul oficial înaintea partidei cu Belarus. Sursă foto: sport.pictures.eu.

 

27-03-2023
16:25

FRF a inițiat o campanie de promovare a donatului de sânge la meciul România - Belarus

Federația Română de Fotbal s-a folosit de interesul major al românilor pentru partida României cu Belarus de pe Arena Națională și a demarat o campanie de promovare a donatului de sânge în colaborare cu organizația non-profit „Donorium”.

Mai exact, 400 de femei vor fi prezente pe Arena Națională și vor face „galerie pentru viață”, numele campaniei de promovare a donatului de sânge. Cele 400 de femei vor face „galerie pentru viață” bărbaților, care sunt cei mai predispuși la bolile cardio-vasculare.

„O primă problemă este lipsa sângelui pentru transfuzie. Suntem pe ultimul loc în Europa la numărul donatorilor. Suntem pe primul loc la numărul deceselor de boli cardio-vasculare.

Cel mai frumos mod ar fi campania ’Galerie pentru viață’, pentru că bărbații sunt cei mai predispuși la boli cardio-vasculare”, a declarat Dragoș Mutașcu, președintele Donorium, potrivit digisport.ro.

Gabriela Atanasov s-a implicat în acest proiect și va interpreta „Imnul pentru viață” la partida dintre România și Belarus de pe Arena Națională. 

27-03-2023
13:10

FRF a publicat ghidul suporterilor la meciul România - Belarus

Arena Națională va găzdui primul meci de pe teren propriu al României din preliminariile Euro 2024. Federația Română de Fotbal a publicat pe site-ul oficial ghidul suporterilor la meciul de pe cea mai mare arenă din țară și le cere românilor să respecte prevederile, altfel vor exista o serie de măsuri. 

Printre obligațiile pe care trebuie să le respecte suporterii se numără interzicerea însemnelor și scandărilor cu caracter politic, interzicerea prezenței la stadion cu niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte sau „să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz”

Totodată, după ultimele scandaluri din țară și nu numai cauzate de xenofobie și rasism, Federația Română de Fotbal a ținut să sublinieze interzicerea în stadion a scandărilor cu conținut xenofob, rasist, naționalist, politic sau care incintă la discriminări de orice fel. 

Accesul în stadion pentru meciul programat de la ora 21:45 va avea loc începând cu ora 19:30. 

27-03-2023
11:23

Fanii României își pot achiziționa bilete la meciul cu Belarus și de la casieriile Arenei Naționale

Începând de luni, 27 martie, suporterii naționalei României își pot cumpăra bilete pentru meciul cu Belarus și de la casieriile Arenei Naționale. Acestea sunt deschise după următorul program:

  • Luni, 27 martie: 12:00 – 20:00
  • Marți, 28 martie: 12:00 – 21:45

Tichetele la partida România – Belarus costă 40 de lei la peluze și 60 de lei la Tribunele I și II.

27-03-2023
07:59

Surprize pentru suporterii naționalei României la meciul cu Belarus

Federația Română de Fotbal a pregătit mai multe surprize pentru suporterii naționalei la meciul cu Belarus. Proiectul „Arena Fanilor” revine după trei ani, fiind sistat din cauza pandemiei de COVID-19. 

Astfel, înainte de partida de pe Arena Națională, fanii vor avea acces la mese fusbal și pot câștiga diverse premii. Pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, vor exista mese de biliard, darts cu mingea de fotbal sau robokeeper, unde fanii își vor putea testa execuțiile de la 11 metri împotriva unui portar automatizat. 

Proiectul Arena Fanilor
Proiectul Arena Fanilor

Ba, mai mult, suporterii își pot picta fața în culorile naționalei României, însă vor mai fi și alte jocuri și premii pentru norocoșii care vor asista la meciul România – Belarus. Atmosfera va fi întreținută de asemenea de un DJ. Toate activitățile începe cu două ore și jumătate înainte de startul partidei, adică la ora 19:15.

26-03-2023
18:32

România s-a întors la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia pentru pregătirea duelului cu Belarus

„Tricolorii” au revenit în țară după victoria din Andorra, scor 2-0. După un zbor de 3 ore și jumătate pornind de la Lleida, din Spania, naționala României s-a întors în țară și a mers la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. 

Edi Iordănescu începe pregătirile pentru meciul cu Belarus care va avea loc marți, 28 martie, ora 21:45 pe Arena Națională. Luni seară, 27 martie, este programat antrenamentul oficial al „tricolorilor”. 

26-03-2023
10:59

"Tricolorii", refacere în Spania după victoria din Andorra

Lotul condus de Edi Iordănescu a efectuat duminică un antrenament ușor, de refacere, după victoria din Andorra, scor 2-0. “Tricolorii” au ales să se pregătească la baza din Leida, Spania.

“Tricolorii”, recuperare la Leida. Sursă foto: FRF.TV

Lotul național revine în România în cursul acestei zile, iar marți, de la ora 21:45, “tricolorii” au programat al doilea meci din grupă, cu Belarus, pe Arena Națională.

 

26-03-2023
08:47

UEFA a anunțat brigada de arbitri de la România - Belarus

UEFA a anunțat brigada de arbitri care va conduce partida România – Belarus, programată marți, de la 21:45, pe Arena Națională. Astfel, olandezul Allard Lindhout va conduce partida la centru, ajutat de conaționalii săi Rogier Honig și Rens Bluemink, ca asistenți. Jochem Kamphuis, tot din Olanda, va fi al patrulea oficial.

Allard Lindhout a arbitrat-o pe CFR Cluj în acest sezon de Conference League la înfrângerea cu Sivasspor, scor 0-1, pe propriul teren. A fost o partidă în care olandezul a luat mai multe decizii împotriva campioanei României și l-a scos din sărite pe Dan Petrescu.

“A fost gol valabil. Am dat gol. Dacă nu l-a văzut arbitrul, atunci ce să facem?! Şi am avut 3 penalty-uri. Păi atunci, băi, băieţi, la nivelul ăsta dacă nu există tehnologie GOAL LINE şi VAR, atunci ne merităm soarta. Păi ce să le zic la jucătorii mei. 25 de şuturi pe poartă, adversarul a avut 3 şuturi.

Am avut 7 cornere, am dominat, am pasat. Ce să le zic la jucători dacă arbitrul ne-a scos mingea din poartă?! Ce vină să avem noi? Nu am ce să le reproşez la băieţi”, spunea Petrescu după meci, la conferința de presă.

Meciul România – Belarus are loc marţi, 28 martie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 2-a din grupa I a preliminariilor EURO 2024. Nu este deloc improbabil ca pentru naţionala vizitatoare să fie ultimul meci din preliminarii, UEFA analizând varianta de a exclude Belarus din competiţie din două motive: politica dictatorială pe plan intern a preşefintelui Lukaşenko dar mai ales faptul că sprijină Rusia în războiul din Ucraina.

Tricolorii, victorie neconvingătoare în Andorra, unde suporterii români au creat haos şi riscăm să jucăm din nou fără spectatori!

Tricolorii au învins în primul meci, în Andorra, cu 2-0, bieloruşii au pierdut cu 0-5 aşa zisul meci de acasă cu Elveţia, jucat de fapt la Novi Sad, în Serbia. Evoluţia echipei lui Edi Iordănescu nu a fost de calitate, ce e drept şi în faţa unui adversar extrem de dur şi care s-a apărat tot timpul. Acum urmează primul meci pe teren propriu, cu Belarus, pe Arena Naţională şi se speră în prezenţa a cel puţin 20.000 de spectatori la acest meci.

ADVERTISEMENT

Dacă la Belarus se pune problema de a mai participa sau nu la preliminarii la noi, din păcate, se pune serios din nou problema dacă după acest meci nu vom avea din nou terenul suspendat cel puţin pentru o etapă după gravele incidente produse de huliganii pretinşi suporteri români, între ei, în deplasarea din Andorra şi pentru faptul că deşi se ştie care sunt sancţiunile dictate de UEFA cei aflaţi în sectorul ironic numit uniţi sub tricolor au dat drumul în mai multe rânduri la materiale pirotehnice, strict interzise de forul european pe stadioane, lucru, evident, consemnat de observator în raportul de joc.

Edi Iordănescu, supărat pentru jocul slab din atac, dar el a făcut schimbări defensive după ce Andorra a rămas în zece

Desigur, obiectivul victoriei a fost atins, însă selecţionerul Edi Iordănescu a fost foarte nemulţumit de calitatea jocului ofensiv al echipei pe care o conduce, mai ales după ce un jucător de la Andorra a fost eliminat. Scorul era atunci 2-0 şi toată lumea a aşteptat să urmeze un iureş la poarta gazdelor, dar nu a fost deloc aşa.

ADVERTISEMENT

Iordănescu a fost supărat, dar primul vinovat a fost el care a făcut clar două schimbări defensive, Marius Marin şi Băluţă sunt închizători şi nu conducători de joc, dintre noii intraţi doar debutantul Alex Dobre dovedindu-activ, rapid şi cu o destul de bună acurateţe a paselor.

Dennis Man nu are probleme grave, poate juca în meciul cu Belarus

A îngrijorat la un moment situaţia primului marcator al echipei naţionale în această campanie preliminară, Dennis Man, care a ieşit în repriza a doua, după ce a acuzat o lovitură. Man mai fusese scuturat bine şi într-un duel aerian, dar a ieşit pentru o problemă la picior, dar, după cum a declarat chiar el după meci, nu e nimic grav şi poate juca.

ADVERTISEMENT

Este posibil ca în partida cu Belarus să apară lângă Dennis Alibec Louis Munteanu, colegul din atac la Farul, care nu a fost folosit în Belarus. Cum nu este exclusă şi introducerea pe foaie a cel puţin doi dintre jucătorii care au stat în tribune, Adrian Şut şi Alex Cicâldău în dorinţa de a dinamiza mai mult construcţia la mijloc.

Forţat să continue cu Deian Sorescu pe post de fundaş stânga

Edi Iordănescu va merge tot cu Deian Sorescu pe post de fundaş stânga şi în acest al doilea meci, deşi l-a chemat de urgenţă pe Marius Ştefănescu de la Sepsi după ce, rând pe rând, jucătorii care erau pe acea parte, Mario Camora şi Raul Opruţ, au devenit indisponibili. Sorescu nu a excelat în Andorra, s-a văzut că era incomodat să joace pe stânga dar per total şi-a făcut treaba.

ADVERTISEMENT

Şi cuplul de fundaşi centrali Andrei Burcă – Radu Drăguşin are mari şanse să fie pe teren în partida de marţi seară, pentru prima oară titular jucătorul de la Genoa dovedind că este o soluţie foarte bună în centrul apărării. Posibil ca pe dreapta să se facă rocada clasică, adică Raţiu să îi lase locul lui Cristi Manea. Iar între buturi Ionuţ Radu începe să devină prima variantă.


  • 1,60 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „România marchează peste 1,5 goluri” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT