Sport

România – Bosnia și Herțegovina 4-1, în ultima etapă a Ligii Națiunilor. Victorie amară: și când batem la scor retrogradăm! Cum arată clasamentul

Naționala României a câștigat cu 4-1 partida cu Bosnia-Herțegovina din ultima etapă a Ligii Națiunilor, dar nu a reușit să evite retrogradarea în Divizia C.
26.09.2022 | 23:36
Romania  Bosnia si Hertegovina 41 in ultima etapa a Ligii Natiunilor Victorie amara si cand batem la scor retrogradam Cum arata clasamentul
România și Bosnia-Herțegovina s-au întâlnit pe stadionul Rapid în ultima etapă din Liga Națiunilor, ediția 2022. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
26-09-2022
20:46

FINAL: România - Bosnia și Herțegovina 4-1. „Tricolorii” câștigă la scor, dar retrogradează în Divizia C

Chiar dacă ultima impresie contează întotdeauna, victoria la scor obținută de naționala României în fața Bosniei-Herțegovina nu are darul de a produce satisfacție în tabăra „tricolorilor”.

A fost doar un succes de palmares, care nu a avut darul să îndulcească amarul retrogradării în Divizia C. Finlanda s-a impus în deplasarea din Muntenegru și a obținut in extremis locul 2. La egalitate de puncte cu Muntenegru, România a terminat pe ultimul loc în grupă, deoarece a pierdut ambele meciuri directe cu naționala lui Radunovic.

b3
Clasamentul Grupei B3 din Liga Națiunilor
26-09-2022
20:32

LIVE Min. 86: România - Bosnia și Herțegovina 4-1. Pușcaș face „dubla”

Golul serii este marcat de George Pușcaș, după o fază superbă creată de „tricolori”.

Acțiune splendidă pe partea stângă a lui Camora, după o pasă filtrantă a lui Băluță, Pușcaș este găsit liber la marginea careului, iar finalizarea este una de excepție: șut pe lung, direct în plasa laterală.

26-09-2022
20:26

LIVE Min. 79: România - Bosnia și Herțegovina 3-1. Un nou assist pentru Bancu, gol pentru Rațiu

„Tricolorii” refac rapid diferența de două goluri.

Eroul serii este Bancu, autor a trei assituri. Fundașul Universității Craiova șutează puternic pe jos, portarul bosniac rsspinge până la Rațiu, care împinge mingea în poarta goală.

26-09-2022
20:23

LIVE Min. 77: România - Bosnia și Herțegovina 2-1. Dzeko reduce din handicap

Diferența de două goluri pe tabela de marcaj se menține doar 4 minute.

Dzeko readuce speranțele în tabăra oaspeților cu o lovitură de cap din 6 metri.

26-09-2022
20:20

LIVE Min. 73: România - Bosnia și Herțegovina 2-0. Pușcaș majorează avantajul „tricolorilor”

Fază ca de manual reușită de „tricolorii” lui Edi Iordănescu.

Bancu pătrunde pe partea stângă, centrează perfect în fața porții pentru Pușcaș, iar acesta reia în plasă din 6 metri.

26-09-2022
20:15

LIVE Min. 59: România - Bosnia și Herțegovina 1-0. Oaspeții au șansa egalării

Ionuț Radu se remarcă la un șut din careu și reușește să respingă în corner.

La faza imediat următoare, Sinacanin trimite cu capul puțin pe lângă poartă.

26-09-2022
19:38

LIVE Min. 45+3: România - Bosnia și Herțegovina 1-0. „Tricolorii” intră în avantaj la cabine

După trei minute de prelungire, arbitrul turc Halil Umut Meler pune capăt primei reprize.

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu intră la cabine având avantaj minim, datorită golului marcat de Dennis Man în miutul 38.

26-09-2022
19:34

LIVE Min. 44: România - Bosnia și Herțegovina 1-0. Dennis Man, foarte aproape de a marca golul doi

Dennis Man este foarte aproape de a face „dubla” în această partidă.

Jucătorul Parmei pătrunde în careu, trece de un adversar, dar șutează peste poarta lui Vasilj.

26-09-2022
19:31

LIVE Min. 41: România - Bosnia și Herțegovina 1-0. Ocazie rarisimă ratată de Alibec

Alibec dă cu piciorul unei șanse uriașe de a dubla avantajul „tricolorilor”.

Bine lansat de Olaru, scapă singur cu portarul advers, îl driblează în lateral, reia spre poartă, dar șutul său este respind de fundașii bosniaci.

26-09-2022
19:27

LIVE Min. 38: România - Bosnia și Herțegovina 1-0. Golul lui Man este acordat după analiza VAR

Bancu îl deschide excelent în careu pe Man, care întoarce un adversar și înscrie cu un șut plasat.

Tușierul semnealizează o poziție de ofsaid în care s-ar fi aflat Man, dar golul este validat după intervenția VAR și analiza video a fazei.

26-09-2022
19:21

LIVE Min. 33: România - Bosnia și Herțegovina 0-0. Intervenție salvatoare Ionuț Radu

Oaspeții sunt din nou foarte aproape de deschiderea scorului.

Sarici pătrunde spre interior de pe partea dreaptă, șutează de la marginea careului, mingea este deviată, dar Ionuț Radu se redresează la timp și reușește să rețină balonul care se îndrepta spre plasă.

26-09-2022
19:04

LIVE Min. 17: România - Bosnia și Herțegovina 0-0. Ocazie mare de gol a oaspeților

Oaspeții au prima mare ocazie de gol a partidei în minutul 17.

La o lovitură de colț executată de pe partea dreaptă, Kovacevici îi ia fața lui Rus și trimite cu capul din 7-8 metri, puțin peste poarta lui Ionuț Radu.

26-09-2022
18:59

LIVE Min. 9: România - Bosnia și Herțegovina 0-0. Alibec cere penalty

Alibec trece superb de Kovacevici în careu, cade în duel cu acesta și solicită lovitură de la 11 metri.

Arbitrul lasă însă jocul să continue, iar reluările tv au arătat că a luat decizia corectă.

26-09-2022
18:44

LIVE Min. 1: România - Bosnia și Herțegovina 0-0. A început meciul

A început meciul dintre România și Bosnia-Herțegovina, din etapa 6 din Grupa B3 a Ligii Naţiunilor 2022. Înaintea acestei etape, naționala României ocupă ultimul loc în clasamentul Grupei B3 și riscă retrogradarea în Divizia C.

VEZI AICI MECIUL LIVE.

26-09-2022
17:27

Echipele de start la România - Bosnia-Herțegovina

Au apărut echipele de start la România – Bosnia-Herțegovina, meci din ultima etapă a Ligii Națiunilor, ediția 2022.

  • România: I. Radu – Rațiu, A. Rus, Burcă, N. Bancu – Olaru, R. Marin,  Stanciu – Sorescu, Alibec, D. Man. Rezerve: Moldovan, Târnnovanu – Camora, Manea, Nedelcearu, T. Băluță, Cicâldău, G. Pușcaș, Boloca, Fl. Tănase, Fl. Coman, Cordea. Selecționer: Edi Iordănescu
  • Bosnia-Herțegovina: Vasilj – Serbecici, Kovacevici, Milicevici, Civici – Sarici, Cimirot, Gojak – Dedic, Prevljak, Demirovici. Rezerve: Sehici, Pirici – Susici, Kolasinac, Sanicanin, Besici, Danilovici, Dzeko, Prcic, Duljevic, Kodro-Maksumic, Hotic. Selecționer: Ivaylo Petev

Meciul România – Bosnia și Herțegovina are loc luni, 26 septembrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul ultimei etape a Grupei a 3-a din Divizia B a Ligii Națiunilor. Partida este de o importanță capitală pentru „tricolori”, care se află pe ultimul loc, cu 4 puncte, și riscă retrogradarea în Divzia C a Ligii Națiunilor.

Cine transmite la TV meciul România – Bosnia și Herțegovina din etapa 6 (ultima) a Grupei B3 din Liga Naţiunilor 2022

Meciul România – Bosnia și Herțegovina  va fi transmis la TV de postul Prima TV, de la ora 21:45.  Toate fazele importante vor fi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.  Continuă alternanța în transmiterea partidelor echipei naționale între posturile Antena 1, care a difuzat Finlanda – România, și Prima TV.

ADVERTISEMENT

Partida România – Bosnia și Herțegovina se va juca pe noul stadion al Rapidului, „Valentin Stănescu”, pe același stadion disputându-se și celelalte două meciuri de acasă ale „tricolorilor”, 1-0 cu Finlanda și 0-3 cu Muntenegru. Deși evoluțiile echipei pregătite de Edi Iordănescu au fost departe de așteptări, impactul pentru acest meci este foarte mare, urmând ca partida să se dispute cu casa închisă. În tur, la Zenica, Bosnia și Herțegovina s-a impus cu 1-0.

clasament-b3 liga natiunilor
Clasamentul Grupei a 3-a din Divizia B a Ligii Națiunilor

Clasament Grupa B3 – Liga Naţiunilor 2022 înainte de România – Bosnia și Herțegovina

Înaintea ultimei etape, România ocupă locul 4, ultimul, din grupa 3 a diviziei B din Liga Națiunilor, unul mai puțin decât Finlanda, cu care a remizat la Helsinki în etapa precedentă. Bosnia și Herțegovina are 11 puncte, câștigând grupa și promovând deja în Divizia A, iar Muntenegru ocupă poziția secundă, cu 7 puncte.

ADVERTISEMENT

La aceeași oră cu partida de la București se dispută la Podgorica meciul Muntenegru – Finlanda. Lupta pentru evitarea retrogradării este între România și Finlanda. „Tricolorii” au nevoie de victorie și ca nordicii să nu câștige la rândul lor, dar mai există și varianta salvării cu un egal, condiționat însă de eșecul Finlandei. Asta pentru că la egalitate de puncte rezultatele directe sunt favorabile nouă (1-0 și 1-1). Dacă Finlanda bate la Podgorica este salvată, iar România retrogradează indiferent dacă învinge.

Lotul României pentru meciul cu Bosnia și Herțegovina din etapa a 5-a din Liga Naţiunilor 2022

Portari: Ionuţ Radu (Cremonese | Italia, 1/0), Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

ADVERTISEMENT

Fundași: Andrei Raţiu (Huesca | Spania, 9/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova), Adrian Rus (Pisa | Italia, 15/0), Ionuţ Nedelcearu (Palermo | Italia, 22/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 27/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

Mijlocași: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 8/0), Dennis Man (Parma |Italia, 15/4), Andrei Cordea (FCSB, 3/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluţă (Farul Constanţa, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 42/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 55/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguş (Standard Liege | Belgia, 3/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ADVERTISEMENT

Atacanți: George Puşcaş (Genoa | Italia, 31/8), Denis Alibec (Farul Constanţa, 26/2), Florin Tănase (Al-Jazira | Emiratele Arabe Unite, 15/2).

Edi Iordănescu va face schimbări în formula de start la partida România – Bosnia și Herțegovina

Egalul de la Helsinki a evitat retrogradarea încă de la acel meci, dar nu a asigurat menținerea în divizia B a Ligii Națiunilor. Cum trebuie jucat totul pe cartea celor 3 puncte, Edi Iordănescu va schimba destul de mult aspectul formulei de start. În mod cert, în apărare va intra Andrei Burcă lângă Adrian Rus, în locul lui Ionuț Nedelcearu, fundașul lui CFR Cluj fiind suspendat la Helsinki.

Nu este exclus și ca unul dintre Cristi Manea și Mario Camora, sau chiar amândoi, să fie fundașii laterali. Cert este că la mijloc Marius Marin e suspendat după galbenul din Finlanda și va juca probabil Darius Olaru în locul său. De asemenea, sunt mari șanse ca Nicușor Stanciu să intre din primul minut, și la fel Andrei Cordea în locul lui Dennis Man.

Cote la pariuri la jocul România – Bosnia și Herțegovina

Pentru casele de pariuri, Bosnia și Herțegovina nu ar avea o motivație deosebită pentru meciul de la București, motiv pentru care consideră naționala noastră având prima șansă, la o cotă de 2,30. Egalul are cotă 3,45, iar un succes al oaspeților ajunge la cota 4,00. În privința golurilor, selecția „peste 2,5 goluri” are o cotă foarte mare – 2,20, semn că se așteaptă puține reușite.

Scorul întâlnirilor la general este 3-2 pentru România, care a învins lejer în ambele partide în preliminariile Euro 2004 (2-0 și 3-0). În preliminariile Euro 2012 a fost 3-0 la București pentru noi și 2-1 pentru bosniaci pe teren propriu. Scorul a fost redus la 3-2 în urma succesului cu 1-0 de la Zenica din partida tur din acest an, gol Prevljak în minutul 68.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru ”1 solist” la meciul România – Bosnia-Herțegovina. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT