Sport

România – Belarus 2-1, în etapa 2 din grupa I a preliminariilor Euro 2024. „Tricolorii” obțin cu emoții a doua victorie la rând. Cum arată clasamentul

România are șase puncte după primele două meciuri din Grupa I. După 2-0 cu Andorra, „tricolorii” s-au impus și cu Belarus, scor 2-1.
28.03.2023 | 23:39
Romania  Belarus 21 in etapa 2 din grupa I a preliminariilor Euro 2024 Tricolorii obtin cu emotii a doua victorie la rand Cum arata clasamentul
România - Belarus 2-0, în etapa 2 din grupa I a preliminariilor Euro 2024. Pierdere grea pentru „tricolori” în final de primă repriză. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
28-03-2023
18:45

România - Belarus 2-1 (Stanciu 17, Burcă 19 / Morozov 87)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL: România câștigă cu emoții meciul cu Belarus, scor 2-1. După primele două etape, naționala lui Edi Iordănescu e pe locul 2, cu șase puncte, la fel ca liderul Grupei I, Elveția. „Țara Cantoanelor” are însă un golaveraj superior, 8-0, față de România, cu 4-1.

Min. 87 – GOOOL Belarus!!! Morozov reduce din handicap cu un șut frumos cu latul care nu îi dă nicio șansă lui Ionuț Radu.

Min. 57 – Șansă colosală de gol pentru Denis Alibec! Drăgușin centrează, Moruțan deviază cu capul, mingea ajunge la „șeptar”, care reia din prima, dar bara transversală îl salvează pe Kudravets.

Min. 47 – Ocazie uriașă pentru Belarus! La o minge care ieșea în afara terenului, Ionuț Radu se chinuie să o țină în teren, dar o scapă în fața lui Bakhar. „Decarul” bielorus nu profită și tabela rămâne nemodificată.

Min. 44 – Pierdere grea pentru Edi Iordănescu. Tudor Băluță s-a accidentat fără să fie lovit de vreun adversar, iar în locul său a intrat Alex Cicâldău.

Min. 19 – GOOOL România!!! Burcă face 2-0 după o centrare perfectă a lui Răzvan Marin. E prima reușită a stoperului la echipa națională.

Min. 17 – GOOOL România!!! Nicolae Stanciu deschid scorul dintr-o lovitură liberă scoasă de Dennis Man în marginea careului de 16 metri.

Min. 1 – A început meciul!

 

28-03-2023
17:22

Echipele de start din România - Belarus

Au fost anunțate echipele de start pentru partida România – Belarus, care va începe la ora 21:45:

  • România: I. Radu – Cr.Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț – R.Marin, T. Băluță, N.Stanciu – Moruțan, Alibec, Man; Rezerve: Fl. Niță, Moldovan, Cicâldău, Rus, L.Munteanu, Olaru, M. Marin, Dobre, Fl. Tănase, Oct.Popescu, Sorescu; Selecționer: Edward Iordănescu
  • Belarus: Kudravets – Poliakov, Volkov, Iuzepciuk, Malkevich, Selyava – Kovalev, Iablonski, Ebong, Grechikho – Khvashchinskiy; Rezerve: Plotnikov, Makavchik, Stepanov, Bykov, Khadarkevich, Klimovici, Bakhar, Morozov, Bocherov, G. Șevchenko, Șvetsov, Kaplenko; Selecționer: Georgi Kondratjev 

Meciul România – Belarus are loc marți, 28 martie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei 2 din grupa I a preliminariilor EURO 2024. Tricolorii au pornit cu dreptul, victorie cu 2-0 în Andorra, goluri Man și Alibec în timp ce adversarii lor de acum au pierdut cu 0-5 partida considerată acasă, dar jucată în Serbia, la Novi Sad, în compania Elveției.

Unde se joacă meciul România – Belarus

Confruntarea România – Belarus se desfășoară marți, 28 martie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din Capitală, în etapa 2 din grupa I a preliminariilor EURO 2024. După succesul normal din Andorra se speră ca la prima partidă a tricolorilor în fața propriilor suporteri stadionul să fie umplut măcar pe jumătate, ceea ce ar însemna un număr de 30.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT

Mai ales că sunt, din păcate, serioase temeri ca următorul meci de pe teren propriu, cel din 9 septembrie, cu Israel, unul dintre principalii rivali la calificarea directă de pe primele locuri, să se joace, din nou, cu porțile închise după ce huliganii din facțiunea intitulată ironic „Uniți sub tricolor” și-au dat din nou în petec în Andorra, folosind mijloace pirotehnice interzise de UEFA și provocând o bătaie chiar în grupul lor, stopatâ cu greu de forțele de ordine.

Cine transmite la TV partida România – Belarus

Partida România – Belarus se joacă marți, 28 martie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București, în etapa 2 din preliminariile EURO 2024 și va fi transmisă, conform înțelegerii dintre cele două televiziuni care au drepturile de difuzare pentru partidele naționalei de seniori, Antena 1 și Prima TV de către Prima TV după ce meciul din Andorra s-a văzut pe Antena 1. Veți mai putea urmări partida intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București marți, 28 martie, din păcate vremea se va schimba în rău. În țară va pătrunde un front atmosferic rece. Toată ziua cerul va fi acoperit, cu șanse de ploaie de scurtă durată, maxima zilei la ora 15 fiind de 9 grade în timp ce la ora meciului vor fi în jur de 5 grade. Arbitrul partidei vine din Olanda, Allard Lindhout, 35 ani, cel care aproape l-a scos din minți cu deciziile sale absolut inexplicabile de la partida din grupa de Conference League CFR Cluj – Sivassport, scor 0-1, când a refuzat cel puțin un penalty clar din trei situații care impuneau acest lucru plus nevalidarea unui gol.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea România – Belarus

Edi Iordănescu a avut emoții privind posiblitatea ca Dennis Man să poată evolua în partida cu Belarus, după ce a ieșit lovit în repriza a doua a partidei din Andorra, unde a și marcat primul gol al tricolorilor în preliminariile pentru EURO 2024. Din fericire a fost o alarmă falsă și Dennis Man este apt de joc.

ADVERTISEMENT

Lipsesc din motive de sănătate cei trei fundași stânga, Nicușor Bancu, de la Universitatea Craiova, încă în convalescență, Mario Camora de la CFR Cluj și Raul Opruț de la FC Hermannstadt și căpitanul echipei naționale,  fiind utilizat de forță majoră Deian Sorescu de la FCSB, Vlad Chiricheș, de la Cremonese  iar neconvocările lui Ianis Hagi și Andrei Ivan au fost deciziile selecționerului Edi Iordănescu.

Din lotul actual, Adrian Șut, Marius Ștefănescu și Ionuț Nedelcearu vor vedea din tribunele Național Arena partida cu Belarus. În ceea ce îl privește pe fostul fundaș al lui Dinamo, FANATIK a anunțat în exclusivitate motivul pentru care este indisponibil.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul România – Belarus

Casele de pariuri văd naționala României ca având mari șanse de a obține a doua victorii din preliminarii în partida cu Belarus. 1,40 este cota la victorie a tricolorilor în timp ce Belarus a primit o cotă astronomică pentru a produce o nedorită surpriză, 9,00. Șansă dublă X2 are cotă 3,00 iar un gol al oaspeților ajunge la cota 2,10.

Naționala României a învins Belarus în meci amical, la Ploiești, cu 5-3 pe 11 noiembrie 2020. Există însă și patru meciuri oficiale, toate în preliminarii de EURO. În preliminarii pentru EURO 2008, unde am fost prezenți, am învins în ambele partide cu scorul de 3-1. În preliminariile pentru EURO 2012 au fost două remize, 2-2 la București, dublă Adrian Mutu și 0-0 la Minsk.


  • 1,60 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „România marchează peste 1,5 goluri” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT