Video. România - Canada a început! Bouchard a învins-o dramatic pe Bogdan în optimi la Taipei

romania-canada, eugenie bouchard, ana bogdan, taipei

România şi Canada se vor întâlni în perioada 11-12 februarie în Fed Cup, iar Eugenie Bouchard, locul 121 WTA, şi Ana Bogdan, locul 89, au prefaţat acest meci.

Cele două, care nu au fost convocate pentru partida România - Canada, s-au întâlnit în optimile de finală ale turneului de la Taipei, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Canadianca s-a impus după un meci dramatic cu scorul de 7-5, 7-5, într-o oră şi 49 de minute.

Primul set a fost unul echilibrat, cele două jucătoare mergând cap la cap până la 5-5. Bogdan şi-a pierdut de patru ori serviciul, în timp ce Bouchard a cedat de trei ori pe serviciul ei. La 6-5 pentru ea, Bouchard a fructificat prima minge de set şi a trecut în avantaj.

România - Canada se va juca la Cluj-Napoca

Setul doi a fost la fel de echilibrat. La 4-5, Ana Bogdan a salvat trei mingi de meci şi a făcut break-ul. La 5-6, Eugenie Bouchard a mai ratat o minge de meci, dar a fructificat-o pe a cincea şi s-a calificat în sferturi de finală.

Întâlnirea România - Canada din Fed Cup se va disputa la 10-11 februarie, la Cluj-Napoca. Pentru acest meci, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a convocat jucătoarele de simplu cel mai bine clasate, Simona Haelp, locul 2 WTA, Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, şi Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, plus Raluca Olaru, locul 45 WTA la dublu.