Fotbal intern

România – Bosnia 2-0, în preliminariile EURO U21. Rezumatul video

11.09.2018 | 20:59
Romania  Bosnia 20 in preliminariile EURO U21 Rezumatul video
România - Bosnia 2-0. Rezumatul video

România a învins Bosnia cu 2-0 în preliminariile EURO U21 și este tot mai aproape de calificarea la turneul final după 20 de ani! Ianis Hagi a făcut un meci fabulos, oferind un assist și marcând un gol direct din corner sub privirile familiei sale

În urma acestui rezultat am egalat Bosnia la puncte în clasament, cu mențiunea că echipa lui Mirel Rădoi mai are de disputat un meci în plus față de adversara de marți seara de la Ovidiu.

România – Bosnia 2-0. Rezumatul video

Adrian Petre a deschis scorul în minutul 16 din pasa lui Ianis Hagi, centrarea venind din banda dreaptă. În minutul 70, același Ianis a înscris direct din corner, amintind de execuțiile tatălui său.

România e lider în grupă, cu 18 puncte strânse în opt etape și un golaveraj 13-4. Avem a doua cea mai sigură apărare din Europa la acest nivel de vârstă, după Grecia și nu am pierdut niciun joc până acum, bifând cinci victorii și trei rezultate de egalitate.

Vezi rezumatul video AICI

Victorie senzațională cu Portugalia

România a reuşit vineri o victorie extrem de dramatică în faţa Portugaliei. Elevii lui Mirel Rădoi s-au impus cu 2-1, în deplasare, prin golurile lui Alex Cicâldău şi Andrei Ivan. Tricolorii au suferit enorm pentru această victorie, după ce au terminat meciul în nouă oameni în urma eliminărilor lui Ionuţ Nedelcearu şi Ivan. Mai mult, în prelungirile partidei portarul Ionuţ Radu a reuşit să apere o lovitură de pedeapsă, în minutul 99!

Mai jucăm cu Țara Galilor și Liechtenstein

Două jocuri mai are de disputat România în această campanie, ambele pe teren propriu. Și, pentru o calificare la turneul final după o pauză de două decenii, trebuie să obțină maximum de puncte ca să fie sigură de îndeplinirea obiectivului.

Pe 12 octombrie întâlnim Țara Galilor, iar pe 16 octombrie avem meci cu Liechtenstein, codașa grupei. În schimb, Portugalia trebuie să mai joace în Țara Galilor și acasă cu Bosnia.

La turneul final se califică direct doar prima clasată în grupă. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manșă pentru a stabili ultimele două selecționate care merg la EURO.

A fost cel de-al doilea joc pe bancă pentru selecționerul Mirel Rădoi, care nu s-a putut baza pe trei dintre titularii care au evoluat împotriva Portugaliei: Nedelcearu, Nedelcu, Ivan. De asemenea, a fost al treilea joc disputat de naționala U21 la Ovidiu în aceste preliminarii. Până acum, remizasem contra Elveției, 1-1, și în fața Portugaliei, 1-1.

Echipele de start

România: 1. I. Radu-cpt. – 2. Boboc (20. Ciobanu, 75′), 4. Pașcanu, 18. Rus, 3. Ștefan – 14. Oaidă, 17. Cicâldău – 8. Man, 10. Hagi, 7. Coman (16. Mățan, 68′) – 11. Petre. Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 12. Căbuz – 6. Grigore, 9. Moldoveanu, 13. Moruțan, 21. Dulca

Bosnia-Herțegovina: 1. Trkulja – 7. Memija-cpt., 4. Mihojevic, 6. Radeljic, 3. Kadusic – 13. Cabar, 23. Loncar (18. Hadziahmetovic, 78′) – 11. Kuzmanovic (8. Catakovic, 59′), 10. Gojak, 19. Menalo (14. Peco, 71′) – 9. Demirovic.

Rezerve: 12. Kovacevic – 5. Serbecic, 15. Mujakic, 16. Mulahusejnovic