Fotbal international

România, campioană europeană la tenis de masă! Cât vor încasa fetele “de aur” pentru această performanţă

Echipa României este noua campioană europeană la tenis de masă. Tricolorele au câştigat finala împotriva deţinătoarei titlului, selecţionata Germaniei. Nemţoaicele aveau în formaţie două...
18.09.2017 | 00:02
Romania campioana europeana la tenis de masa Cat vor incasa fetele de aur pentru aceasta performanta

Echipa României este noua campioană europeană la tenis de masă. Tricolorele au câştigat finala împotriva deţinătoarei titlului, selecţionata Germaniei. Nemţoaicele aveau în formaţie două jucătoare de origine chineză, dar echipa noastră formată din Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu a reuşit o performanţă istorică.

Pe lângă medalia de aur cucerită, jucătoarele României vor fi recompensate şi de stat. Conform Hotărârii de Guvern nr. 1447/2007 actualizată, fetele ar urma să primească premii/recompense în lei şi/sau în obiecte în valoare de 18.500 de euro, Ministerul Tineretului şi Sportului fiind organul care trebuie să acorde aceşti bani. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

România, al patrulea titlu european

Eliza Samara a adus primul punct, după o victorie în decisiv cu Ying Han, numărul 1 european. Daniela Monteiro a pierdut în trei seturi în faţa lui Xiaonei Shan, dar Bernadette Szocs ne-a readus în avantaj după 3 meciuri, însă Xiaonei Shan a trimis meciul în decisiv după victoria în patru seturi cu Eliza Samara. Punctul decisiv a fost adus de Daniela Monteiro, care a învinsc-o cu 3-1 pe Ying Han.

România, campioană europeană la tenis de masă. Este pentru a 4-a oară când România a câştigat de titlul european, după titlurile din 1992, 2002 şi 2005. În alte patru ocazii, echipa feminină a obţinut medalia de argint, în 2010, 2011, 2013 şi 2015. Finala Campionatului European se joacă duminică, de la ora 15:00. În echipa Germaniei joacă trei sportive din China, Han Yang, Shan Xiaona şi Yuan Han.

Tags: