Sport

Video&foto. Reportaj dureros. Lacrimile unui eşec neaşteptat

România - Cehia 27-28 s-a jucat în optimile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania. Tricolorele au ratat calificarea în sferturile de finală la ultima fază a meciului de la Leipzig.
11.12.2017 | 21:23
Videofoto Reportaj dureros Lacrimile unui esec neasteptat
ADVERTISEMENT

La fel ca şi la meciurile de la Trier, suporterii români au creat o atmosferă incredibilă cu mult înainte ca partida cu Cehia să înceapă. Veniţi din toate colţurile Europei, cei aproape 500 de fani ai echipei naţionale a României erau super-siguri că vor avea parte de bucurie la finalul celor 60 de minute. Optimismul celor din tribună era debordant, aproape toţi erau convinşi de o calificare facilă în faţa Cehiei. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Imediat după startul partidei, românii din tribune au început să cânte şi să le încurajeze pe jucătoarele antrenate de Ambros Martin. Chiar dacă părea că va fi un duel echilibrat, discuţiile din tribune, în rarele momente de linişte, aveau un numitor comun: România se va califica în sferturile de finală!

ADVERTISEMENT

Vise de finală la pauza meciului România – Cehia

Prestaţia româncelor, care în minutul 23 al primei reprize aveau un avans de cinci goluri pe tabelă, i-a făcut pe fani să ridice ştacheta. Chiar dacă scorul după primele 30 de minute era de 17-14 pentru România, la pauză, pronosticurile românilor alternau între calificarea în finală şi chiar câştigarea competiţiei.

Jocul mai bun al cehoaicelor din a doua repriză nu a oprit deloc elanul din tribune. Susţinătorii Cehiei abia se auzeau în infernul creat de români. “Suntem mândri de voi!” şi “România, România” au fost cântecele prin care au sperat că le vor împinge din spate pe Cristina Neagu şi compania, aşa cum se întâmplase şi la meciul cu Spania.

ADVERTISEMENT

Golul care a adus lacrimi

Finalul partidei a fost unul incendiar, românii strângeau în pumni steagul tricolor şi cântau din ce în ce mai puternic. Momentul crucial a fost golul marcat de Jerabkova, reuşită care a adus Cehia pentru prima oară în avantaj. 

Cântecele au început să se audă mult mai tare în tribuna din Arena Leipzig, iar fanii români se rugau ca jucătoarele antrenate de Ambros Martin să întoarcă soarta calificării. Ultimul minut al meciului i-a adus în genunchi pe suporteri. Hrbkova a marcat în ultimele secunde ale meciului, iar lacrimile au început să curgă în tribune. O secundă de tăcere de nedescris s-a lăsat în rândul românilor, însă imediat s-au repliat. Cu lacrimi în ochi, cu fulare şi steaguri în mână, aceştia au încercat să aline suferinţa jucătoarelor antrenate de Ambros Martin.

ADVERTISEMENT

Ratarea calificării a fost dureroasă pentru fanii români, dar amărăciunea s-a transformat rapid în cântece de susţinere pentru handbaliste. Atunci când româncele au început să părăsească parchetul sălii din Leipzig, fanii s-au îndreptat spre ele pentru a le încuraja şi pentru a le oferi flori. Gustul amar va rămâne pentru un timp, însă fanii visează în continuare la ziua în care fetele de la handbal vor triumfa la un Campionat Mondial. Poate peste doi ani, în Japonia!