Sport

Totul despre România – Bosnia-Herțegovina, în etapa a 6-a din Liga Națiunilor. Răzvan Marin, discuție cu un lider de galerie după victoria categorică. Video

Echipa României joacă luni, 26 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Rapid ultimul meci din grupa de Liga Naţiunilor în compania Bosniei şi Herţegovinei.
26.09.2022 | 23:55
Totul despre Romania  BosniaHertegovina in etapa a 6a din Liga Natiunilor Razvan Marin discutie cu un lider de galerie dupa victoria categorica Video
La finalul întâlnirii România - Bosnia-Herțegovina 4-1, din ultima etapă a Ligii Națiunilor, Răzvan Marin a avut o discuție cu unul dintre liderii galeriei ”tricolorilor”. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
26-09-2022
21:01

Răzvan Marin, susținut de fani

La finalul întâlnirii România – Bosnia-Herțegovina 4-1, din ultima etapă a Ligii Națiunilor, Răzvan Marin a avut o discuție cu unul dintre liderii galeriei ”tricolorilor”.

”Așa vă vrem mereu” a fost mesajul fanului, care i-a oferit un fular mijlocașului de la Empoli.

26-09-2022
20:25

12639 spectatori prezenți în Giulești la România - Bosnia

Giuleștiul a fost aproape plin ochi la ultimul meci al naționalei în acest an cu Bosnia și Herțegovina.

Cei 12.639 de suporteri i-au împins de la spate pe jucătorii lui Edi Iordănescu, chiar dacă la începutul partidei au fost și incidente la Peluza Sud a stadionului.

26-09-2022
19:09

Galeria Rapidului, mesaj special pentru Horațiu Moldovan

Suporterii de la Peluza Nord au venit cu banner special la meciul cu Bosnia. FANATIK a surprins momentul în care galeria Rapidului a afișat o poză cu portarul Rapidului, rămas pe bancă la meciul din Giulești.

Bannerul suporterilor rapidiști pentru Horațiu Moldovan
Bannerul suporterilor rapidiști pentru Horațiu Moldovan

„Horațiu Moldovan, cel mai bun portar”, au scris suporterii pe poză goalkeeperului în tricoul Rapidului.

26-09-2022
17:19

Naționala României a ajuns la stadionul Giulești

FANATIK a surprins momentul în care autocarul echipei naționale a ajuns la stadionului Giulești, cu aproximativ o oră și jumătate înainte de startul partidei cu Bosnia.

România revine în galben la ultimul meci din Liga Națiunilor, iar vestiarul jucătorilor lui Edi Iordănescu a fost pregătit ca la carte.

Meciul dintre România și Bosnia are loc de pe stadionul Giulești, de la ora 21:45 și este transmis în direct de Prima TV.

26-09-2022
13:03

Cu ce numere vor evolua ”tricolorii” în meciul cu Bosnia și cine nu a prins lotul

Cei 23 de jucători pe care selecționerul Edi Iordănescu i-a trecut pe foaia de joc a meciului cu Bosnia și Herțegovina și-au ales numerele de pe tricou.

Acestea sunt:

1. Ionuț Radu

2. Andrei Rațiu

3. Mario Camora

4. Cristian Manea

5. Ionuț Nedelcearu

6. Tudor Băluță

7. Denis Alibec

8. Alexandru Cicâldău

9. George Pușcaș

10. Nicolae Stanciu

11. Nicușor Bancu

12. Horațiu Moldovan

13. Deian Sorescu

14. Daniel Boloca

15. Andrei Burcă

16. Ștefan Târnovanu

17. Adrian Rus

18. Răzvan Marin

19. Florin Tănase

20. Dennis Man

21. Florinel Coman

22. Darius Olaru

23. Andrei Cordea

 

De asemenea, selecționerul a anunțat și jucătorii care vor asista din tribună la duelul de pe stadionul Rapid. Aceștia sunt Marius Marin, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, Nicolae Păun, Bogdan Mitrea și Denis Drăguș.

26-09-2022
12:21

Recomandări pentru suporterii care vor asista la meci

Meciul România – Bosnia și Herțegovina, din etapa a 6-a din Liga Națiunilor se va disputa pe stadionul Rapid cu casa închisă. În acest sens, FRF a transmis câteva recomandări fanilor ”tricolori”.

”Iată o listă de recomandări și informații utile pentru o experiență cât mai plăcută la meci:

– Te îndemnăm să ajungi la stadion cât mai din timp, pentru a evita aglomerația, vor fi măsuri suplimentare de securitate la porțile de acces.- E important de știut că nu ai voie pe arenă cu următoarele obiecte:

  • ghiozdane/genti mai mari de A4, umbrele și căști de motocicletă/scooter;

lasere, obiecte pirotehnice;

  • sticle, doze, pahare de sticlă, cutii care conțin lichide etc, băuturi alcoolice sau droguri;
  • materiale rasiste, xenofobe, propagande religioase sau politice;
  • steaguri cu bețe mai mari de 1 m lungime și 1 cm în diametru, steaguri mai mari de 2 m x 1.5 m;
  • camere foto/video profesionale;
  • arme, explozibile, cuțite, sau orice ce ar putea fi folosit pe post de armă;

materiale promoționale sau comerciale;

  • spray cu aerosol, măști pentru acoperirea feței;
  • drone, portavoci sau alte obiecte electronice de aceasta natura.

– Pentru a evita blocajele în trafic, îți recomandăm să vii la stadion folosind transportul în comun:

Înainte de meci

  • Metrou: M1 (stația Crângași sau stația Basarab )
  • Tramvai: 41, 43, 44 (stația Opera Comică)
  • Bus/Troleibuz: 65, 86, 97, 105, 178 (stația Pasaj Grant), 162, 163 (stația Bd. Ceahlău)

După meci

  • Bus: N117 (stația Pasaj Grant) 00:30, 1:00

– Nu uita să ai la tine biletul de meci (fie în format digital, fie printat) + un act de identitate.

– Porțile stadionului Giulești se deschid din timp, la 19:15, cu două ore și jumătate înainte de startul jocului. Un DJ va întreține atmosfera înainte de meci și la pauză.

– Magazinul mobil al suporterilor naționalei va fi la stadion, pe Calea Giulești, lângă Opera Comică”, a transmis FRF.   

26-09-2022
08:43

”Tricolorii” vor juca în echipamentul obișnuit – galben, contra Bosniei

Luni dimineața s-au pus la punct ultimele detalii tehnice ale confruntării România – Bosnia și Herțegovina, din etapa a 6-a din Liga Națiunilor.

Astfel, s-a stabilit ca ”tricolorii” să joace în echipamentul tradițional, pentru meciurile de acasă, de culoare galbenă, șort alb, jambiere galbene.

tricouri
Sursa foto: FRF

Organizatorii au decis că meciul contra Bosniei este unul cu risc ridicat, motiv pentru care vor fi luate măsuri suplimentare în ceea ce privește accesul în incinta stadionului.

Suporterii sunt invitați să se prezinte la arena din Giulești din timp, accesul în tribune fiind permis începând cu ora 19:15.

25-09-2022
14:54

Tribune pline și gazon refăcut pentru meciul cu Bosnia

Meciul România – Bosnia și Herțegovina se va disputa, luni, de la ora 21:45, în fața unei asistențe numeroase și pe un gazon refăcut, anunță Federația Română de Fotbal.

Conform sursei citate, s-au vândut aproximativ 12.000 de bilete pentru ultima partidă din Liga Națiunilor, iar organizatorii îi dau selecționerului veste pe care o aștepta.

Gazonul stadionului Rapid, afectat de o ciupercă, a fost refăcut și se prezintă în condiții propice desfășurării unui meci internațional.

25-09-2022
10:01

România – Bosnia se joacă cu casa închisă

Ultimul meci al ”tricolorilor” în actuala ediție a Ligii Națiunilor se va juca cu casa închisă, anunță Federația Română de Fotbal.

Conform sursei citate au mai rămas doar câteva bilete pentru duelul de pe stadionul Rapid care va fi colorat în galben la ora partidei cu Bosnia și Herțegovina.

Fanii naționalei, care nu au apucat să-și cumpere bilet o mai pot face pe platforma bilete.frf.ro, sau de la casele de bilete din Giulești.

24-09-2022
17:25

Antrenament la Mogoşoaia pentru jucătorii care nu au prins minute cu Finlanda! Titularii au fost la refacere

Jucătorii care nu au evoluat împotriva Finlandei sau au intrat pe parcurs au efectuat sâmbătă seara un antrenament la Mogoşoaia. Titularii de la Helsinki au rămas în sală şi la refacere. Antrenamentul oficial va avea loc duminică. Atunci vor fi puse la punct toate detaliile tactice pentru confruntarea de luni, cu Bosnia. 

24-09-2022
13:06

Brigadă din Turcia la meciul România - Bosnia-Herţegovina

Meciul dintre România şi Bosnia-Herţegovina va fi condus de o brigadă din Turcia. La centru va fi Halil Umut Meler, promovat în categoria Elite în acest an. El a mai condus meciul dintre România şi Insulele Feroe, scor 4-1, în preliminariile Euro 2020. “Centralul” va fi ajutat la cele două tuşe de Cevdet Komurcuoglu și Ibrahim Çaglar Uyarcan. Al patrulea oficial va fi Yasar Kemal Ugurl. Meciul va beneficia de arbitraj video, în camera VAR fiind desemnaţi Mete Kalkavan și Abdulkadir Bitigen.

 

24-09-2022
11:23

”Tricolorii”, primul antrenament de la revenirea din Finlanda

Delegația ”tricoloră” a revenit în România după remiza 1-1 de la Helsinki, cu Finlanda. Selecționerul Edi Iordănescu a programat și un antrenament sâmbătă.

Fotbaliștii vor fi împărțiți în două grupe la prima ședință tehnică de la revenirea în țară. Jucătorii care au evoluat vineri seara la Helsinki vor efectua un antrenament de recuperare.

Cel de al doilea grup va lucra la intensitate maximă, acesta fiind practic ultimul antrenament înaintea meciului de luni cu Bosnia Herțegovina, ultimul din actuala campanie în Liga Națiunilor.

Luni, 26 septembrie, de la ora 21:45, se încheie drumul de loc plin de satisfacţii al echipei naţionale în grupa 3 a diviyiei B din Liga Naţiunilor, odată cu meciul de pe stadionul Rapid în compania câştigătoarei grupei, Bosnia şi Herţegovina. România este obligată să câştige şi în acelaşi timp să spere că în naţionala Finlandei nu se va impune în Muntenegru.

Nu mai suntem doar la mâna noastră în tentativa de evitarea retrogradării în Divizia C a Ligii Naţiunilor

România vine după un meci terminat la egalitate la Helsinki, în compania Finlandei, la capătul unei evoluţii care, în sfârşit, a arătat destule lucruri bune. Însă acest punct nu a fost suficient pentru ca tricolorii, pregătiţi de Edi Iordănescu, să poată părăsi ultima poziţie din grupă, care duce la retrogradarea în divizia C.

ADVERTISEMENT

România are doar patru puncte, o zestre extrem de săracă după ce la începutul campaniei eram consideraţi principalii favoriţi la primul loc iar Finlanda ocupă locul 3, cu 5 puncte. Problema este că şi în cazul în care vom câştiga meciul cu o Bosnie deja promovată în Divizia A nu este de ajuns, pentru că un succes al Finlandei la Podgorica, pe terenul Muntenegrului, ne-ar fi fatal, trimiţându-ne în al treilea eşalon european interţări.

Muntenegru va termina oricum peste noi, pe locul 2 sau pe locul 3

Muntenegru a pierdut în Bosnia şi Herţegovina, rezultat care a  scos-o definitiv din lupta pentru primul loc. Dacă pierde acasă cu Finlanda cade pe locul 3, rămânând cu cele 7 puncte de acum uar nordicii vor face opt şi vor încheia pe doi. Dacă România bate şi face 7 puncte retrogradează pentru că se iau meciurile directe cu Muntenegru, un de dezastru de 0-3 şi 0-2 la general!

ADVERTISEMENT

De aceea Muntenegru trebuie să nu piardă acasă cu Finlanda, bineînţeles numai dacă noi batem Bosnia la Bucureşti. De aceea şi jucătorii români şi selecţionerul Iordănescu nu erau mulţumiţi de rezultatul din Finlanda, pentru că ştiu că acum sunt necesare două elemente favorabile pentru a evita ruşinea retrogradării.

Edi Iordănescu va fi fără Pitbulul Marius Marin, suspendat pentru cartonaşe galbene

La meciul cu Bosnia şi Herţegovina nu va putea răspunde prezent unul dintre cei mai constanţi jucători din mandatul lui Edi Iordănescu, mijlocaşul la închidere al Pisei, Marius Marin, care este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Este foarte posibil ca selecţionerul să înceapă cu Nicolae Stanciu, lângă Răzvan Marin, încă din primul minut.

ADVERTISEMENT

O altă schimbare ar putea avea loc între buturi, Ionuţ Radu să îi lase locul altui debutant, Horaţiu Moldovan, portarul Rapidului, mai ales că partida se va juca în Giuleşti, acolo unde Moldovan va avea parte de o uriaşă susţinere din partea fanilor rapidişti. Mai sunt posibile şi alte modificări în formula de start, în funcţie şi de starea de sănătate a jucătorilor după partida de la Helsinki.

FRF vrea să meargă în continuare cu Edi Iordănescu în preliminariile EURO 2024

Faptul că nu vom termina această grupă măcar pe locul secund are consecinţe serioase pentru participarea României la preliminariile EURO 2024, tragerea la sorţi a grupelor urmând a avea loc pe 9 octombrie în Germania, gazda viitorului turneu final. Pentru că nu mai putem beneficia de şansa de a participa la baraj prin Liga Naţiunilor, aşa cum s-a întâmplat la ultimul EURO, când am pierdut semifinala de baraj din Islanda.

ADVERTISEMENT

Vom fi şi într-o urnă valorică inferioară celei sperate, aproape sigur urna a treia, ceea ce înseamnă că putem avea doi adversari de top din primele două urne. Însă, chiar dacă România va retrograda în Divizia C FRF vrea să continue cu Edi Iordănescu, care are şi susţinerea multora dintre jucători, deşi lui Laszlo Boloni i-au condiţionat continuitatea de rezultatele din grupa de Liga Naţiunilor! Rămâne doar de văzut dacă şi selecţionerul va dori să continue sau va prefera să lase naţionala din cauza uriaşei presiuni existente.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,60 este cota pentru ”gazdele câștigă cel puțin o repriză” la meciul România – Bosnia Herțegovina. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT