100 ani de Romania

România, campioană europeană la tenis de masă! Victorie dramatică în faţa Germaniei în 2017

10.10.2018 | 22:00
Romania campioana europeana la tenis de masa Victorie dramatica in fata Germaniei in 2017
ADVERTISEMENT

România este campioana europeană en-titre la tenis de masă, una dintre cele mai importante performanţe obţinute de sportul din ţara noastră în 2017. Succesul a venit la 12 ani de la ultima victorie obţinută pe plan continental în proba pe echipe.

În istoria recentă a tenisului de masă din România, ziua de 17 septembrie 2017 înseamnă cucerirea celui de-al patrulea titlul continental. Arena „d’Coque” din Luxemburg a fost martoră la victoria obţinută de Elizabeta Samara, Daniela Dodean, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu.

ADVERTISEMENT

România, campioană europeană la tenis de masă în 2017

În faza preliminară a Campionatului European de tenis de masă din 2017, România le-a învins lejer pe Olanda, Luxemburg şi Cehia. Primele două echipe au avut în componenţă jucătoare asiatice, lucru obişnuit de câţiva ani buni, dar acest lucru nu a fost un impediment pentru românce. În sferturile de finală, România a învins Portugalia, scor 3-0, într-un meci în care două dintre cele trei adversare proveneau din Asia. Rusia, adversara din semifinale, a trebuit la rândul ei să se recunoască învinsă, scor 3-0, iar româncele ajungeau în finală şi visau la revanşa în faţa Germaniei, echipă care cucerise în 2015 aurul european în dauna României.

Finala, disputată pe 17 septembrie, a fost una echilibrată şi a fost decisă în al cincilea meci. Cu trei asiatice în lot, Germania s-a văzut condusă după prima partidă, când Elizabeta Samara a învins-o pe Ying Han, scor 3-2. Xiaona Shan a egalat situaţia cu o victorie la 0 în faţa Danielei Dodean. Bernadette Szocs a adus România în avantaj după ce a învins-o pe Nina Mittelham, însă Xiaona Shan a adus al doilea punct Germaniei în meciul patru. Victoria româncelor a venit după ce Daniela Dodean a învins-o pe Ying Han, scor 3-1. România câştiga aurul european, fiind una dintre puţinele echipe care nu se bazează pe jucătoare asiatice. “Cred că se simte că sunt topită de fericire. Am așteptat atâția ani după acest titlu. Nu știu câte finale am pierdut cu Germania, dar azi ne-am luat revanșa cu vârf și îndesat. E sărbătoare pentru noi, abia așteptam să ni se cânte imnul, suntem atât de bucuroase”, a declarat Daniela Dodean după victoria din finala Campionatului European din 2017.

ADVERTISEMENT
România, campioană europeană la tenis de masă în 2017
România, campioană europeană la tenis de masă în 2017