Sport

Victorie istorică pentru naționala de hochei a României! Tricolorii s-au calificat în grupa a doua valorică. Video

04.05.2019 | 16:29
Victorie istorica pentru nationala de hochei a Romaniei Tricolorii sau calificat in grupa a doua valorica Video

Naționala de hochei a României a reușit o nouă victorie extrem de importantă la turneul desfășurat în Estonia, la Tallin și a reușit în premieră calificarea în a doua grupă valorică a hocheiului mondial, Grupa A a Diviziei I. Românii au trecut de Olanda, scor 3-1 și nu mai depind în niciun fel de rezultatul pe care îl va face Polonia în compania Japoniei.

Naționala de hochei a României a reușit promovarea în a doua divizie mondială de hochei

România avea nevoie de victorie cu Olanda, în ultimul meci din grupă, iar elevii slovacului Julius Penzes au avut dominat startul întâlnirii și au condus cu 2-0. Olandezii au redus din diferență, au forțat egalarea pe final, dar Peter Balasz a trimis în poarta goală pe finalul meciului și au obținut calificarea. Biro și Goga au semnat primele goluri ale naționalei noastre, împotriva „batavilor”.

A fost a cincea victorie pentru România din tot atâtea meciuri posibile. Astfel, România este sigură că a câștigat grupa din care face parte. Este pentru prima oară când „tricolorii” promovează în al doilea eșalon valoric al hocheiului mondial, în actualul format introdus în 2012. La finalul meciului, bucuria a fost imensă în vestiarul naționalei:

Bucurie fara cuvinte! ??❤️?

Gepostet von Federatia Romana de Hochei pe Gheata – FRHG am Samstag, 4. Mai 2019

Căpitanul naționalei României de hochei, euforic după victoria din Estonia

Căpitanul național de hochei a României, Roberto Gliga, nu și-a ascuns bucuria la finalul partidei cu Estonia: „E incredibil ce am reușit! Aveam așteptări înalte, dar nu ne gândeam chiar atât de sus. Ne doream o prezență în Top 3, nu ne așteptam să promovăm. Încrederea a venit de la joc la joc, ne-am descurcat din ce în ce mai bine. Încă nu realizăm că la anul vom juca în grupa A a Diviziei I! În meciul cu Olanda nu cred că am fost sută la sută pregătiți din punct de vedere mental! Presiunea s-a simțit, dar până la urmă am reușit să ne ridicăm. Ne-am apărat foarte bine, de fapt tot turneul am făcut-o, iar eficiența noastră în fața porții a fost la un nivel înalt.

Pentru hocheiul românesc este un rezultat imens. Sper că o dată cu acest rezultat lucrurile se vor schimba în materie de infrastructură în România, că vor fi construite mai multe patinoare pentru că această generație merită. Am arătat că avem potențial și că el poate fi împlinit”, a declarat Roberto Gliga.

Partida poate fi urmărită integral aici:

Lotul României la Campionatul Mondial din Estonia – Divizia I, Grupa B

Portari: Polc Patrik (ASC Corona Brașov), Toke Zoltan-Laszlo (ASC Corona Brașov)

Fundași: Bors Huba-Ferenc (ASC Corona Brașov ), Borisenko Pavlo (ASC Corona Brașov), Farkas Tamas (SC Miercurea Ciuc), Goga Attila (ACSH Gheorgheni), Gyorfy Tihamer- Laszlo (SC Miercurea Ciuc), Mihaly Ede (ASC Corona Brașov), Sallo Alpar (SC Miercurea Ciuc), Iemelianenko Ievgen (CSM Galați)

Atacanți: Biro Gergo (ASC Corona Brașov), Butocinov Anton (CSM Galați), Căsăneanu Eduard (SC Miercurea Ciuc), Constantin Mircea-Cristian (ACSH Gheorgheni), Csergo Hunor (ACSH Gheorgheni), Gliga Roberto (ASC Corona Brașov), Irimia Adrian (CSM Galați), Molnar Zsombor (ASC Corona Brașov), Peter Balazs-Szabolcs (ASC Corona Brașov), Reszegh Tamas (SC Miercurea Ciuc), Rokaly Szilard (SC Miercurea Ciuc), Tranca Daniel (ASC Corona Brașov)

Antrenor principal: Julius Penzes

Antrenor secund: Marius Trandafir

Naționala de hochei a României a obținut o calificare istorică la Mondialul din Tallin. *foto: iihf.com
Naționala de hochei a României a obținut o calificare istorică la Mondialul din Tallin. *foto: iihf.com

Rezultatele României în Estonia

România – Estonia 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0)
România – Japonia 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
România – Polonia 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 1-0)
România – Ucraina 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)
România – Olanda  3-1 (1-0, 1-1, 1-0)