Sport

România, ce ruşine! Cum a umilit Suedia naţionala lui Ryde. Ne-am luat vacanţă din minutul 40

10.12.2019 | 15:15
Romania ce rusine Cum a umilit Suedia nationala lui Ryde Neam luat vacanta din minutul 40
ADVERTISEMENT

România a suferit o nouă ruşine la Campionatul Mondial de handbal. “Tricolorele” au fost învinse clar de Suedia, scor 34-22. A fost un meci chinuitor pentru naţionala lui Ryde care s-a predat încă din debutul părţii secunde şi care aşteaptă ca Olanda să o califice la turneul preolimpic. 

România, ce ruşine! Cum a umilit Suedia naţionala lui Ryde. Am început din nou cu 0-4

România a început dezastruos meciul, nordicele reuşind rapid să aibă un avantaj de patru goluri. Apoi, defensiva lui Ryde a reuşit să se pună la punct şi româncele au revenit în joc. Neagu a ratat prima aruncare de la 7 metri în turneu, în minutul 6, însă a fost din nou jucătoarea care a orchestrat atacul şi “tricolorele” au revenit la un gol. Deşi Denisa Dedu a făcut minuni în poartă, având în prima parte un procentaj de peste 40% al mingilor apărate, suedezele au profitat de gafele apărării noastre.

ADVERTISEMENT

“Tricolorele” au făcut multe greşeli individuale şi chiar dacă au încercat mai mult ca în alte jocuri contraatacul, această tactică nu ne-a ajutat. În continuare am suferit la atacurile rapide, în condiţiile în care jucătoarele lui Ryde nu au marcat niciun gol la acest procedeu.

Tentativă palidă de revenire în începutul reprizei a doua

Suedezele au fost departe de un joc perfect, însă chiar şi aşa au reuşit să aibă un avans de 5 goluri după primele 30 de minute, scor 14-9. România nu a marcat niciun gol de pe 9 metri, iar de pe semicerc, procentajul nostru a fost de 60%. Apărarea noastră nu a putut să o blocheze în prima parte pe Mellegard, care a înscris de 5 ori.

ADVERTISEMENT

Repriza secundă a început cu golul Laurei Pristăviţa, iar apoi Ostase a reuşit să înscrie de la centrul terenului, profitând de faptul că suedezele au jucat fără portar. Însă când au revenit la trei goluri, româncele au suferit două eliminări în 20 de secunde, Polocoşer şi Udriştoiu.

Meci de vacanţă după minutul 40! A ieşit Neagu, vraişte în atac şi apărare

A continuat sarabanda greşelilor în tabăra noastră, iar greşelile de mânuire a balonului le-au permis nordicelor să marcheze de trei ori la rând în poarta goală. Chiar dacă le-am dat mingea de numai puţin de 16 ori în primele 40 de minute, nici suedezele nu au profitat la maximum.

ADVERTISEMENT

Din minutul 40 parcă a fost un meci de vacanţă. A ieşit Neagu, iar suedezele au păstrat un avans constant de 6-7 goluri. Comentatorii s-au bucurat la golul pe contraatac al Lorenei Ostase, procedeu atât de rar folosit de România la acest turneu final. În rest, ne-am chinuit să înscriem din poziţional, în timp ce nordicele au dat mereu impresia că pot marca foarte uşor.

Dezastru complet la final

Ultima parte a meciului a fost foarte liniştită, cu suedezele care s-au dus la 10 goluri diferenţă. Însă, România a depus armele încă din minutul 40, moment în care confruntarea din grupele principale de la CM s-a transformat într-un antrenament cu public.

ADVERTISEMENT

La final, a fost un dezastru complet. Suedia a câştigat cu 34-22 administrând României cel mai dur eşec de la turneul final din Japonia. O prestaţie lamentabilă a unei echipe care a părut prăbuşită încă din start şi doar în câteva momente România a avut câte o acţiune care ne aducea aminte că este considerată o forţă a Europei.

Miercuri, de la ora 11:00, România joacă ultimul meci de la CM împotriva Japoniei. Cele două formaţii au zero puncte în grupele principale şi speră să evite ultimul loc în grupă. Însă, dacă echipa lui Ryde va avea o atitudine ca în meciul cu Suedia, va avea mari probleme.

  • 6 jucătoare suedeze au avut peste 4 goluri marcate (Blohm, Gullden, Mellegard, Massing, Hagman, Lindquist)
  • 4 goluri a marcat Cristina Neagu

 

 

 

ADVERTISEMENT