Fotbal intern

România, ce emoții!! Notele FANATIK după victoria dramatică în fața Macedoniei de Nord

25.03.2021 | 23:53
Romania ce emotii Notele FANATIK dupa victoria dramatica in fata Macedoniei de Nord
ADVERTISEMENT

România a câștigat cu Macedonia de Nord, scor 3-2, în meciul de debut din grupa J a preliminariilor pentru CM 2022. Victoria nu a fost lipsită de emoții.

Tricolorii au condus cu 2-0, după golurile lui Florin Tănase și Valentin Mihăilă, dar doar două minute de rătăcire au fost suficiente pentru adversari să facă 2-2 și să aducă panica printre suporterii României. Din fericire, Ianis Hagi a venit cu salvarea în minutul 86.

ADVERTISEMENT

Românii au fost foarte aproape să joace fără sprijinul lui Mirel Rădoi, infectat cu noul coronavirus, însă selecționerul s-a vindecat și a reușit să lege două teste negative înaintea meciului. Astfel, el și-a anunțat jucătorii chiar înaintea partidei că va putea fi alături de ei de pe banca tehnică.

Notele FANATIK după România – Macedonia de Nord 3-2

Cei mai buni oameni ai formației noastre au fost Florin Tănase și Valentin Mihăilă, în vreme ce perechea de fundași centrali a dezamăgit. Urmează partidele cu favorita numărul 1 a grupei, Germania, și cu Armenia.

ADVERTISEMENT

Florin Niță – 6 – a căpătat încredere după o ieșire excelentă pe o centrare, în primele minute. A comis o gafă la jumătatea reprizei secunde, când a luat mingea în brațe, deși îi fusese pasată de Nicolae Stanciu. Din fericire, lovitura liberă indirectă nu a avut efecte pe tabelă. La goluri nu i se poate imputa nimic.

Ovidiu Popescu – 7 – evoluție solidă în prima repriză, a ținut bine banda dreaptă din punct de vedere defensiv, dar a urcat destul de periculos și în atac. Versatil, serios și concentrat, a dovedit că poate fi și o soluție pe termen lung pentru banda dreaptă a apărării echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă – 5 – mai sigur decât Chiricheș în prima parte. A blocat excelent câteva șuturi ale macedonenilor. În repriza a doua, a avut și el momente de nesiguranță și a luat parte la golul doi al macedonenilor.

Vlad Chiricheș – 5 – a început ezitant partida și a greșit câteva pase în primele minute. A continuat în aceeași notă, scăpându-l de câteva ori din marcaj pe veteranul Pandev. În cele din urmă, a gafat la ambele goluri ale adversarilor, din finalul meciului. A compensat parțial, prin contribuția de la golul lui Florin Tănase.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu – 6 – solid pe fază defensivă, mai ales că a avut de tras mai mult decât Ovidiu Popescu, dar a fost mult mai inactiv din punct de vedere ofensiv.

Răzvan Marin – 7 – excelent la recuperare, a alergat mult și a pasat precis. S-a apărat foarte bine, a fost peste tot și nu a greșit nimic. A oferit pasa decisivă la golul lui Hagi.

Nicolae Stanciu – 7 – nu s-a putut evidenția, fiind din nou folosit în centrul liniei mediene, însă a ajutat echipa. A făcut un cuplu bun cu Răzvan Marin.

Dennis Man – 6 – nu s-a ascuns, a încercat să dribleze și să pătrundă. Uneori i-a ieșit, dar de cele mai multe ori a părut că se complică prea mult. Tocmai de aceea a pierdut multe mingi.

Florin Tănase – 8  – a dat dovadă de inspirație și foarte multă stăpânire de sine când a marcat pentru 1-0 cu un șut simplu, dar excelent executat, la colțul lung. Trebuia să primească și un penalty

Florinel Coman – a ieșit accidentat, după doar 10 minute. Nu a apucat să atingă de prea multe ori mingea.

Claudiu Keșeru – 5 –  s-a luptat cu apărătorii adverși, dar nu a avut realizări. Mult mai șters decât cei trei oameni din spatele său. A ratat o ocazie mare după o pasă a lui Mihăilă.

Au intrat pe parcurs:

Valentin Mihăilă (min. 14) – 8 – a intrat în locul accidentatului Coman. A încercat câteva pătrunderi în viteză, dar nu i-a ieșit mare lucru în prima parte. În schimb, a marcat un gol fabulos în minutul 50, iar în repriza a doua a mai reușit câteva curse impresionante.

George Pușcaș (min. 63) – 5 – la fel de șters precum Claudiu Keșeru. Nu s-a evidențiat cu nimic, deși a avut 30 de minute la dispoziție.

Alex Maxim (min. 75) – 5 – a intrat slab în meci, mult mai slab decât Hagi și Bicfalvi. A pasat greșit și a reușit să ia și un cartonaș galben pentru un fault grosolan.

Ianis Hagi (min. 75) – 7 – a intrat excelent în meci, a creat pericol de la primele atingeri și a marcat golul decisiv, după o combinație excelentă cu Răzvan Marin.

Eric Bicfalvi (min 75) – 6 – a intrat destul de bine în meci, a alergat, a făcut și faza defensivă, dar nu a avut realizări în atac, cu excepția unui șut periculos, chiar la prima atingere.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 7,90 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT