News

România, cea mai mare creștere economică din UE, în 2021. Florin Cîţu: „Am promis, am făcut”

România va avea cea mai mare creștere economică din UE, în 2021. Florin Cîţu: "Am promis, am făcut,"
07.07.2021 | 17:20
Romania cea mai mare crestere economica din UE in 2021 Florin Citu Am promis am facut
ADVERTISEMENT

Comisia Europeană a îmbunătățit estimările privind creșterea enomică prognozată pentru acest an. Astfel, țara noastră ar avea cea mai bună evoluție din Uniunea Europeană.

Potrivit instituției, economia României va crește cu 7,4 în 2021 şi cu 4,9% anul viitor. Anterior, se estima un avans economic de 5,1 pentru acest an.

ADVERTISEMENT

România, cea mai mare creștere economică din UE, în 2021. Florin Cîţu: „Am promis, am făcut”

Comisia Europeană estimează o creștere puternică pentru economia românească, în anul 2021. Țara noastră se situază pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol.

Instituția a revizuit prognoza anterioară, emisă în primăvara acestui an. La momentul respectiv se estima o evoluție a economiei de 5,1.

ADVERTISEMENT

Aceasta din urmă fusese la rândul ei majorată considerabil față de cea din această iarnă, de 3,8%. Ultima prognoză se datorează evoluției peste așteptări din primul trimestru.

În primele trei luni ale acestui an, Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 2,8% în ritm trimestrial. Acesta a fost susținut în special de investiții și de consumul privat.

ADVERTISEMENT

„Încrederea companiilor și a consumatorilor a rămas puternică până acum. Consumul privat ar urma să rămână robust, susținut de ridicarea restricțiilor, în special în sectoarele puternic lovite de pandemie ca arte, divertisment, restaurante și hoteluri, precum și de creșterea destul de puternică salariilor în primele luni din an. Investițiile ar urma să rămână consistente, susținute atât de sectorul public, cât și de cel privat. Creșterea susținută a comenzilor sugerează o creștere a activității industriale în lunile următoare”, a explicat Comisia, potrivit Profit.ro

Reacția lui Florin Cîțu

Informațiile transmise de instituția europeană au fost distribuie atât de Guvernul României, cât și de premier. Florin Cîțu a subliniat că și-a respectat promisiunile.

ADVERTISEMENT

„Am promis, am făcut! Comisia Europeană estimează o creștere economică de 7.4% în 2021 pentru România. Cea mai mare creștere economică din UE!,” a scris premierul pe Facebook.

Acesta a precizat că măsurile implementate până acum au primit un răspuns pozitiv din sectorul privat. Totodată, reformele anunțate sunt privite cu încredere.

Totuși, mulți oameni dintre cei ce au văzut postarea primului ministru au avut reacții negative. Aceștia au susținut că sunt prezentate cifre care nu îi ajută cu nimic, iar creșterile de prețuri de pe rafturi se observă în buzunarele românilor de rând.

ADVERTISEMENT