Fotbal intern

România – Belarus 5-3. Test neconcludent înainte de Norvegia și Irlanda de Nord. Repriză secundă de coșmar

11.11.2020 | 19:14
Romania  Belarus 53 Test neconcludent inainte de Norvegia si Irlanda de Nord Repriza secunda de cosmar
ADVERTISEMENT

România a învins Belarus cu 5-3 în ultimul meci amical înaintea partidelor cu Norvegia și Irlanda de Nord din Lga Națiunilor, însă a fost un test neconcludent, în principal din cauza jucătorilor folosiți de cei doi selecționeri.

În prima repriză, pe teren nu a existat decât o singură echipă, cea a României, care a profitat din plin de faptul că Belarus a început meciul cu foarte mulți jucători noi ca titulari. A fost 4-0 la pauză, s-a făcut 5-0 imediat după reluare, însă lucrurile s-au schimbat radical dup ce selecționerul Mikhail Markhel a introdus pe teren „artileria grea”.

ADVERTISEMENT

Au urmat 30 de minute de coșmar pentru selecționata României, care a primit 3 goluri și mai putea încasa încă unul, dar ne-a salvat portarul Lazar care a parat lovitura de la 11 metri executată de Yablonski.

România – Belarus 5-3 (B. Mitrea 11, R. Marin 19 pen., Nedelcearu 30, 55, Pușcaș 44 / Kendys 63, Bakhar 80, Klimovich 90) – VEZI VIDEO

  • România: Lazar – Nedelcearu, Mitrea, Toșca (46 I. Cristea) – Mogoș (70 V. Crețu), R. Marin (70 Bicfalvi), Nistor, C. Ganea – Man (57 Al. Băluță), Pușcaș (57 Alibec), Fl. Tănase (57 Maxim). Rezerve: Bălgrădean, Tătărușanu,  V. Crețu, I. Cristea, Alibec, Al. Maxim, Al. Albu, Țîru, Bicfalvi, Cr. Manea, Camora, Al. Băluță. Selecționer: Mirel Rădoi
  • Belarus: Chichkan – Polyakov, Naumov (46 Yuzepchuk), Bordacev, Pechenin – Ebong (62 Stasevich), Maevski (62 Yablonski), Khachaturyan (70 Klimovich), Bakhar – Kendysh, Laptev (62 Skavysh). Rezerve: Khatkevich, Pavlovets, Begunov, Skavysh, Yablonski, Yuzepchuk, Klimovich, Sachivko, Stasevich. Selecționer: Mikhail Markhel
ADVERTISEMENT

Min. 90: GOOOL BELARUS! Klimovich înscrie cu un șut din interiorul careului. România – Belarus 5-3.

Min. 83: o nouă eroare a lui Mitrea, care comite un penalty, însă portarul Lazar a reușit să apere șutul lui Yablonski.

ADVERTISEMENT

Min. 80: GOOOL BELARUS! Bakhar profită de o greșeală a lui Mitrea, scapă singur cu Lazar și înscrie cu un șut plasat la colțul lung. România – Belarus 5-2.

Min. 63: GOOOL BELARUS! Kendysh reduce din handicap după un corner și o deviere a nefericită a lui Mogoș. România – Belarus 5-1.

ADVERTISEMENT

Min. 55: GOOOL ROMÂNIA! Florin Tănase șutează puternic de la marginea careului, portarul Chichkan respinge greșit în față, iar Nedelcearu împinge balonul în poarta goală. România – Belarus 4-0.

Min. 44: GOOOL ROMÂNIA! Pușcaș duce scorul la 4-0 cu un șut din interiorul careului. România – Belarus 4-0.

Min. 30: GOOOL ROMÂNIA! Nedelcearu înscrie primul său gol la națională după un corner bătut de Tănase și o deviere a lui Mogoș. România – Belarus 3-0.

Min. 19: GOOOL ROMÂNIA! Pușcaș este faultat în careu, iar penalty-ul este transformat cu siguranță de Răzvan Marin. România – Belarus 2-0.

Min. 11: GOOOL ROMÂNIA! Bogdan Mitrea, aflat la debutul la echipa națională, reușește să deschidă scorul cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare a lui Răzavm Marin. România – Belarus 1-0.

Min. 7: o primă ocazie de gol a echipei noastre, dar Dennis Man este blocat la 6 metri de poartă de un fundaș advers și nu obținem decât un corner.


Meciul amical România – Belarus are loc miercuri, 11 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti. Este ultimul test înaintea partidelor cu Norvegia şi Irlanda de Nord, din cadrul grupei 1 a Diviziei B din Liga Naţiunilor,

Pentru selecţionerul Mirel Rădoi este un bun prilej de a vedea care sunt jucătorii pe care se poate baza la meciurile din Liga Naţiunilor, obiectivul fiind evitarea retrogradării. Şi, cel mai probabil scenariu este că la acest moment este greu de oprit Norvegia lui Haaland chiar şi la noi acasă, ceea ce ar însemna că partida de la Belfast ar fi pe viaţă şi pe moarte.

Partida amicală România – Belarus se joacă miercuri, 11 noiembrie, de la ora 19:00, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti şi va fi arbitrată de bulgarul Georgi Kabakov, care l-a mai condus pe Mirel Rădoi ca selecţioner la tineret la turneul final al CE din Italia 2019, în partida din grupă cu Franţa, scor 0-0.

România – Belarus, meci amical, Live stream PRO X

Meciul este televizat de canalul PRO X şi mai poate fi urmărit pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO. Următoarele două meciuri, cele din Liga Naţiunilor, vor fi transmise în direct pe PRO TV.

Mirel Rădoia alcătuit un lot cu destule nume surpriză. Are o mulţime de probleme, cauzate fie de accidentări, fie de infectări cu coronavirus. Din acest motiv, a trebuit să ăi cheme de urgenţă pe portarul Cristi Bălgrădean şi pe fundaşul Cristi Manea, ambii de la CFR Cluj, în locul lui Valentin Cojocaru, de la Viitorul, depistat cu COVID 19, şi a căpitanului Vlad Chiricheş, nerefăcut.

Mirel Rădoi are destui absenţi

Şi alţi jucători care se aflau în planurile selecţionerului au declarat forfait. Mijlocaşul Alexandru Creţu de la Maribor are COVID, Mihai Bălaşa, fundaşul central al Craiovei, este accidentat, la fel şi Sergiu Hanca, de la Cracovia. De asemenea, lipsesc Nicuşor Stanciu şi Alex Mitriţă, primul pentru că în Cehia de abia în weekend s-a reluat campionatul, al doilea că abia s-a transferat în Arabia Saudită, la Al Ahli Jeddah.

Surprinde situaţia lui Claudiu Keşeru, care a fost anunţat tot ca accidentat şi care în weekend a marcat două goluri pentru Ludogoreţ în victoria de la Sofia, în faţa lui ŢSKA Sofia 1948. Practic, în lot nu sunt decât doi atacanţi: Denis Alibec, recent transferat la Kayserispor, şi George Puşcaş, care e folosit foarte puţin la Reading.

Dennis Man şi Florin Tănase întăresc ofensiva

Apar însă doi jucători importanţi de la FCSB, ambii cu valenţe ultraofensive, Dennis Man şi Florin Tănase, precum şi fundaşul Valentin Creţu de la aceeaşi echipă, Bogdan Mitrea de la Sepsi, Alexandru Albu de la UTA, Vasile Mogoş de la Chievo, Alexandru Băluţă de la Akademia Puskas şi Eric Bicfalvi de la Ural.

Bookmakerii acordă o cotă de 1,55 la victorie naţionalei României, iar pentru bielorușii cota unui succes este de 5,75. Un gol marcat de oaspeţi, ceea ce nu este exclus, pentru că am primit goluri în istoria echipei naţionale şi de la Andorra sau Insulele Faroe, are cotă 1,75.

ADVERTISEMENT