Sport

Cehia – România 29-20, în returul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial. „Tricolorii” ratează turneul final

România, eșec dur în returul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025. Ratează din nou calificarea la turneul final!
12.05.2024 | 17:24
Cehia  Romania 2920 in returul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial Tricolorii rateaza turneul final
Cehia - România este returul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial 2025. Foto: SportPictures
ADVERTISEMENT
12-05-2024
14:27

Final: Cehia - România 29-20

Vezi toate fazele video importante aici. 

Final de meci! Cehia se califică la Campionatul Mondial din 2025 după o victorie la 9 goluri diferență. Scor 29-20.

Min 55: Șanse aproape de 0% pentru România de a merge la Campionatul Mondial. Cehia conduce cu scorul de 25-17

Min 45: România recuperează două goluri. Cehia conduce cu scorul de 21-14.

Min 35: Cehia conduce la 8 goluri diferență. 18-10

A început a doua repriză!

Min 30: Cehia conduce la 6 goluri diferență la pauză. Scorul este 15-9

Min 20: Cehia conduce cu 11-7

Min 10: Început destul de slab pentru Romania! Cehia conduce cu scorul de 6-2

Min 1: 0-0. Partida a început!

Cehia și România se duelează, duminică, 12 mai, ora 17:30, în returul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial 2025. Duelul are loc în Winning Group Arena din Brno. Meciul tur a fost câștigat de România la limită, scor 31-30 la Baia Mare. 

Naționala României de Handbal masculin este la un pas de calificarea la Campionatul Mondial din 2025. Tricolorii au învins reprezentativa Cehiei cu scorul de 31-30  în prima manșă a barajului.

România, aproape de Campionatul Mondial!

România se poate califica la Campionatul Mondial după o pauză de 14 ani. Ultima dată când naționala noastră a fost prezentă la turneul final a fost la ediția din 2011, din Suedia. Atunci, tricolorii au terminat pe locul 19 din cele 24 de echipe.

ADVERTISEMENT

Meciul din turul barajului de calificare cu Cehia s-a jucat la Baia Mare. Partida s-a disputat cu casa închisă, iar fanii naționalei au putut vedea pe viu jocul solid prestat de tricolori. La pauză, scorul a fost 15-11 pentru România. Cehia a condus cu 6-4, însă România a preluat conducerea și a controlat meciul până la final. Cehii au reușit să reducă din diferență pe finalul partidei iar rezultatul final a fost 31-30.

Cei mai buni marcatori ai României au fost: Denis Grigoraş, Andrei Buzle și Călin Dedu. De asemenea, portarii naționalei noastre au făcut un meci bun. Ionuț Iancu și Dan Vasile au apărat mai multe aruncări din tabăra cehilor.

ADVERTISEMENT

Lotul României pentru meciul cu Cehia: portari – Ionuţ Iancu, Dan Vasile; jucători de câmp – Dan Racoţea, Daniel Stanciuc, Tudor Botea, Andrei Drăgan, Călin Căbuţ, Gabriel Ilie, Andrei Buzle, Nicolae Ungureanu, Denis Grigoraş, Ionuţ Nistor, Alexandru Andrei, Roland Thalmaier, Denis Vereş, Călin Dedu, Zavi Dumitrana, Robert Nagy, Dragoş Hanţaru şi Liviu Caba.

Antrenorul Naționalei României a vorbit despre importanța barajului cu Cehia

Antrenorul naționalei, George Buricea, a vorbit înainte de meciul cu Cehia despre importanța acestui baraj de calificare. Tehnicianul a precizat că partida poate cântări enorm pentru istoria handbalului românesc, iar jucătorii trebuie să dea tot ce au mai bun.

ADVERTISEMENT

„Suntem conștienți toți că este un meci important pentru istoria noastră viitoare, dacă pot să spun așa. Pentru că noi, cu cât vom reuși să legăm mai repede calificările, cu atât e mai bine. Din punct de vedere medical, sigur că suntem pe final de sezon și există mici probleme, dar nimic foarte serios.

Nici nu mai are sens să ne plângem de așa ceva. Trebuie să uităm și să dăm absolut tot ce avem mai bun în noi dacă vrem să reușim ceva frumos și măreț. Din punctul meu de vedere, micile detalii vor face diferența cu Cehia. Așa că va conta absolut fiecare gol. Pentru că se poate întâmpla orice într-o dublă de acest nivel“, a precizat George Buricea.

ADVERTISEMENT

Meciul retur din barajul cu Cehia se va desfășura pe 12 mai. România pleacă drept favorită pentru calificarea la Mondial după rezultatul din partida de la Baia Mare. După acest playoff, România va relua meciurile din campania de calificare pentru Campionatul European.

ADVERTISEMENT