Fotbal intern

România-Belarus se va disputa la Ploiești. Decisivul cu Danemarca la U21, tot pe „Ilie Oană”

27.10.2020 | 13:02
RomaniaBelarus se va disputa la Ploiesti Decisivul cu Danemarca la U21 tot pe Ilie Oana
ADVERTISEMENT

Înainte de duelurile tricolorilor cu Norvegia și Irlanda de Nord, din Liga Națiunilor, va avea loc amicalul România-Belarus, iar FRF a anunțat stadionul pe care se va juca duelul.

Partida cu Belarus se va disputa în data de 11 noiembrie pe stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești, acolo unde România a jucat și împotriva Austriei în Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Tot pe aceeași arenă își vor juca și oamenii lui Adrian Mutu șansa de a merge la Euro 2021. România U21 va juca împotriva Danemarcei pe 17 noiembrie.

România-Belarus se va disputa la Ploiești. Unde vom juca împotriva Norvegiei?

La fel ca în octombrie, și jumătatea lunii noiembrie va fi una plină de evenimente pentru cele mai importante echipe naționale de fotbal masculin ale României. Oamenii lui Mirel Rădoi vor juca trei meciuri într-un interval de opt zile, în vreme ce selecționata U21 a lui Adi Mutu va avea parte de un examen extrem de dificil.

ADVERTISEMENT

Naționala mare a României joacă în data de 11 noiembrie, pe arena „Ilie Oană”, din Ploiești, împotriva echipei similare a statului Belarus, anunță FRF. Clasată pe locul 90 în ierarhia FIFA, echipa Belarusului n-a avut parte de o soartă mai bună decât a României în barajul pentru Euro 2020. La fel ca „tricolorii” lui Rădoi, și bielorușii au pierdut în semifinale, fiind eliminați cu scorul de 0-1 de Georgia.

Meciul de la Ploiești va fi cea de-a cincea întâlnire directă a celor două echipe. România are un palmares pozitiv cu Belarus, „tricolorii” câștigând două meciuri și remizând de două ori.

ADVERTISEMENT

La patru zile după partida amicală, România va avea de înfruntat coșmarul norvegian, în returul din Liga Națiunilor. După 0-4 la Oslo, Mirel Rădoi și jucătorii săi vor avea șansa revanșei pe Arena Națională. Ulterior, e 18 noiembrie, românii se vor deplasa la Belfast, pentru a înfrunta Irlanda de Nord tot în Liga Națiunilor.

Gazonul din Ploiești, protejat pentru „tricolori”. Meciul cu Danemarca U21, esențial

Meciurile naționalelor României au fost prioritizate de autoritățile din Ploiești, care vor să le ofere „tricolorilor” cele mai bune condiții pentru a obține rezultate satisfăcătoare în cadrul duelurilor disputate pe arena „Ilie Oană”.

ADVERTISEMENT

Astfel, partida dintre Chindia Târgoviște și FCSB nu se va mai juca la Ploiești, ci a fost mutată la Giurgiu tocmai pentru ca gazonul să fie protejat. Dâmbovițenii își disputau meciurile considerate a fi pe teren propriu la Ploiești, în condițiișe în care arena din orașul lor este în proces de reconstrucție.

Mai important decât amicalul echipei lui Mirel Rădoi cu Belarus este meciul echipei U21 cu Danemarca. Duelul din grupa de calificare pentru Euro 2021 este unul care ne poate garanta prezența la turneul final de anul viitor. O victorie cu Danemarca, ar garanta calificarea. Acest meci se va juca în data de 17 noiembrie, începând cu ora 18:30.

 

ADVERTISEMENT