România, cădere abruptă în clasamentul FIFA. Cu cine am putea juca în preliminariile CM din Qatar

Claudiu Ilie   
în Echipa nationala
22/10/2020, 16:17
România, cădere abruptă în clasamentul FIFA. Cu cine am putea juca în preliminariile CM din Qatar
Absentă de la ultimele cinci Campionate Mondiale, România are șanse mici să se califice și la turneul final din Qatar. Sursa foto: sportpictures.eu

Absentă de la ultimele cinci Campionate Mondiale, România are șanse mici să se califice și la turneul final din Qatar. FIFA a dezvăluit noua ierarhie a echipelor naționale, iar „tricolorii” nu au primit deloc vești bune.

Selecționata lui Mirel Rădoi are cea mai mare scădere din ultima lună a unei prime reprezentative.

În urma ultimelor rezultate, în special din cauza eșecurilor cu Norvegia și cu Austria din UEFA Nations League, România a coborât zece poziții și este pe locul 44 în clasamentul FIFA.

Calificarea României la Campionatul Mondial din 2022, în pericol

Dintre țările de pe Bătrânul Contintent, România se află locul 25 și se află în prezent în urna a treia la tragerea la sorți pentru calificările la turneul final din Qatar.

Pentru a ajunge în a doua urnă valorică, fotbaliștii lui Rădoi trebuie să se impună în următoarele două meciuri din UEFA Nations League, cu Norvegia și Irlanda de Nord, și să intre în top 20.

Care este sistemul de calificare la turneul final din Qatar. Europa va avea 13 reprezentante

La Campionatul Mondial din 2022, care va avea loc în Qatar în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, se vor califica echipele naționale care vor termina pe primul loc în grupele preliminare.

În Qatar vor ajunge și alte trei reprezentative. Acestea vor fi desemnate după un baraj dublu, pe care îl vor juca selecționatele care termină pe locul 2 în calificări și cel mai bine clasate două naționale din UEFA Nations League, altele decât cele care și-au obținut deja biletul pentru Mondial.

Ce adversari ar putea avea România în preliminariile CM 2022

În Europa, în drumul spre Campionatul Mondial din Qatar, echipele naționale vor fi repartizate în șase grupe preliminare. Cinci dintre aceste grupe vor avea în componență șase selecționate, în timp ce o grupă va avea cinci echipe. Din cauză că am căzut în urna a treia valorică la tragerea la sorți, „tricolorii” vor avea parte, teoretic”, de cel puțin doi adversari foarte puternici.

Iată cum ar putea arăta o grupă horror, dar și una accesibilă, dacă vom avea parte de puțin noroc la tragerea la sorți.

  • Grupă grea: Franța, Danemarca, România, Slovenia, Luxemburg și Moldova
  • Grupă ușoară: Elveția, Slovacia, România, Cipru, Andorra și San Marino

Campionatul Mondial din Qatar va fi primul desfășurat în Orientul Mijlociu și ultimul la care vor lua startul 32 de echipe naționale, deoarece următorul, cel din 2026, va cuprinde 48 de prime reprezentative.

Acest turneu final va fi și primul care nu se dispută vara. CM 2022 este programat de la finalul lunii noiembrie până la jumătatea lunii decembrie. Meciurile se vor juca pe o perioadă de 28 de zile, ultimul act urmând să se dispute pe 18 decembrie 22, chiar de Ziua Națională a Qatarului.

Preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar vor începe în luna martie a anului viitor și se vor termina în martie 2021. Tragerea la sorți pentru preliminarii va avea loc anul acesta, în luna decembrie.

Închide ×